16.08.2018
THE KINKS
Jedna z klasických desek těchto britských průkopníků ..více

15.08.2018
Randy Rampage (ex-ANNIHILATOR)
14. srpna zemřel původní frontman kanadských ..více

15.08.2018
DEICIDE
Druhá ukázka z alba "Overtures Of Blasphemy" (14. ..více

15.08.2018
JOURNEY
Bývalý zpěvák této AOR legendy, Steve Perry, se po ..více

15.08.2018
KILLER BE KILLED
Jednou deskou z roku 2014 tento projekt, který vede ..více

15.08.2018
SNAKES IN PARADISE
Švédští hardrockeři potvrdí svůj comeback novou ..více






Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Killer of Giants je nejlepší Ozzyho píseň 80. ..

Ozzy OSBOURNE - The Ultimate Sin
Po slovnom spojení "bezbarvá „Lightning Strike ..

FOLLOW THE CIPHER - Follow The Cipher
Jasně jsou tam samply, zpívá tam holka a je to ..

MANTICORA – To Kill to Live to Kill
deska! Jsem rád že po výborném Safe přišli s ..

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
Práve balady jsou na této desce hodně povedené ..

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
Já tu desku mám naposlouchanou velice dobře.... ..

POWERWOLF - The Sacrament Of Sin
Slušná deska, rozhodně lepší než její před ..

DERDIAN - DNA
Album výborné, plné jak melodií, tak i rychlos ..

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
Bullshit! Skus to este lepsie napocuvat. BOTM je f ..

Odpočívat…, teď!
Díky! ☺️ ..




Za poslední měsíc:
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Sometimes The World Ain`t Enough
1070x

Ozzy OSBOURNE - Blizzard Of Ozz
1029x

DERDIAN - DNA
953x

DIONYSUS - Sign Of Truth
934x

WALDA GANG - Je tu léto
888x

Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon
872x



26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

31.08.2018
S.D.I.(Germany) , MAGOTH(Germany) , PANYCHIDA, SORATH, 1000 BOMBS, INNERSPHERE...
Plzeň-Kalikovský mlýn, začátek od:17:00, vstupné:

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6472
recenzí: 5259
reportů: 529
rozhovorů: 356













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CREMATORY - Oblivion

Patříte k lidem, co si i v dnešní době kupují alba? Nebo alespoň k těm, kteří sice nevlastní sbírku stovek nosičů, ale své největší oblíbence podpoří? A jak to máte s koncerty? Nedávno se bubeník Crematory Markus Jϋllich rozohnil nad tím, že předprodeje na nadcházející koncerty jsou mizerné a že pokud se bude novinka „Oblivion“ špatně prodávat, tak to bude poslední deska skupiny a budou za to moci jejich fanoušci! Samozřejmě tím vyvolal lavinu rozhořčených komentářů a později své vyjádření trochu korigoval. Každopádně čtrnáctá řadová nahrávka německých Crematory tak získala zajímavou pozornost...

Crematory se na novince drží svého jako čert kopyta a překvapení zde příliš není. Úvodní „Salvation“ je klasickou Crematory skladbou, která má jednoduchou stavbu, složenou ze slok, obstarávaných Felixovým growlem a refrénů, které čistě zpívá Tosse Basler. Všechno je to známé z minulosti a malinkou změnou je přítomnost orchestrací, které mohou evokovat lacinou verzi Nightwish. Skladba kdovíjak nenadchne, „Salvation“ je asi jedinou méně povedenou písní na albu, ale její refrén je natolik líbivý, že se prostě zakousne do hlavy.

Album se poté rozjede do gothic metalové parády. Crematory si jedou to své, ale funguje to. O něco víc než dřív vyniknou rozdíly mezi tvrdostí a melodičností. Kapela nevyměkla, stále servíruje dostatek řízných riffů a Felix growluje jak za mlada, ale refrény nejen že připomínají popové melodie, ale ony popové jsou. Většina skladeb je líbivá na první poslech a snadno se zaryje posluchači do paměti. Jedním dechem dodávám, že líbivost neznamená něco špatného, Crematory se vytáhli s opravdu kvalitními skladbami. Taková „Until The Dawn“ oplývá téměř dechberoucím refrénem, ve kterém exceluje Tosse a jeho velký rozsah. Skladba je rychlou metalovou věcí se solidně zakomponovanými orchestracemi a příjemným kytarovým sólem a dokáže si člověka omotat kolem prstu.

Podobně silný je i vrcho alba, titulní „Oblivion“ s refrénem explodujícím do krásné melodie. Typická věc, která může uspokojit i fandy starší éry kolem alba „Act Seven“. Kdo má rád období desky „Believe“, toho potěší a možná malinko překvapí „For All Of Us“, která po symfo-metalovém úvodu přejde do ostrého gotického melo-deathu. Ostřejší vyznění skladby podpoří střední část, kdy se Crematory vytasí s jedním ze svých nejtvrdších rifů. Krom gothic/deathovým kousků nabídnou Crematory také trochu indrustrialu, ale disco rytmy jako v případě některých předešlých desek (na albech Revolution, Klagenbilder nebo Antiserum) se tentokrát neobjeví. Na úplný závěr si kapela připravila chutné sousto pro ty, kteří vzpomínají na hodně starou dobu kolem desek „Awake“ a „Illusions“. „Demon Inside“ započne kytarovou hrou, která jde ve stopách old school death metalu. Následuje brutální riff, jak vytržený z pomalejších Kataklysm a Felixův mocný growl. Takto brutální byli Crematory snad naposledy na počátku devadesátých let. Skladba však postupně odhalí melodie a gotickou atmosféru. To vše právě ve stylu, kterým se kapela prezentovala na výše zmíněných počinech. Takový malý dárek starým fanouškům.

Crematory jsou v dobré skladatelské formě. Ani se moc nedivím Jϋlichovu rozhořčení, protože „Oblivion“ je opravdu dobrá deska. Jednoduchá, přímočará, klasická, ale výborně napsaná. Než vymýšlet za každou cenu něco superoriginálního je možná lepší soustředit se na to, co vám jde nejlépe. To Crematory udělali a natočili hitové a zábavné gothic metalové album.

Supermartonátor             


www.crematory.de

YouTube ukázka - Immortal

Seznam skladeb:
1. Expectation
2. Salvation
3. Ghost of the Past
4. Until the Dawn
5. Revenge Is Mine
6. Wrong Side
7. Stay with Me
8. For All of Us
9. Immortal
10. Oblivion
11. Cemetary Stillness
12. Blessed
13. Demon Inside

Sestava:
Felix – growl
Tosse – kytara, zpěv
Rolf - kytara
Jason – baskytara
Katrin – klávesy
Markus – bicí, programování

Rok vydání: 2018
Čas:53:21
Label: SPV Steamhammer
Země:Německo
Žánr: Melodeath / gothic metal

Diskografie:
1993 - Transmigration
1994 - ...Just Dreaming
1995 - Illusions
1996 - Crematory
1997 - Awake
1999 - Act Seven
2000 - Believe
2004 - Revolution
2006 - Klagebilder
2008 - Pray
2010 - Infinity
2014 - Antiserum
2016 - Monument
2018 - Oblivion

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.05.2018
Přečteno: 953x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Album je fajn....25. 07. 2018 12:09 racik
Díky za recenzi....5. 06. 2018 8:35 VH
Cloudie: vždyt...30. 05. 2018 21:59 Supermartonátor
Ta youtube ukázka...30. 05. 2018 21:25 Cloudie
Na blabbermouthe po...30. 05. 2018 19:12 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18691 sekund.