25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
UP THE IRONS všem vespolek! ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Co dodat více? Snad jen slova klasikova:"Mocn í a ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Kolem desky Mandrake byli Edguy na vrcholu a hudeb ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2611x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1069x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1037x

GHOST - Prequelle
986x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
927x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
923x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


LORDI - Sexorcism

Jednu věc nelze finským příšerkám Lordi upřít – smysl pro humor a důvtipné hraní si se slovy. Vždyť titul jejich devátého alba „Sexorcism“ svou šikovnou přesmyčkou spolehlivě přitáhne pozornost (a ano, témat spojených se sexem se na albu najde přehršel) a navíc určitým způsobem koresponduje i s obvyklou strašidláckou image, „Romeo Ate Juliet“ dostatečně vyjádří, o co v tomhle romantickém vztahu půjde, „Polterchrist“ může působit dostatečně provokativně, „Sodomestical Animal“ jasně signalizuje, že se domestikování domácího mazlíčka vydařilo…, problém je, že tohle jejich žonglování se slovy je tím nejpovedenějším fíglem, se kterým parta Mr. Lordiho letos přichází. Jistě, Lordi leckteré vycpávky určitě doženou svou pódiovou show, jenže v klidu obýváku a bez nezbytných vizuálních lízátek ta podstata, ze které by všechno mělo vycházet, je čím dál tím víc tuctová.

Konstatování, že tentokrát (na rozdíl od drobných inovací z poslední desky) Lordi nemají potřebu dělat vůbec nic jinak, než to dělali plus mínus v prvních šesti až osmi letech tohoto století, nejspíš uspokojí jejich letité fanoušky. A jak už před osmi lety tvrdil kolega Pepsi, pokud se vám Lordi líbili do teď, tahle deska na tom nic nezmění. A naopak. Jenže zatímco před těmi osmi lety měl tento výrok svůj základ maximálně pevný, letos se přece jen může trochu chvět. Důvod je prostý, z „Hard Rock Hallelujah“ můžete těžit stále o sto šest, ale jednou se to prostě vyčerpá. A jelikož tvorba Lordi je až prostě přímočará a nekomplikovaná, jednou na ten stereotyp prostě začnete dojíždět. A byť už se s podobným problémem strašidláci potýkali, na „Sexorcism“ je nejmarkantnější.

Melodické a chytlavé písně, na které budou pravověrní přísahat se určitě najdou – horrorová atmosféra ve šlapavé „Your Tongue`s Got A Cat“ s příslušně nakřáplým vokálem a slušnou gradací do halekacího refrénu, rozevlátá „Slashion Model Girls“ s povedeným dialogem mezi ležérním sólovým zpěvem a skandovatelnými sbory, akční „Rimskinn Assassin“ s dominantními klávesami (častý to prvek u Lordi) vrcholící v klasické refrénové halekačce, či zcela klasická vyřvávačka „Hot & Sattaned“ s melodickou skluzavkou…, ano, tohle jsou klasičtí Lordi, ale fakt se vám tyhle kousky zavrtají pod kůži tak důkladně, jako nejsilnější kousky z minulosti?

V podstatě se dá říct, že od „Sexorcism“ dostanete téměř přesně to, co se od Lordi dá očekávat, s výjimkou toho, že desce chybí hit. Což s ohledem na to, že je Lordi uměli a letos jim to při třinácti pokusech naplno neklapne ani jednou, je trošku alarmující. Ale co, bylo i hůř, setrvačník prostě jede dál.

Savapip             


www.lordi.fi

YouTube ukázka - Your Tongue`s Got the Cat

Seznam skladeb:
1. Sexorcism
2. Your Tongue`s Got the Cat
3. Romeo Ate Juliet
4. Naked in My Cellar
5. The Beast Is Yet to Cum
6. Polterchrist
7. SCG9: The Documented Phenomenon
8. Slashion Model Girls
9. Rimskin Assassin
10. Hell Has Room
11. Hot & Satanned
12. Sodomesticated Animal
13. Haunting Season

Sestava:
Lordi - zpěv
Amen - kytara
Ox - baskytara
Hella - klávesy
Mana - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 1:02:40
Label: AFM Records
Země: Finsko

Diskografie:
2002 - Get Heavy
2004 - The Monsterican Dream
2006 - The Arockalypse
2008 - Deadache
2010 – Babez For Breakfest
2013 – To Beast Or Not To Beast
2014 – Scare Force One
2016 - Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy)
2018 - Sexorcism

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2018
Přečteno: 437x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12818 sekund.