DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TERRA INCOGNITA - Fragments Of Ruined Mind

Byť si řečtí heavíci Terra Incognita řekli o pozornost již na začátku této dekády debutovým albem „Barren Land“, následný totální rozklad sestavy znamenal uzavření první kapitoly života kapely a dvouletou pauzu. Zpěvák Billy Vass, který jako jediný z aktuálního složení kapely pamatuje tehdejší začátky, však nevydržel zahálet, před třemi lety dal dohromady sestavu novou, se kterou krátkometrážním počinem „Sign Of Blood“ z před dvou let (netřeba se po něm kdovíjak pídit, jeho plné tři čtvrtiny jsou součástí alba „Fragments Of a Ruined Mind“) otestoval její potenciál, který již tehdy zaujal kytaristu a klávesáka Firewind Boba Katsionise natolik, že se ve svém studiu Sound Symmetry ujal produkce a mixování nejen této nahrávky, ale i v loňském roce vydaných „Fragmentů zničené mysli“. Koncepčního příběhu o zradě, lásce, věrnosti, smrti a nakonec i věčném zatracení, který udělá radost příznivcům klasického melodického heavy metalu s heroickým nábojem a slušnou porcí uvěřitelné výpravnosti.

V první řadě je třeba však upozornit na to, že v rámci maximální epičnosti Terra Incognita trochu narážejí na fakt, že jsou na všech frontách daleko silnější ve chvílích, kdy upřednostní akci před atmosférou. Všechny kousky, kdy v rychlém tempu mají chuť útočit a hromovat v sobě mají adrenalin, chytlavost a většinou i dramatičnost (jasně, sytý a čistý zvuk tyhle vlastnosti docela zvýrazňuje), zatímco ve vláčnějším tempu se jim ta lehce pompézní nálada nedaří udržet, natož pak budovat. Dokonalým příkladem může být dynamické finále (byť nijak zásadně vygradované) příběhu „My Ruined Mind“, které ve chvílích, kdy v rychlejších momentech Billy Vass tlačí na pilu a hrotí svůj projev, je hodně dobře. No a v těch vláčnějších pasážích je zase hodně obyčejně. V momentech, kdy se při střídání temp i do pomalejších pasáží podaří nacpat děj, je možné hledat vrcholné okamžiky alba – dramatická „Conqueror“, kde si melodické nápady, dramatické provedení i hráčská vyzrálost sedly v té nejsilnější podobě, a když Terra Incognita vsadí vyloženě na přímočarost a agresivitu jako v „The Midnite Lights“ se sekanými riffy a našponovanými hlasivkami, prožívají svoje nejvydařenější chvíle.

Celkově lze konstatovat, že samotný název kapely („Země neznámá“) ani v nejmenším necharakterizuje muziku, kterou se Terra Incognita prezentuje – zapomeňte na neznámé postupy, všechno už tu jednou bylo, proto je „Fragments Of a Ruined Mind“ celkem snadno odhadnutelná deska s několika velmi vydařenými háčky na heavy melodiky, u které vás sem tam asi napadne, že Iced Earth či Manowar tyhle postupy měli zmáknuté přece jen o něco lépe.

Savapip             


www.terraincognitaband.gr

YouTube ukázka - The Midnight Lies

Seznam skladeb:
1. Strahds Revenge
2. My Emptiness
3. In the Mist
4. The Word
5. A Day without Loss
6. Conqueror
7. Life Begins Again
8. The Midnight Lies
9. Covenant
10. Sign with Blood
11. My Ruined Mind

Sestava:
Billy Vass - zpěv
Manos K. - kytara
Stellios Zoulias - kytara
Tolis A. - baskytara
Dimitris Kokonezis - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 44:26
Země: Řecko

Diskografie:
2011 – Brand Land
2017 – Fragments Of Ruined Mind

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.08.2018
Přečteno: 1019x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08546 sekund.