DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MANOWAR - Gods Of War

Jelikož Amerika je zemí netušených možností, rozhodli se samozvaní králové metalu, že dost již bylo hodně muziky za málo peněz a rozhodli se přijít opět s něčím novým – speciálně pro své true a nejlepší fanoušky. Ano, za hodně peněz málo muziky. Od vydání alba „Warriors Of The World“ uplynulo už pět dlouhých let plných slibů o tom, jak bude nová deska přelomová a skvělá. V případě MANOWAR se musí obdobná prohlášení brát s rezervou, ale i tak je to myslím dost dlouhá doba na to, složit alespoň trochu slušný materiál. Nestalo se.

Pokud se jedná o hudební složku „Gods Of War“, není moc o čem mluvit. Pokud se odmyslí nekonečné minuty mluveného slova, zbude pár klasických, stokrát ohraných melodií, které nijak zvlášť nenadchnou a nabízí se tak otázka, co se v uplynulé pětiletce u MANOWAR vlastně dělo. Kromě vydání DVD „Hell On Earth IV“ v podstatě nic a tak nevidím důvod, proč „Gods Of War“ dopadlo tak jak dopadlo. Jako celek působí narychlo uplácaným dojmem a kromě několika málo světlejších momentů toho moc nenabízí. Nemá cenu se rozepisovat o tom, co všechno na albu najdete, protože na něm nenajdete v podstatě nic. Nudné, táhlé melodie ve stylu „The Crown And The Ring“ se tu neustále opakují, aniž by přinesly cokoli nového a když už se ke slovu konečně dostane i kytara, brzy zanikne. Zpočátku jsem vítal nápad zpracovat příběhy ze severské mytologie, kterým je věnovaná téměř celá část „Gods Of War“. Pokud se však tyto melodie dostaly až k uchu samotného Ódina, jistě měl jeho osminohý kůň Sleipnir co dělat, aby včas stihl svého pána odvézt zavřít brány Ásgardu, doufaje, že jsou zvukotěsné. K oněm několika málo poslouchatelným místům patří asi jen „King Of Kings“, což však není novinka jako taková, neboť se objevila už na singlu "The Sons Of Odin". „Sleipnir“ a „Loki God Of Fire“ by mohly být hity tak před patnácti lety, ale dnes je to jen další vykrádání již mnohokrát vykradeného. Protože MANOWAR nejsou jen metaloví válečníci, drsní motorkáři a sexuální maniaci, ale také jemní a romantičtí hoši, nesmí chybět nějaká ta méně či více jímavá balada. „Blood Brother“ je tuctová oblbovačka dívčích srdcí, která živě může znít vcelku dobře, ale na albu jen tak prošumí. První skladba, která mě jakž takž chytla je „The Sons Of Odin“, která se zpočátku docela dobře rozjíždí, ale v nejlepším se vše zastaví a následuje další porce zbytečných slov a fanfár. Za zmínku stojí snad ještě jen „Gods Of War“, a bonusová „Die For Metal“ s jedním z nejnaivnějších textů, co jsem kdy slyšel. Vše ostatní je jen stále stejná variace na totéž. Nutno říct, že značně nepovedená.

Vrcholem všeho bylo prohlášení Erica Adamse, že se zrodil nový styl metalu, který umí jen MANOWAR. Doufám, že pokud se opravdu zrodil, tak nebude mít dlouhého trvání a nenakazí se jím i ostatní skupiny. Pokud vezmu v úvahu, jak dlouho se vše nahrávalo, míchalo a skládalo (byť kvůli zranění kytaristy se vše přece jen trochu neočekávaně protáhlo), tak mám před sebou jen navenek líbivé pozlátko a dalšího adepta na vítězství v anketě o nejzbytečnější metalovou desku. Slovy klasika: „Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré“.

Čárlie             

Tak už konečně máme, co jsme chtěli, vážení. To je pořád řečí, že všichni dělají stále to stejné a nijak se nevyvíjí. Manowar se vyvinuli. Bohužel do zdatných tvůrců filmové hudby. „Gods Of War“ by snad mohlo fungovat jako soundtrack k filmu s vikingskou tématikou. Všechno podstatné, co se na albu z hudebního hlediska děje, se prakticky kompletně objevilo na předchozím EP „Sons Of Odin“. Ukecané, rozvláčné, nudné a zbytečné album. A za zprznění válečnické modlitby si autor zaslouží pověsit do průvanu. Po prapodivných experimentech na albu minulém dokončili Manowar svůj držkopád. Nejslabší album v historii kapely a jeden z hlavních kandidátů na průser roku. Rád bych přihodil alespoň povzbudivé „uvidíme, třeba to bude fungovat naživo“, jenže v v době psaní tohohle příspěvku už vím, jak to dopadlo, takže i tohle si můžu odpustit. Do budoucna zbývá jen jásavá vyhlídka, že hůř už to snad nejde.

Savapip 3,5/10
Já tak zlý nebudu. V něčem sice s kolegy souhlasím, ale tak strašně špatně bych to neviděl. MANOWAR jsou sice megalomani a tahle nahrávka je toho jasným důkazem, ale skladby jako takové nejsou špatné. Např. "Sleipnir" nebo "Gods Of War" jsou moje oblíbené věci. Zajímavá je též bonusovka "Die For Metal". Škoda jen těch nekonečných inter a podobných kravin. Co mě ale zaráží nejvíc, je zvuk. Takhle vyměklou metalovou nahrávku jsem dlouho neslyšel. Kam se poděla stará dobrá řezavost? Tohle jenom hladí, hladí, avšak nevyhladí. Ano, souhlasím s tím, že se jedná o nejhorší nahrávku MANOWAR. Vsadím však boty, že kdyby tohle vydala nějaká tuzemská parta, tak se zde mluví o české metalové naději. A vyvraťte mi to...
Venca 6,5/10



www.manowar.com

Seznam skladeb:
1. Overture To The Hymn Of The Immortal Warriors
2. The Ascension
3. King Of Kings
4. Army Of The Dead, Part I
5. Sleipnir
6. Loki God Of Fire
7. Blood Brothers
8. Overture To Odin
9. The Blood Of Odin
10. The Sons Of Odin
11. Glory Majesty Unity
12. Gods Of War
13. Army Of The Dead, Part II
14. Odin
15. Hymn Of The Immortal Warriors
16. Die For Metal (Bonus)

Sestava:
Eric Adams - zpěv
Karl Logan - kytara
Joey DeMaio - baskytara
Scott Columbus - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 1:13:49
Studio: Hell
Label: Magic Circle Music Ltd.
Země: USA


Vydáno: 18.03.2007
Přečteno: 7716x




počet příspěvků: 16

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
GOW jsem se snažil...31. 12. 2021 11:51 rumcajs
Album zbytečně...31. 12. 2021 10:33 htaedas
Tentokrát......si recenzenti...18. 02. 2015 13:34 Kolík
Tak Manowar dneska...14. 12. 2009 10:18 Venca Votruba
Koncert byl na...14. 12. 2009 9:22 GNT


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09197 sekund.