25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
UP THE IRONS všem vespolek! ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Co dodat více? Snad jen slova klasikova:"Mocn í a ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2615x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1038x

GHOST - Prequelle
986x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
927x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
925x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THERION - Crowning Of Atlantis

Therion už nebyli undergroundovou kapelou, ale velice známým a žádaným tělesem. Po vydání „Vovin“ jeli rozsáhlé evropské turné s Moonspell a všem muzikantům dalo pořádně zabrat. Dva měsíce hraní a v nich pouze jediný den volna. Jako hostující muzikant se v Therion objevil bubeník Sami Karppinen, který se stal pro Christophera Johnssona jakousi spásnou duší. Po turné se totiž stal po dlouhé době druhým stálým členem kapely a především později přivedl do skupiny i další výborné muzikanty - nový členem Therion se stal kytarista Kristian Niemann, který se Samim často hrál a kromě metalu se hodně angažoval jako jazzový muzikant. Jméno Niemann se v kapele zdvojnásobilo, protože novým baskytaristou Therion se stal Kristianův bratr Johan. Po mnoha letech byl Therion konečně opravdovou kapelou.

Než se tato sestava představila na koncertech a následných albech, vznikla nahrávka „Crowning Of Atlantis“. Trochu připomíná případ alba „A´arab Zaraq Lucid Dreaming“. Také se mělo původně jednat pouze o EP, avšak později bylo ke třem novým skladbám přidáno několik bonusů v podobě coverů a živých verzí tří skladeb z předchozího turné. Bratři Niemannové v té době ještě v kapele nebyli a Sami Karppinen stihl nahrát pouze titulní skladbu. Ta album otvírá a jedná se o nejlepší kousek sbírky. Upoutá především riff, který jako by z oka vypadl tomu ze skladby „Powerslave“ od Iron Maiden. Jenže místo Bruce Dickinsona tu zpívá ženský a mužský operní sbor a skladba má svojí originální melodii. Velice příjemná symfo-heavy metalová věc, která se ihned dostane člověku pod kůži.

„Mark Of Cain“ pádí kupředu v hard rockovém stylu a svou atmosférou vyvolá v posluchači pohodu a klid. Opět dominují sbory, ale potěší velmi povedené kytarové harmonie. Nahrávka má navíc o něco vymazlenější zvuk než „Vovin“. A poté přichází první (a nikoliv poslední) přešlap - remix písně „Clavicula Nox“ z předešlé desky. Opravdu to bylo nutné? Trochu jiný klavír, místo sólového ženského zpěvu mužský sbor a to je vlastně vše. Skladba zůstala jinak stejná a není důvod si ji pustit raději než originální verzi. Poslední novou věcí je „From The Dionysian Days“, celkem fajn kousek, který zní, jako by se prostě nevešel na „Vovin“. Zejména sólová téměř bluesová kytara je výborná.
Covery – zaručená možnost jak vyplnit čas tak, abyste dali dohromady stopáž na dlouhohrající album. Tentokrát jsou rozhodně povedenější než ty na „A´arab Zaraq Lucid Dreaming“, ale pořád nejde říct, že by originály nějak výrazněji obohatily. Ke cti Therion slouží fakt, že se spíš jedná o méně známé věci. „Thor The Powerhead“ od Manowar, živelná „Crazy Nights“ od japonských Loudness a poklidná „Seawinds“ od Accept, ve které krásně vyzní ženské hlasy. Zde konečně jde o dobrou předělávku.

Zbývá ještě pár minut. Co s nimi? Trojice osvědčených skladeb („To Mega Therion“, „Black Suns“ a „The Wings Of The Hydra“) v živém provedení zní opravdu dobře a přitom živelně. Důkaz o tom, že kapela měla skvělou koncertní formu. Přesto si myslím, že mohli být vydány pouze jako bonusy k desce. Holt někdy chce managment po kapele nepěkné věci.

„Nové“ skladby jsou povedené, i když je znát, že spíše „zbyly“ po předešlé desce. Rozhodně kapele nedělají ostudu, ovšem výsledný dojem nenapraví. Stejně jako „A´arab Zaraq Lucid Dreaming“, jde o pouhé EP vydávané za dlouhohrající desku. Dalo by se říci, že poměrně zbytečná položka na seznamu vydaných alb Therion. Christopher Johnsson však mohl být spokojen. Získal členy do kapely a mohl s nimi nahrát další, nyní už „opravdové“ regulérní album.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka – The Crowning Of Atlantis

Seznam skladeb:
1. The Crowning of Atlantis
2. Mark of Cain
3. Clavicula Nox
4. Crazy Nights
5. From the Dionysian Days
6. Thor
7. Seawinds
8. To Mega Therion
9. The Wings of the Hydra
10. Black Sun

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara, klávesy
Sami Karppinen – bicí
Hosté:
Wolf Simon - bicí
Jan Kazda - baskytara
Tommy Eriksson - kytara
Waldemar Sorychta - kytara
Sarah Jezebel Deva - zpěv (Seawinds)
Martina Hornbacher - zpěv (Seawinds)
Ralf Scheepers - zpěv (Crazy Nights)

Rok vydání: 1999
Čas: 50:47
Label: Nuclear Blast
Země:Švédsko
Žánr: Symphonic metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.05.2018
Přečteno: 370x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15003 sekund.