ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EUROPE - Retro Music Hall, 31.1. 2007

Celý večer začal obří frontou na vstupu na místo konání. Dalo se čekat, že když na tuto akci bylo dlouho předem vyprodáno, že bude na místě celkem dost lidí. Jenže prapodivné odbavování na vstupu způsobilo, že čekání ve frontě (nebo lépe řečeno davu) se stalo takovým malým bojem o přežití. Díky tomu, že ochranka dovnitř pouštěla lidi jen takovém množství, které jen tak tak pokrylo schopnosti lidí v šatně. Celá fronta se tedy pohybovala v přískocích, a dovedete si asi představit, co se stane, když se tlačící chumel natěšených lidí rozhodne násilím posunout o půl metru kupředu. Přes tohle všechno a přes skutečnost že ona fronta stála před vchodem, no nevím, přišel jsem v 19:00 a dovnitř se včetně piva vedle v hospodě dostal po 21.hodině, a to za mnou zůstávaly ještě stovky lidí, přesto že jsem během snahy dostat se do klubu měl pseudopohlavní styk s desítkami dalších návštěvníků, přesto všechno byla nálada návštěvníků velmi dobrá.

To se rázem změnilo hned při vstupu do sálu. Když jsem vešel do sálu, kde už nebylo moc místa, kam se postavit a představil si, kolik lidí je ještě za mnou, bylo mi celkem zle. Do toho všeho právě ve chvíli mého příchodu dorazila i skupina vozíčkářů, kteří jak jsem pochopil, si zaplatili speciální vstup právě proto, aby i se svým handicapem mohli na koncert. Jejich rozčarování bylo znatelné, když je jeden z pořadatelů toužil zaparkovat až úplně do zadu za ty stovky lidí. Nakonec se nějak tahle patová situace řešila, tak doufám že nakonec i tihle lidé snad něco viděli.

Celý koncert měl začít ve 20:00 vystoupením předkapely Mysteria, kterou si Europe pro toto turné vybrali. Z mě neznámých důvodů bylo vystoupení Mysterie zrušeno a údaj o začátku koncertu upraven na 21:00. Naštěstí tady někdo zasáhl a kapelu pozdržel ještě asi o dvacet minut, právě proto, že v klubu nebyli zdaleka ještě všichni návštěvníci.

Europe nastoupili na podium někdy po 21:15 a hned od začátku bylo zřejmé, že ve skvělé formě. Přestože se jednalo o jeden dílek z řetězu koncertů na podporu nové desky s názvem SECRET SOCIETY, rozhodně nebyl setlist postaven čistě na nové desce. Samozřejmě, že několik songů z nové placky zaznělo, to také logicky muselo, ale Europe splnili svou povinnost a nezapomněli na staré, ale osvědčené záležitost. Díky tomu si všichni v sále s radostí zařvali Kééééééríííííííííííííí (Carrie), Čéééééééérokííííííííííííííííí (Cherokie) a na úplný závěr jak jinak než Fáááááááááááájnlllllll Kááááááááuntdááááááááááááuun (Final Countdown). Kromě toho spousty a spousty dalších songů (Start From The Dark, Rock The Night). Europe výrazně podladili, čímž dostali velmi moderní zvuk, který ale rozhodně není na škodu hudbě. Kytarám bylo velmi dobře „rozumět“, jak v solech tak v doprovodech. Joey Tempest navíc, jak sám řekl, se dal na studium jazyků, takže mohl atmosféru v klubu podporovat i větami jako: Ahoj Praho, Díky , nebo Zpívejte se mnou, což vyvolávalo v davu nekontrolované nadšení.

Celé vystoupení kapely trvalo něco okolo hodiny a půl, což přiznám se mě trochu zarazilo, čekal jsem víc. Ale závěrem. Pokud chvilku vydržím nemyslet na ony nepříjemnosti ze začátku článku, zapomenu i na to množství omdlívajících slečen ( při jejichž resuscitaci pomáhal i jeden z Europe týmu, který prodával trika), můžu říct: „Byl to skvělý koncert“.

Standa             


www.europetheband.com


Vydáno: 02.02.2007
Přečteno: 4283x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
jaká Mysteria?Pokud vím, tak na...10. 02. 2007 11:32 trup
fotkyhttp://www.fo.cz/fot...9. 02. 2007 15:15 Vita
spousta fotek je na...8. 02. 2007 14:40 deris69
Bohužel. Nebylo v...5. 02. 2007 19:16 Standa
A fotky...4. 02. 2007 4:05 knedl


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0964 sekund.