25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
UP THE IRONS všem vespolek! ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Co dodat více? Snad jen slova klasikova:"Mocn í a ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2617x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1038x

GHOST - Prequelle
987x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
929x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
927x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THERION - Deggial

Na vrcholu končícího milénia již Therion fungovali jako klasická kapela, Christofer Johnsson měl stálé spoluhráče, byť třeba Kristian Niemann ani Sami Karppinen byli před působením v Therion nepolíbeni působením v nějaké kapele. Nováčci se příliš do skládání nové desky nezapojili (Christofer Johnsson prohlašoval, že na tom ani do budoucna nehodlá nic moc měnit), materiál byl již z velké části hotov (vždyť třeba skladba "The Flight Of The Lord Of Flies" pocházela již z doby "Theli"), proto to ve výsledku album "Deggial" působí ,jako by desku nahrál sám Johnsson a přizval pár nájemných hráčů. Principál se navíc vyjádřil v tom smyslu, že psaní se pro něj začalo stávat stále více introvertní záležitostí a spíš psal hudbu pro své potěšení, nežli pro publikum. Možná i proto zní „Deggial“ oproti velmi úspěšnému „Vovin“ složitěji a nepřístupněji. Zásadní novinkou je přítomnost opravdového velkého orchestru. Klasikou je naopak masivní využití sborů. Zvuk je ještě o něco vytříbenější než minule a právě přítomný orchestr dává nahrávce opravdovou monumentálnost.

Jestliže „Vovin“ byla poměrně měkká deska, pak „Deggial“ příliš nepřitvrdí, ale nabídne něco jiného. Už od prvních tónů „Seven Secrets Of The Sphinx“ do vás Therion pumpují hardrockové riffy podpořené střídáním mužských a ženských sborů. Zní to velkolepě a velmi živě. „Eternal Return“ se naopak ponoří do melancholie a pomalého tempa. Není příliš kytarová, převládá symfonická hudba. Vše je krásně zkomponováno a dokázal bych si skladbu představit jako čistě instrumentální. Ke konci písně přijde zlom, když hudbu nečekaně nakopnou rychlé bicí a hard rocková kytara. Jedná se však o nepříliš častý postup, „Deggial“ je spíše pomalé album.

Občas se ukáže parádní melodie a kontrast ženských a mužských vokálů jako v „The Invincible“ nebo hudba po hodně vlažné prostřední pasáži desky konečně získá grády jako v „Flesh Of The Gods“, jejíž úvod zní jak z desky Deep Purple, ty riffy tomu zcela odpovídají, pak se ozve hlas Hansiho Kϋrsche, refrén obstará ženský sbor, což dává jinak hard rockové skladbě úžasnou barevnost. Jednoznačný hit alba. Vrcholem desky je pak bezesporu devítiminutová „Via Nocturna“. Krásné spojení rockové a vážné hudby, funguje tu vše a trochu to připomene krásu „Vovin“. Velmi rozsáhlá kompozice dává trochu zapomenout na nepříliš zábavný střed alba, kde už sbory tolik nebaví, protože je jich člověk nasycen. Po ní už zazní jen předělávka klasické „O Fortuna“ (jedna z těch povedenějších verzí), ve které si na akustickou kytaru zahrál obvyklý host Therion Waldemar Sorychta.

Na „Deggial“ se Therion od posledního alba tolik neposunuli, jak bývalo dříve zvykem. „Deggial“ disponuje krásným zvukem, možná nejlepším v kariéře Therion, kteří desku zabalili do hard rockového hávu. Je na něm několik skvělých skladeb, ale chybí jí atmosféra „Vovin“ a zejména prostředek alba působí nezáživně. „Deggial“ pokračovalo v komerčním úspěchu předešlých dvou desek a z hlediska počtu prodaných nosičů se vklínilo mezi ně. Následoval další kolotoč turné, kterém Therion jeli i s Christoferovou oblíbenou kapelou Voivod a Flowing Tears.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka – Deggial

Seznam skladeb:
1. Seven Secrets of the Sphinx
2. Eternal Return
3. Enter Vril-Ya
4. Ship of Luna
5. The Invincible
6. Deggial
7. Emerald Crown
8. The Flight of the Lord of Flies
9. Flesh of the Gods
10. Via Nocturna (Part 1 and 2)
11. O Fortuna

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara, klávesy
Johan Niemann - baskytara
Kristian Niemann - kytara
Sami Karppinen – bicí

Hosté:
Waldemar Sorychta - kytara
Hansi Kurch - zpěv

Rok vydání: 2000
Čas:57:59
Label: Nuclear Blast
Země:Švédsko
Žánr: Symphonic rock/metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.06.2018
Přečteno: 348x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podľa mňa dosť...8. 06. 2018 10:21 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18791 sekund.