RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TÖRR - Nová deska je ještě v peřinkách...

Nedávno TÖRR zveřejnil na svých internetových stránkách obal připravované novinky "Törritorium". To mi dalo impuls požádat o rozhovor nejmladšího člena kapely - bubeníka Radka Sladkého...


Čau Radku! Na internetu jsou už zprávy o nové desce. Fanoušci mají možnost dokonce zhlédnout i obal. V jaké fázi je tedy nová deska? Törritorium je už konečný název?

Nová deska je ještě hodně v peřinkách, pracujeme na nových písničkách a do studia by jsme měli nastoupit o prázdninách. Termín vydání ještě přesně nevíme, ale mělo by to být na podzim. Název už je konečný.


Jak jsi z dnešního hlediska spokojen s comebackovým albem Made In Hell?

Já osobně jsem spokojen, protože jednak se povedlo zvukově, což je velká zásluha Miloše DODO Doležala a zvukaře Franty, a po stránce obchodní myslím, že si stojí velmi dobře. Prodalo se přes 4000 kusů a to ještě není konečné číslo a v dnešní době počítačů a vypalovaček si myslím,že to úspěch rozhodně je.Deska se stále prodává a navíc,je to okrajový žánr,takže já jsem spokojen.


Čekali jste tak dobré recenze, které na Made In Hell vycházely?

To nemůže nikdo nikdy vědět, jak to posluchači přijmou, zvlášť po předešlé desce Tanec sv. Víta, která byla úplně z jiného soudku, jsme netušili, jak návrat k původní hudbě dopadne. Každopádně nás to mile překvapilo, že se deska líbí.


Nedávno oficiálně vyšlo DVD Helltour, které zachytává váš koncert s Root. Je to označené jako oficiální bootleg. Na to, že se koncert natáčel jednou kamerou, tak je to docela slušné. Na druhou stranu, nemyslíš, že je trošku smutné, když naše přední metalové kapely natáčí dvd jako bootlegy, a ve světe mají i podřadné kapely profesionální disky?

Smutné to samozřejmě je, ale nebyla jiná možnost, z důvodu finančního. Chtěli jsme zachytit toto společné vystoupení s ROOT a v době společného tour jsme na pořádný záznam nevzpomněli, a dodatečně točit DVD je docela dost peněz.Ve světě bootlegy vycházejí běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje.Příště bychom chtěly DVD udělat trochu jinak,ale to je ještě čas.


V diskografii se objevily další dva bootlegy. Kde je můžou fanoušci sehnat?

Ani o tom nevím, další dva , jo?Tak to má asi pod palcem Vlasta, takže na něj.


Jak jsi se vůbec dostal do Törru?

Klasickým konkurzem. Kluci ho vyhlásili ,a já jsem se přihlásil až po roce, vůbec jsem o tom nevěděl. Takže souhra několika náhod.


Byl jsi před tím fanoušek kapely?

Upřímně řečeno, ani ne, poslouchal jsem spíše jinou hudbu, ale o Törru jsem samozřejmě věděl, nicméně desku jsem neměl ani jednu.


Jakou desku máš nejraději?

Teď nevím jestli myslíš desku Torru nebo jinou kapelu, ale Torr je dobrá deska Armageddon. Oblíbených desek od jiných kapel mám několik, takže která je úplně nejoblíbenější ti teď nedokážu říci. Hodně často Skid Row - Slave to the Grind nebo Faith No More - Album of the year. Poslouchám třeba i Avril Lavigne, Anastacii, Robbiho Williamse a Pink.


Líbila se ti etapa s Romanem Izaiášem? Hodně lidí dodnes nenávidí Tanec svatého Víta..

Mě album Tanec… nenadchlo, etapu s Romanem moc neznám, nesledoval jsem to, takže bych se k tomu nerad vyjadřoval. Byla to zkrátka jedna etapa Torru, ať už pro někoho špatná pro jiného dobrá, ale víc ti k tomu nedokážu říci.


Je nějaká skladba, kterou bys chtěl hrát, ale byla zavrhnuta (Mně osobně třeba chybí na koncertech věci z Armageddonu nebo z Institutu)?

To je velmi ošemetné téma, jak víš koncert trvá cca 90 minut ,za tu dobu nemůžeme zahrát, to co by si každý přál. Dáváme přednost vždy prezentaci nového alba, takže hrajeme hlavně nové skladby. Staré hity hrajeme také, ale jak říkám, je to omezeno časem. Koncert musí mít od začátku do konce náboj, kdybychom to hrnuli do lidí 2 hodiny a více, myslím, že by posluchači začali ztrácet soustředění, bylo by to na ně moc dlouhé, přeci jen ploužáky nehrajeme. Myslím, že náš set je vyrovnaný a jsou v něm zařazeny ty nejlepší skladby.


Jak bys popsal své předchůdce na bubenické stoličce?

Petr Vajda-výborný, Pepa Cigánek – nemám co bych dodal, Marek Žežulka – též nemám, co dodat. Všichni byli skvělí!!! O to bylo pro mě těžší, usednout za bicí přímo po Markovi.


Jak bys popsal první zkoušky se dvojicí Henych/Hereš? Necítil jsi určitý respekt?

V první chvíli respekt byl, ale po krátkém čase byl pryč. Na první dojem z obou čišela pohoda a profesionalita. Myslím, že poprvé za celou dobu co hraji s kapelami na bicí, jsme i dobří přátelé, a to je i část úspěchu.


Proslýchá se, že jsi se stal členem kapely Petra Koláře. Co je na tom pravdy?

Pravda to je,ale momentálně je to vše,co ti k tomu můžu říci. Více informací o tomto projektu bude možno prozradit až na jaře. Na mé působení v Torru to nebude mít žádný vliv!!! Nebude to mít vliv dokonce ani na funkci rostlináře.


Na závěr… Co bys vzkázal čtenářům, co vás už dávno posílají do starého železa?

Tak asi jen to, že dokud naše hudba bude lidi zajímat a naše desky se budou dobře prodávat, není důvod se dát na cestu směrem ke šrotišti. U nás i v zahraničí jsou, a super fungují i mnohem starší kapely a interpreti než TÖRR. Budete to s námi muset ještě chvíli vydržet, navíc jsem dost snížil věkový průměr v kapele, takže jsme teď celkem mladá skupina.

Mějte se všichni fajn a někdy na našem koncertu – Čau!!! Radek Sladký TÖRR

Venca Votruba             


www.torr.com


Vydáno: 04.05.2005
Přečteno: 5741x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13965 sekund.