RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ELEDHEL, LIVORES MORTIS, SOLFERNUS, STÍNY PLAMENŮ - 24.2.2007, Praha, Matrix

Celkem náhodou jsem se ocitla v žižkovském Matrixu, kde se měl právě započít blackmetalový večírek, navíc za přijatelných 90 Kč. Klub byl příjemně zaplněn, polovinu osazenstva však tvořili mladí aktivní teenageři, sem tam došlo i na warpaint :-)

Jako první se představili pražští Eledhel, po letech v nové sestavě a s ochutnávkou nové tvorby pro chystané album. Tato smečka předvedla svůj „český black“, který neurazí, ani však příliš nenadchne. Mínusem byly i naprogramované bicí, které na autenticitě výkonu moc nepřidaly.

Kolem půl deváté přišli na řadu trutnovští Livores Morftis. Naposledy jsem je viděla před třemi lety v dnes již neexistujícím pražském klubu Pancor, kde však byli ještě ve staré sestavě. Nejnovější vokalista Tomáš Tillner překvapil deathovým vokálem, který do black/dark kompozice nečekaně zapadl! Nadprůměrně příjemná záležitost, ačkoliv se na živého bubeníka opět nedostalo.

Jako předposlední se představili brněnští Solfernus. Nepřehlédnutelnou postavou je kytarista Igor Hubík působící také v legendárních Root. Basák Paramba (Parambucha) mi nějak do blackového hávu s warpaintem úplně neseděl, neboť ni neustále připomínal své působení v recesistickém seskupení YBCA. Jako bych neustále slyšela cover verzi skladby Reklama na ticho od slovenské skupiny Team. Třešničkou na dortu bylo rozvášněné vystoupení vokalisty Khaabluse, který potěšil zejména dámskou část obecenstva :-) Každopádně to byla výborná show, zběsilé blackové tempo, perfektní vokály. Bohužel mě osobně to úplně nedostalo.

Celý tento večer završil blackmetal odpadních vod z Plzně. Stíny plamenů jsem vždy nějak záhadně propásla, a tak jsem byla vcelku zvědavá na jejich vystoupení. K mé radosti kapela předvedla svižný black s kanalizační tematikou a hlavně s nadhledem!
Hlavní cenu večera získal rachitický vokalista/basák Lord Morbivod (Stíny plamenů), který celý set odehrál v gumácích a se zmenšeninou poklopu od kanálu zavěšenou na krku. Mezi skladbami neohrozeně komunikoval s obecenstvem: „Neřvěte na mě nebo zapomenu texty!“
Perfektně veselá tečka na dobou noc.

Ascela             


www.matrixklub.cz


Vydáno: 01.03.2007
Přečteno: 3881x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Milý eh. Myslím,...27. 03. 2007 9:28 Acsela
ehKaždopádně to...27. 03. 2007 7:08 quest


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08745 sekund.