RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AURA FEST 2007 – 24.3.2007, Košetice

Historicky prvním ročníkem rockového festiválku pořádaného agenturou AURA žily tento víkend Košetice, jinak klidná obec nedaleko Pelhřimova. Největším lákadlem měla být karvinská skupina DOGA a bývalý zpěvák bláznivé bandy Harlej, Vláďa Šafránek. To však příliš předbíhám.

Start byl ohlášen na devatenáctou hodinu, festivalem měl provázet Tomáš Doležal a během večera měly probíhat soutěže o ceny. Vše bylo ovšem jinak. Večerem nikdo neprovázel, soutěže se nekonaly a festival odstartoval až dvacet minut po sedmé. První na programu byla mladá punkrocková kapelka DOWN TOWN, tito kluci zprvu spíše vykouzlili na tvářích mnohých návštěvníků úsměv, ale brzy se pod pódiem utvořil kroužek asi dvanácti odvážlivců, kteří na jejich muziku zdatně pařili. Dovolil bych si trochu kritiky na konto zpěváka. Hudbě, kterou Down Town hráli, by slušel daleko vyzrálejší hlas, nejlépe nějaký chraplák. I tento nedostatek se však nechal přejít s úsměvem, ten z mé tváře zmizel v polovině jejich vystoupení, kdy skvěle zahráli Metallicu. Celkově mám z vystoupení této punkrockové skupiny smíšené dojmy, možná to ale bude tím, že tento styl muziky není ten pravý pro mé uši.

Na pódiu se po půl deváté začala připravovat pelhřimovská formace ROCKSON. Tahle parta muzikantů je v našem kraji proslulá svou nesehraností, suchostí vystoupení a nepříliš kvalitními písněmi. Možná pro to asi před dvěmi lety právě v tomto KD zakončila své hudební působení slavnostním koncertem. Během zvukových zkoušek se zdálo, že vše zůstane při starém. Sestava se sice od základu změnila a u mikrofonu se objevila pohledná mladá zpěvačka, ale ta nesehranost se ještě prohloubila. Pak ale odstartoval jejich set a já nevěřil svým uším ani očím, kapela byla jako vyměněná a až na drobné chyby na začátku vystoupení, kdy se místy každý z členů jako by odpojil od ostatních a byl buď napřed nebo pozadu, předvedli svou dobrou formu. Největší zlom ve vystoupení přišel s písní "I Love Rock’n’roll", kde předvedli špičkový výkon. Od této chvíle hrál Rockson na sto dvacet procent a z písně "Ikarus", kterou skupina hrála při zvukové zkoušce, se vyklubala skvělá pecka, asi jedna z nejlepších, kterou Rockson hraje. Ještě zbývá složit pár smysluplných písniček a pelhřimovští Rockson si mohou po letech vybojovat dobré jméno.

Několik minut po desáté se na pódium přiřítil tahoun večera, karvinská skupina DOGA. Lumos, Pepsi, Mrňus a Izzi nezklamali a podali tradičně skvělý výkon. IZZI předvedl novou stříbrnou sukni a Pepsi svou novou basu. V čase, kdy hrála Doga, se v sále téměř nedalo dýchat, horko a vydýchaný vzduch mi bránily se pořádně nadechnout a tak jsem kotel fanoušků musel na chvilku opustit. V tuto chvíli už ani zvuk nebyl tak dobrý, jak tomu bylo zpočátku.

Po Doze nastal šok, změna hudebního žánru. Na scéně se objevila pořádající kapela THEATRE, hrající zábavový rock, který s hard rockem Dogy silně kontrastoval. Zpěvák Pepa Čech se tak trochu motal, ale to vystoupení nijak neovlivnilo. Večer pokračoval v uvolněném stylu a pohodové písničky z jejich tvorby střídaly převzaté hity například od Krucipüsku či Nirvany. Vystoupení Theatre jsem si náležitě užil, musím uznat, že takovéto zvolnění mi přišlo vhod.

Asi po čtvrt na dvě ráno vystoupil Vláďa ŠAFRÁNEK s doprovodnou skupinou. Kulturákem se nesly staré hity Harleje v podání kapely, která je neuměla zahrát a s pozměněným textem byly mnohdy k nepoznání. Smísením s již v tuto chvíli mizerným zvukem se tato show stala nejhorším vystoupením večera. Nálada však byla veselá a nikomu to nevadilo. Musím si trochu „rejpnout“, Vláďa totiž zpíval neuvěřitelně falešně a místy jako by dokonce zapomněl text.

Přišla změna času na letní a s ní legendární zábavová skupina MORAVA. Skvělý závěr festivalu, bohužel příliš krátký. V sále zůstalo už jen minimum lidí a ti už vesměs padali únavou. Moravě to však nevadilo. Kytarový mág Api předvedl, že po chirurgickém zákroku na ruce má přinejmenším stejnou formu jako dřív, Morava hrála jednu pecku za druhou a pomalu se schylovalo ke konci festivalu. Zazněla instrumentálka, tradiční konec vystoupení Moravy. Před čtvrt na pět letního času skončil první ročník AURA festu.

I přes fakt, že naše fotbalová reprezentace hrála zápas roku, se v Košeráckém KD sešlo 650 příznivců pohodového českého rocku. Možná takto vzniká v našem kraji nová tradice, možná tato akce upadne v zapomnění, to si zatím netroufám tvrdit. Pokud však tento festival bude mít i druhý ročník, bylo by nejlepší, kdyby začal o dvě hodiny dříve, aby nekončil až v pozdně ranních hodinách. Možná také dodržení slibů by nebylo od věci. Celkově však se mi tento festival líbil.

Rocker-Tialk             


foto z akce


Vydáno: 27.03.2007
Přečteno: 4977x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14949 sekund.