DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TETA - Rock klub KAIN, 31.8.2006

Malá ale šikovná, taková je zpěvačka kapely TETA, Helena Kubelková. Možná menší vzrůstem, ale rozhodně veliká srdcem a obrovská hlasem.
Pokud se někdy rozhodnete navštívit vystoupení této pražské formace, nečekejte heavy metal, nečekejte speed metal, nečekejte ani žádný jiný metal, nečekejte ani hard rock. Popravdě řečeno, dlouho jsem si lámal hlavu s tím jak pojmenovat styl kapely až jsem došel k názoru, že TETA hraje TETAROCK. Je to prostě skvělej českej rock’n’roll.

Jedná se o kapelu, která se nijak nevnucuje, není nijak progresivní. Jejich muzika , pokud vás nestrhne ( a to bych se sakra divil), vám bude alespoň velmi příjemná. Kdybych to měl popsat na mé vlastní osobě….. Pokud mě někdy uvidíte na koncertu podupávat si, znamená to, že se mi muzika líbí. Pokud jen stojim, asi mě muzika nestrhla. Tohle ale na koncertech TETY neplatí. Nejdřív jsem totiž pod sebou do betonu vyhloubil jámu (a to střídavě levou i pravou nohou) a pak už jsem i s dupáním přestal a jen jsem se nestačil divit :-).
Přesto že se tento koncert odehrál ve čtvrtek večer, což, co si budem povídat, je termín pro vystoupení ne zrovna obvyklý, byla v Kainu celkem slušná skupina diváků ( včetně spousty studentů zpěvu právě Heleny Kubelkové, a někteří byli dokonce přímo zapojeni do zpěvu).
Vstupné 80, pivo za dvacku a k tomu trocha super muziky – myslím geniální kombinace.
TETA hraje z drtivé většiny věci vlastní, takže byly ke slyšení songy všem fanouškům notoricky známé jako Nechte mě žít ( společně právě s jednou ze studentek Zuzkou Martincovou) – už samotná původní verze se zpěvem jen Heleny kubelkové stojí za to, pokud si ale tuhle věc podají hned dvě zpěvačky, které opravdu UMÍ, je to opravdu zážitek... Mám jenom chvíli, Rozvedená nevěsta, Kdo, Útěk před sebou a spousta, spousta dalších ( už nebudu znova psát, že skvělých) songů.
Kromě vlastních se ale občas objeví i nějaká ta cover verze, jako příklad Black Velvet (Alynah Myles), All We Are ( Doro resp. Warlock), Lords On The Boards ( Guano Apes).
Přiznávám, že poslední dvě jmenované pouze hádám, obvykle se hraje, ale já tentokrát musel vypadnout před koncem (práce zatracená), ale i tak jsem měl možnost poslechnout si např. You Can’t Stop Me, původně také od Guano Apes, tentokrát v podání Heleny a Andrey Maazové ( kapela Selfdefence, ex- Hvězdná Pěchota) – velmi solidní masakr ( myšleno v dobrém), myslím že Andrea je zpěvačka, o které ještě uslyšíme ( na Metalforeveru přečteme :-) ).
Vážně si teď lámu hlavu s tím, jestli bych našel něco, co bych mohl trochu zkritizovat. Nenašel. Prostě nemám co vytknout. Kdo přišel, ten určitě nelitoval. Konec konců, koncertů TETY už jsem viděl pár a o každém bych napsal asi stejný článek.
TETA je kapela, která už má leccos z sebou a hodně před sebou. Jaké jsou vztahy uvnitř kapely nemám tušení, ale navenek to vypadá, že vše je tak, jak má. Všichni muzikanti jsou si přesně vědomi toho, co mají a nemají dělat a díky tomu jejich muzika stojí za to. Budiž tomu důkazem třeba nedávné vystoupení na Basinfirefestu, což je podle mého názoru jeden z těch opravdu prestižních rockových festů u nás.
Na závěr ještě, jako to dělám vždycky, musím zhodnotit zvuk. Zkrátka standardní v klubu Kain. Kluci zvukaři se za dobu fungování klubu skutečně naučili poslat do beden to nejlepší, co se dá. Takže když jsem z koncertu odcházel, hučelo mi v uších přesně tak, jak mělo :-).
Nedá se nic dělat, pokud jste chtěli kritiku, máte smůlu. Všem můžu TETU jen a jen doporučit, vsadím se o cokoli že nebudete litovat.

Standa             


www.tetarock.cz
www.kain.cz

foto: použito se souhlasem Romana Akaka, (www.rockingraph.webzdarma.cz) vřelý dík


Vydáno: 11.09.2006
Přečteno: 4096x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Koncert Tety...21. 09. 2006 10:05 Sam


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09059 sekund.