ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HEADLESS CROWN - Century Of Decay

S námětem svého druhého alba „Century Of Decay“ se švýcarští heavíci Headless Crown možná trefí do myšlenkových pochodů mnoha svých příznivců – koncepční sci-fi příběh, sepsaný zpěvákem Steffem Perronem, vypráví o dělníkovi z blízké budoucnosti, jenž se snaží uniknout svému bezvýznamnému životu bez cíle prostřednictvím svých snů, s touhou žít ve světě, který si sám vytvořil. S muzikou už to bude asi složitější, jejich heavy metal, s kterým Headless Crown oproti svému tři roky starému debutu poměrně zhutněli a zagresivněli, je jako odpolední směna v kovošrotu – tvrdý, houževnatý, nesmlouvavý a nikterak výjimečný.

Možná by se dalo lákat na sytý a důrazný zvuk, na pár chytlavých (nijak přehnaně) melodií, na ustavičně vyceněné zuby, na solidní hráčské umění a na nepolevující tvrdost. Kdyby se Headless Crown neutopili v polovině alba v absolutní nenápaditosti, dalo by se mluvit o hodně dobrém albu. Díky skladbám, jako je našlápnutá titulní „Century Decay“ s lehce teatrálním zpěvem (paradoxně uječené manýry jsou v té vytrvalé a nepolevující údernosti a neohebnosti hodně podařeným momentem a škoda, že k nim Steff Perrone nesáhne častěji), výrazným sloganem, krátkým podmanivým brumendem i melodickým kytarovým sólem, atmosféričtější „The Blackness“, ze které tu úvodní atmosféru sice Headless Crown vymlátí, ale aspoň ji nahradí živým sólem, či díky zvonivé kytaře v úvodu uvolněnější „The Eyes Of The Crow“ s tahavou vokální linkou a příjemným zvolněním, ve kterých do typické neústupnosti Headless Crown pustí něco světla, stojí za to tuhle desku úplně nepřehlédnout. Díky pasáži odstartované basovým brumláním ve skladbě „Listen“ s říkankovitě otravnou vokální linkou, kde se Headless hodně pracně snaží o potemnění, přes až psychedelický opar v zašmodrchané „Plan 9“ s protivným refrénem a vrcholící v podobně laděném „Outerminated Travel“ si pak jasně uvědomíte, že ta přímočarost a zaťatá houževnatost mají něco do sebe pouze v případě, že se je Headless Crown nesnaží svazovat a komplikovat, nechají jim volný průchod a nesnaží se o jakoukoliv výpravnost.

A díky tomu je „Století rozkladu“ docela schizofrenní deska. V hlavě po ní zůstane vymeteno, Headless Crown z vás svým nasazením dokáží vymlátit každou myšlenku, chuťově však vyjde tahle deska docela jalově. Tu bezútěšnost obyčejného života hlavního hrdiny svého příběhu dokázali Headless Crown solidně zhmotnit, nicméně vystrčit hlavu z šedého metalov0ho průměru se jim příliš nepodařilo.

Savapip             


www.headlesscrown.com

YouTube ukázka - Century of Decay

Seznam skladeb:
1. Century of Decay
2. Radiant in Grey
3. The Blackness
4. Grinder of Souls
5. Listen
6. Plan 9
7. Outermind Travel
8. The End
9. The Eyes of the Crow
10. The Manipulators of Dreams
11. Degree Absolute

Sestava:
Steff Perrone - zpěv
Manu Froelicher - kytara
Ced Legger - kytara
Mack Machet - baskytara
Carlos Bensabat - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 54:07
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
2015 – Time For Revolution
2018 – Century Of Decay

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.07.2018
Přečteno: 1188x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08366 sekund.