RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ENIGMATIC FAITH - Smell of Blood

To co první udeří do uší posluchače dlouhohrajícího debutu Enigmatic Face není brutální death metal, bezhlavé sypanice ani chorobně agresivní vokály, ale naprosto děsivá kvalita zvuku, která by mohla ledaskoho přivést na myšlenku, že Smell of Blood nahrávali své album někde ve vlhkém sklepě mezi kopou brambor a loupající se omítkou. Zní to opravdu neskutečně nevýrazně, rušivě a ploše a je to první a hlavní výtka, kterou proti této desce mám.

Až pak konečně nastupuje do vlaku vědomí zmíněný brutální death metal, bezhlavé sypanice s nepříliš zmáknutými změnami temp a chorobně agresivní vokály. A propos, vokály. Kapela zde chová jistou zajímavost, jímž jsou dva zpěváci, a to dokonce vzájemně opačného pohlaví! Dlouho jsem nemohl uvěřit že ten o kousek vyšší, ale o to nelidštější chropot má opravdu původ v dámských hlasivkách. Rozhodně ale spolupráce dvou vokalistů, ač mi na pár místech přišli udýchaní, patří mezi nejzajímavější vlastnosti alba. Dále už to je se zajímavostí bohužel trochu slabší. Jak jsem se již zmínil (2x), jedná se o hodně přímočarou záležitost, která na nic moc nebere ohledy a pálí to jak kulomet (kterému se hlavně bicí někdy podobají). Má to svá pro i proti. Negativem je jistá banálnost a jednotvárnost, která se do skladeb vkrádá. Proti ní ale stojí určitá jiskra, kterou jsem pod povrchem Enigmatic Face vycítil.

Jedním z jejích hlavních křesadel je kytara. Když člověk napne uši, tak objeví, že kytarista se někdy sympaticky snaží, i když lehce z pozadí, kam je odkazován, udržovat nějaké napětí, hudební vývoj, nebo alespoň častěji střídat riffy. Jenže to se obloukem zase dostáváme k bodu číslo jedna. Člověk vyloženě cítí v kostech, že špatný zvuk kytaře doslova bere vítr z plachet a tam, kde by se z její hry mohl člověk potenciálně, s prominutím, posrat, tak zůstává jen plochost zbavená všech trnů, či kakofonie pohlcující své vlastní jemnější vyhrávky.

Kapela má schopnost uplatnit nápady, které ji přenášejí přes vratkou hranici průměru, nebo dokonce nastínit tu jedinečnou smrtonosnou atmosféru death metalové hudby, kterou ve své čiré podobě známe na jejích slavnějších kolezích. Byť se takto děje celkově spíše v menší části z třiceti minut (minus celkem povedený cover od Metallicy, který paradoxně kvalitou přebíjí celý zbytek nahrávky, což je trochu smutné), které Enigmatic Faith nabízejí. O to víc zamrzí hnusný zvuk, bez něhož by to mohlo být o nějaký ten bod víc.

Pepa Dubec             


www.enigmaticfaith.com

Seznam skladeb:
1. Killing Machine
2. Shadow Of Murderer
3. Butchery
4. The Bane
5. Through The Hell
6. Young Blood
7. Carniwhore
8. Smell Of Blood
9. For Whom The Bells Tolls (Metallica Cover)

Rok vydání: 2006
Čas: 30:14
Nahráno: Blood Records Morkovice
Země: Česká Republika


Vydáno: 25.02.2007
Přečteno: 3189x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
opravajen bych chtěl...22. 08. 2007 8:34 Viler


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09446 sekund.