RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PROSTITUTE DISFIGUREMENT - Left In Grisly Fashion

Prostitute Disfigurement je poměrně známá holandská formace, která už si na poli brutálního deathu / grindu dokázala vydobít slušnou pozici. Album Left In Grisly Fashion, vydané v roce 2005 je jejich třetím výkovkem. Mě osobně s ním bohužel nijak zvlášť nenadchli.

Asi není příliš překvapivé, že se jedná o intenzivní, agresivní a brutální jízdu, která má čím zaujmout a pobavit. Instrumentální část je precizní a technicky jsou PG vůbec na dost vysoké úrovni. Bicí se na můj vkus příliš často noří do blast beatů, ale přechody a různé odskoky mají taktéž slušné. Kytary mají ale ještě větší ambice. Obzvláště jejich hry, ať už v podobě rytmických ploch ve zvukové stěně nebo jiskřivých leadů. Je tu též dost zvratů a rozmanitých riffů, ba i v sólech jsou dobří.

O třídu níž ale řadím zpěv. Ten se občas sice rozhodne s hudbou sdílet trochu kreativnější tendence a místy používá intonaci a pádné rozfrázování velice pěkným způsobem, když si ale vzpomenu na své tuzemské oblíbence Poppy Seed Grinder a jejich Cifrona, který s podobným hrdelním materiálem umí vytvořit mnohem bohatší tovar, nemá Nielsův jednotvárný prasečí ryk moc čím zabodovat. Nijak zvláštním vylepšením není ani zapojení hostujícího dua kámošů z Arsebreed do pár štěků.

Když už jsem u těch Arsebreed, o kterých jsem psal nedávno: hudebně jsou PD jednoznačně zralejší, preciznější a zřejmě i bohatší. Jenže Arsebreed získávají navrch svojí intuitivností a vnitřním pnutím, což dodává jejich nápadům koule a z jejich hudby dělá zážitek. To mi u Prostitutů chybí.

Produkce je velice jasná a kvalitní, umožňuje pěkně čistý a soustředěný poslech. Na jednu stranu je příjemné se v té hudbě orientovat, ale na tu druhou to dává člověku ještě více pocit, že poslouchá technické demo a ne něco, co by ho mělo sestřelit na zem.

Jednotlivé skladby drží dobře pohromadě a jak jsem již zmínil, je znát, že PG řemeslo dokonale ovládají. Chybí mi u nich ale něco nečekaného, co by člověku utrhlo hlavu. Nějaká invenční exploze, nějaké přetavení všudypřítomných blast beatů, chorobného ryku a nemalého tempa v pořádný blasfemický vrchol á-la Demonoid (ochutnejte jejich Hunger My Consort a pochopíte). Připadá mi, že se kapela příliš uzavírá ve své žánrové škatulce a nemá vůli pustit si do ní trochu světla z vnějšku nebo citu zevnitř. Je to dobře odvedená práce, ale já bych v ní rád našel navíc něco osobnějšího, nesamozřejmého. Něco, čemu nevysychá dřeň v ocelově pevných kostech.

Pepa Dubec             


www.prostitutedisfigurement.com

Seznam skladeb:
1. Body to Ravage
2. Freaking on the Mutilated
3. Left in Grisly Fashion
4. The Corpse Garden
5. Bluedrum Torso
6. Victims of the Absurd
7. Shotgun Horror
8. Disemboweled
9. In Death's Decay
10. Bloodlust Redemption

Sestava:
Niels Adams - zpěv
Roel - kytara
Benny - kytara
Patrick - baskytara
Michiel van der Plicht - bicí

Rok vydání: 2005
Čas: 29:07
Label: Neurotic Records
Země: Holandsko


Vydáno: 14.10.2007
Přečteno: 4139x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09498 sekund.