RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TRAMBUS - Promo 2006

Když se mi na koncertu Zvlášňý Školy dostal tento „Výběr z připraveného alba“ do ruky, ještě jsem netušil, jak příhodné to bylo. Kapela Trambus už brázdí po Západních Čechách nějaký ten pátek a pomalu se dostává do podvědomí místních punk rockových fanoušků. Setkal jsem se s nimi živě několikrát, ale vždy jsem odcházel s tím, že jsem neslyšel nic nového natož pak originálního. Repertoár Trambusu vycházel převážně z převzatých věcí, a tak jsem čekal, s čím přijdou na albu.

Pokud tenhle výcuc z připravovaného CD mám brát jako singl snažící se přiblížit, co nás čeká, tak se čertužel žádného (příjemného) překvapení nejspíše nedočkám. Když jsem na začátku mluvil o skupině Zvlášňý Škola, nebylo to náhodou. Písně „Zvlášky“ se už dnes staly prakticky součástí lidové kultury a je tudíž jasné, že se jejím odkazem pokusí dřív nebo později inspirovat někdo další. Proti pouhé inspiraci nemám nejmenších námitek - každý máme své vzory. Avšak všeho moc škodí a pokud to přeroste v pouhé kopírování, už je něco asi špatně. Už první věc „Velkej Frajer“ jakoby vypadla odněkud ze spodních šuplíků páně Linkeše a spol. Okatá melodie, text o dnešních „moderních“ teenagerech s kšiltovkami s nápisem Eminem a klávesy, které by tam ani být nemusely a působí spíše rušivým dojmem. Duch právě skončených svátků se snaží navodit „Vánoční Čas“. Celkem povedená bigbeatová písnička – nic víc, nic míň... Třetí a zároveň poslední „Moje Vlastní Já“ začíná veselým pobrnkáváním a poněkud kostrbatým přechodem přejde v nejrychlejší song na „albu“. Čím větší obrátky nabere kytara a bicí, tím víc zaostává zpěv. Zdá se mi, že se marně snaží dohnat rytmickou sekci a intonace značně pokulhává..

Už jsem se zde jednou dotkl otázky textů. Ty jsou opravdu nenáročné, přímočaré a být písně delší, začaly by brzy nudit..Většinou jde pouze o opakování velice podobných vět, které sice vypráví jakýsi pomyslný příběh, ale vše je dosti povrchní a nějakých vážnějších témat se asi nedočkáme. Jediné co mě na téhle nahrávce překvapilo je poměrně dosti kvalitní zvuk. Vůbec to nezní jako nějaké garážové demo. To je však trochu málo. Přece jen by to chtělo alespoň trochu vlastních nápadů, zapracovat na zpěvu a přílišné repetivnosti.

Čárlie             


trambus.unas.cz

Seznam skaldeb:
1. Velkej Frajer
2. Vánoční Čas
3. Moje Vlastní Já

Rok vydání: 2006


Vydáno: 08.01.2007
Přečteno: 3102x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10036 sekund.