RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INGROWING - Nechceme zpívat jenom nějaký bláboly!

Nedávno jsem prohledával všechna možná zákoutí mého hard disku a objevil jsem tento, žel nedokončený, rozhovor, který jsem s Vlakinem (zpěv, basa) spáchal někdy čerstvě po vydání zatím poslední pecky „Cloned And Enforced“. Myslím, že je proto škoda, kdyby skončil někde v propadlišti... Berte to tedy zatím jako menší bonbónek před pořádně rozsáhlým rozhovorem, ke kterému někdy v budoucnu snad dojde...

Zdravím tě Vlakine! Pro začátek musím říct, že jsem rád, že jsme se dostali k tomuto povídání... Začnu hned novinkovou deskou "Cloned And Enforced". Proč zrovna takové téma? Považuješ desku za koncepční?


Taky zdravím, potěšení je na mojí straně! Jasná věc, příběh alba "Cloned And Enforced" je rozhodně koncepční záležitost. Přišel s tím Chymus, který, jak určitě víš, obstarává textovou stránku INGROWING od samého počátku kapely. Nám se to zdálo dost dobrý, hodilo se to k nám (vzhledem ke starším textům) a nikdy předtím jsme nic takového neudělali. Takže jsem do toho šli a jsme moc spokojení. Texty jsou oproti dřívějšku víc srozumitelný, líp mi jdou do "huby" a podle mě dobře sednou do muziky. Celý příběh je o vymknutí se klonovací technologie z lidských rukou, převzetí vlády nad světem klony a následný boj malé skupiny lidí o získání vlády zpět. Příběh má sice něco jako happyend, ale konec zůstává jakoby otevřený. Myslím, že je to docela záživná a poměrně neotřelá záležitost!



Otevřený konec... Tudíž se někdy můžeme dočkat pokračování?


To v tuhle chvíli nejsem schopný říct. Na další album budou texty zase o něčem jiným. Ale rozhodně tuhle možnost nevylučuju!



Poslední dobou mi připadá, že grindové kapely začínají s texty hodně experimentovat. Např. NCC si na poslední desce s texty také dost pohráli... Jak moc myslíš, že jsou texty v této hudbě důležité?


Texty by měly být důležitý pro každou kapelu. Záleží na tom, co chceš svojí hudbou sdělit. Například grind/crust/fastcore kapely mají svou tvorbu na textech postavenou, tam se jedná především o politická a sociálně kritická témata. Na druhou stranu kapely jako AHUMADO GRANUJO, ROMPEPROP nebo SUBLIME CADAVERIC DECOMPOSITION texty vůbec nemají nebo neměly, jenom názvy skladeb, tam byla a je na prvním místě jasně hudba. U nás je to tak půl na půl. Hlavní je muzika, ale textům přikládáme dost velký význam. Nechceme zpívat jenom nějaký bláboly, musí to mít nějaký význam. Proto spolupracujeme s Chymusem, což je textař par excellence a už mnohokrát to dokázal, a to nejen v INGROWING nebo v ISACAARUM.



ISACAARUM jsou pro určitou skupinu lidí textově doslova pochoutka. Je možné, že nějakou další desku INGROWING budou zdobit podobně perverzní témata jako mají kolegové?


Tak to určitě nehrozí. ISACAARUM mají svou určitou image, kterou plně respektuju, ale tohle není cesta pro INGROWING. Neslučuje se to prostě s naší textovou náplní. U nás se dá spíš zase očekávat tradičně na první pohled decentnější obal, ale o to víc ujetý na ten druhý pohled. Prostě když koukneš na naše obaly (opět pan inženýr Chymus), musíš trochu zapojit mozkový závity.To je potřeba i u obalů ISACAARUM, ale ne zas tak moc, jako u těch od INGROWING. (smích)



Obaly jsou další kapitola. Když vynechám masakrózní obal "Suicide Binary Reflections", tak se můžou vaše obaly zdát na první pohled zcela nevinné...


To je právě ono!!! Na první pohled nevinné, ale když si přečteš texty a trochu zapojíš fantazii, zjistíš, kolik různých vychytávek ten který obal skrývá. To je taky naším cílem, aby lidi nad těmi texty a obaly trochu zapřemýšleli. Není to tak složitý, stačí jenom chtít. Jinak obal "Suicide ..." byl tak trochu úlet, byla to sranda, hlavně to focení! (smích)



Novince předcházelo malinké splitko s kultovními EXHUMED. Jak došlo k tomuto projektu?


To je záležitost, která se táhne už od roku 2001. Tehdy jsme byli s EXHUMED na evropským tour, hodně jsme si padli do oka a tam jsme to společně domluvili. Původní návrh byl jenom split 7"EP, to micro CD byl nápad Čurbyho. My jsme materiál na naši stranu natočili už někdy zkraje léta 2002 a čekali jsme na EXHUMED, až pošlou svoji polovinu. Jenže pořád se to oddalovalo, kluci byli furt někde na turné, pak točili nový album (tehdy to bylo "Anatomy Is Destiny"), pak zase album coververzí a nám už pomalu docházela trpělivost. Už jsme přestávali věřit, že se celej tenhle projekt někdy uskuteční, tak jsme ty naše nový songy použili na výroční album "Decameron Of Grind" a tak nějak jsme to pustili z hlavy. Komunikace s klukama z EXHUMED taky docela vázla, oni řešili nějaký personální problémy, tak jsme si mysleli, že to celý vyšumělo. Minulý rok jsem se ale v Madridu potkal s Mattem (guit., voice) z EXHUMED a on se mě s pokorným pohledem zeptal, jestli ještě máme zájem udělat ten společný split. Moc jsem tomu nevěřil, ale řekl jsem si, že to ještě můžeme jednou zkusit. Naštěstí Matt dodržel slovo, EXHUMED songy přišly někdy minulý rok v září, ale to se zase muselo čekat na nás, než natočíme nový materiál. Tak trochu začarovaný kruh. :-) Ale hejbli jsme zadkem a v lednu 2006 bylo splitko konečně venku. Můj názor je, že se nakonec moc povedlo a že se vyplatilo si na to počkat!!!



Povedené určitě je a pro sběratele je to zajímavá kuriozitka. Jaký byl vlastně náklad? Slyšel jsem, že to moc kusů nebylo. Mají fanoušci stále ještě šanci si to sehnat?


Jéje, tak to ti momentálně nejsem schopný říct. Mám pocit, že to bylo 1000 ks CD´s a 1000 ks 7"EP´s. Nějaký kusy na skladě ještě určitě budou, kontaktujte seňora Čurbyho!



Zmínil jsi výroční album "Decameron Of Grind". Dlouho plánovaná placka z pohledu kapely nebo na popud firmy, která přišla s nabídkou?


No, spíš ta druhá možnost. Před naším asijským turné jsme dostali nabídku od malajských Symphonic Blast productions na CD, který by celkově představilo INGROWING asijským fans. Nápad nám to přišel dobrý a navíc jsme si uvědomili, že v ten rok (2005) slavíme jako kapela 10 let. Takže jsme to spojili dohromady a výsledkem je "Decameron Of Grind". Podle mě docela fajn CD, dobrý hlavně pro naše nový fans, který mají možnost se seznámit s tvorbou kapely za první dekádu činnosti. Navíc to CD obsahuje i pár celkem raritních a nových kousků, takže si myslím, že ho přivítali i naši starší příznivci.



Venca Votruba             


ingrowing.wz.cz

foto: archív kapely


Vydáno: 01.01.2007
Přečteno: 3953x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08661 sekund.