25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
UP THE IRONS všem vespolek! ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Co dodat více? Snad jen slova klasikova:"Mocn í a ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2615x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1038x

GHOST - Prequelle
986x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
927x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
927x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CREMATORY - Oblivion

Patříte k lidem, co si i v dnešní době kupují alba? Nebo alespoň k těm, kteří sice nevlastní sbírku stovek nosičů, ale své největší oblíbence podpoří? A jak to máte s koncerty? Nedávno se bubeník Crematory Markus Jϋllich rozohnil nad tím, že předprodeje na nadcházející koncerty jsou mizerné a že pokud se bude novinka „Oblivion“ špatně prodávat, tak to bude poslední deska skupiny a budou za to moci jejich fanoušci! Samozřejmě tím vyvolal lavinu rozhořčených komentářů a později své vyjádření trochu korigoval. Každopádně čtrnáctá řadová nahrávka německých Crematory tak získala zajímavou pozornost...

Crematory se na novince drží svého jako čert kopyta a překvapení zde příliš není. Úvodní „Salvation“ je klasickou Crematory skladbou, která má jednoduchou stavbu, složenou ze slok, obstarávaných Felixovým growlem a refrénů, které čistě zpívá Tosse Basler. Všechno je to známé z minulosti a malinkou změnou je přítomnost orchestrací, které mohou evokovat lacinou verzi Nightwish. Skladba kdovíjak nenadchne, „Salvation“ je asi jedinou méně povedenou písní na albu, ale její refrén je natolik líbivý, že se prostě zakousne do hlavy.

Album se poté rozjede do gothic metalové parády. Crematory si jedou to své, ale funguje to. O něco víc než dřív vyniknou rozdíly mezi tvrdostí a melodičností. Kapela nevyměkla, stále servíruje dostatek řízných riffů a Felix growluje jak za mlada, ale refrény nejen že připomínají popové melodie, ale ony popové jsou. Většina skladeb je líbivá na první poslech a snadno se zaryje posluchači do paměti. Jedním dechem dodávám, že líbivost neznamená něco špatného, Crematory se vytáhli s opravdu kvalitními skladbami. Taková „Until The Dawn“ oplývá téměř dechberoucím refrénem, ve kterém exceluje Tosse a jeho velký rozsah. Skladba je rychlou metalovou věcí se solidně zakomponovanými orchestracemi a příjemným kytarovým sólem a dokáže si člověka omotat kolem prstu.

Podobně silný je i vrcho alba, titulní „Oblivion“ s refrénem explodujícím do krásné melodie. Typická věc, která může uspokojit i fandy starší éry kolem alba „Act Seven“. Kdo má rád období desky „Believe“, toho potěší a možná malinko překvapí „For All Of Us“, která po symfo-metalovém úvodu přejde do ostrého gotického melo-deathu. Ostřejší vyznění skladby podpoří střední část, kdy se Crematory vytasí s jedním ze svých nejtvrdších rifů. Krom gothic/deathovým kousků nabídnou Crematory také trochu indrustrialu, ale disco rytmy jako v případě některých předešlých desek (na albech Revolution, Klagenbilder nebo Antiserum) se tentokrát neobjeví. Na úplný závěr si kapela připravila chutné sousto pro ty, kteří vzpomínají na hodně starou dobu kolem desek „Awake“ a „Illusions“. „Demon Inside“ započne kytarovou hrou, která jde ve stopách old school death metalu. Následuje brutální riff, jak vytržený z pomalejších Kataklysm a Felixův mocný growl. Takto brutální byli Crematory snad naposledy na počátku devadesátých let. Skladba však postupně odhalí melodie a gotickou atmosféru. To vše právě ve stylu, kterým se kapela prezentovala na výše zmíněných počinech. Takový malý dárek starým fanouškům.

Crematory jsou v dobré skladatelské formě. Ani se moc nedivím Jϋlichovu rozhořčení, protože „Oblivion“ je opravdu dobrá deska. Jednoduchá, přímočará, klasická, ale výborně napsaná. Než vymýšlet za každou cenu něco superoriginálního je možná lepší soustředit se na to, co vám jde nejlépe. To Crematory udělali a natočili hitové a zábavné gothic metalové album.

Supermartonátor             


www.crematory.de

YouTube ukázka - Immortal

Seznam skladeb:
1. Expectation
2. Salvation
3. Ghost of the Past
4. Until the Dawn
5. Revenge Is Mine
6. Wrong Side
7. Stay with Me
8. For All of Us
9. Immortal
10. Oblivion
11. Cemetary Stillness
12. Blessed
13. Demon Inside

Sestava:
Felix – growl
Tosse – kytara, zpěv
Rolf - kytara
Jason – baskytara
Katrin – klávesy
Markus – bicí, programování

Rok vydání: 2018
Čas:53:21
Label: SPV Steamhammer
Země:Německo
Žánr: Melodeath / gothic metal

Diskografie:
1993 - Transmigration
1994 - ...Just Dreaming
1995 - Illusions
1996 - Crematory
1997 - Awake
1999 - Act Seven
2000 - Believe
2004 - Revolution
2006 - Klagebilder
2008 - Pray
2010 - Infinity
2014 - Antiserum
2016 - Monument
2018 - Oblivion

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.05.2018
Přečteno: 770x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky za recenzi....5. 06. 2018 8:35 VH
Cloudie: vždyt...30. 05. 2018 21:59 Supermartonátor
Ta youtube ukázka...30. 05. 2018 21:25 Cloudie
Na blabbermouthe po...30. 05. 2018 19:12 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.29333 sekund.