RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Aleš Brichta Band + Pavla Kapitánová - 13.10.2005 - Lucerna Music Bar

Tak fandové Aleše Brichty se konečně dočkali. Před pár dny se rozjelo turné Aleš Brichta Bandu, věnované převážně promování už skoro rok starého alba „Legendy 2“. No a hned druhou zastávkou téhle „šňůry“ se stal pražský Lucerna Music Bar.

Snahy psát si postupně playlist jsem se vzdal po druhé písničce. Nebylo zkrátka možné psát názvy songů, pít, kouřit a zpívat. (Nakonec jsem opět skončil u podia a druhý den přemýšlel že si dojdu na chirurgii pro límec :-) ). Můžu vás ale ujistit, že si na své přišel určitě každý návštěvník (a že jich nebylo málo).

Koncert začal onou tolik obvyklou „Zemřít je nepovinný“ ( že by hymna příznivců AB Bandu stejně jako kdysi „Apage Satanas“???? To ukáže čas!) V podstatě se dá říct, že je jsou koncerty rozloženy na tři části: 1) Aleš Brichta a staré fláky – Barák na odstřel, Dívka s perlami, Slečna závist, Nechte vlajky vlát atd. ale nezapomíná se ani na krátkou éru kapely Grizzly, a stejně tak na kapelu Arakain od které dal Aleš hned dvě věci – Ztráty a nálezy a „Princess“. 2) Pavla Kapitánová – Ta rozjíždí svůj set už coververzemi. V češtině si tak můžete užít hity jako „Sweet home Alabama“ od Lynyrd Skynyrd(původně), něco od Janis Joplin. Během koncertu si můžete na onu rockovou klasiku zavzpomínat hned několikrát. Nezapomíná se samozřejmě ani na naše rockové legendy, např Jirka Schelinger a jeho „Jsem prý blázen jen“.
3) Duety z alba Legendy 2 – nechybí „Norský dřevo“ ( pův. „Norwegian Wood“), „Rozdávej“ (pův. „Ace of Spades“), „Pláč spálí smích“ ( pův. „Out in the Fields“) a spousta dalších songů.

Celkem koncert vyjde tak na dvě a půl hodiny ( samozřejmě bez přídavků), a když se budete hodně snažit tak se dočkáte spousty přídavků.
Sečteno a podtrženo, skoro tři hodiny muziky za velmi velmi příjemnou cenu. Myslím že nemusíte mít strach, že by vás koncert nebavil. Aleš Brichta má kapelu plnou výborných muzikantů, je to velká osobnost českého rocku a svou hudbou a texty dokáže strhnout snad každého posluchače.

Jo a mimochodem koncert je i vizuálně zajímavý. Aleš přibral do kapely i dvě hodně zajímavé doprovodné zpěvačky :-) (to se musí vidět)

Standa             



Vydáno: 15.10.2005
Přečteno: 5542x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08787 sekund.