RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SAD - Tradičně nejlepší koncerty jsou u nás v Plzni..

Dlouho jsem chtěl udělat rozhovor s touto velice zajímavou plzeňskou bandou, kterou jsem si velmi oblíbil. Vždycky z toho ale nějak sešlo, až teď vám konečně předkládám rozhovor s basákem Vlastou Zahradníkem...


Můžeš představit nové album?

Materiál na debutové album vznikalo v posledních dvou letech a je to průřez tím nejlepším, co jsme za tu dobu udělali. Natáčeli jsme ho v srpnu v pražském studiu Svárov s česko-anglickým zvukařem Danem Devečkou. Byla u toho tak skvělá atmosféra, že k původním 11 písničkám, které jsme měli v plánu natočit, jsme dodělali ještě 2, tak má album 13 věcí.. Celá deska se pak mastrovala v Anglii v londýnském studiu Ddt Sound.


Jak dopadl křest?

Křest dopadl perfektně, v Jamu byla vynikající atmosféra, sám majitel nám řekl, že takovou návštěvnost dlouho nepamatuje. Odehráli jsme veškerý repertoár, takže koncert trval něco přes 2 hodiny. Role kmotry se úžasně zhostila známá osůbka Petra Jarošová (mj.moderátorka ZAK TV a radia Kiss Proton).


Nedávno jsi mi říkal, že materiál je tvrdší než na singlu, kde jste to trochu "osekali". Znamená to, že už se singlem nejsi spokojený?

Album Rain or Shine je rozhodně tvrdší, než náš předešlý singl. V době, kdy jsme singl točili, jsme měli představu, že by naše muzika, pokud jí chceme dostat na radia a do klubů, měla být na nahrávce trochu měkčí, než výsledný zvuk na koncertě. To se časem ukázalo jako bezpředmětné- do moc rádií jsme singl stejně nedostali. To ale neznamená, že bych s ním nebyl spokojen. Na Rain or Shine se nám podařilo dostat skladby více v té podobě, jak je hrajeme na koncertech ( a většina kapel zní živě tvrději), tedy bez zbytečných "změkčovadel"


Zařadili jste na desku alespoň jednu skladbu ze singlu? Pro "Out of the Blue" mám slabost..

Out of the Blue ani Naive jsme na debut nezařadili, měli jsme dost materiálu, takže na ně nezbyl prostor. Ve smlouvě s vydavatelem bylo uvedeno, že CD má mít velikost 50 minut, do kterých jsme se taktak vešli. A pokud bude o singl zájem, může si ho na koncertě kdokoliv zakoupit. Myslím ale, že nová deska je mnohem zajímavější .. mimochodem, Out of the Blue máme stále na playlistu a rádi jí hrajeme.


Nechystáte zase nějaký klip?

Jak zase?? :o)) Máme jeden a to je spíše takové "home video". Na jaře bychom rádi natočili profi klip, se kterým bychom se mohli prezentovat v televizi. Máme už rozjednané lidi, kteří s touto prací mají zkušenosti, tak se nechte překvapit..


Co je vaší inspirací? Odvolávali jste se na Guano Apes. Je to stále tahle německá banda? Co třeba Die Happy s Martou Jandovou?

Nehledáme inspiraci vyloženě v těchto dvou kapelách, děláme takovou muziku, která je směsí stylů hudby, která se nám líbí, kterou posloucháme. Mně osobně se Guano i Die Happy líbí, ale moje krevní skupina je trochu metalovější. V současné době ujíždím na Rammstein, ale nepohrdnu ani temnější muzikou jako Cradle of Filth a Dimmu Borgir.. Jana tíhne k rockovým kapelám,třeba i k těm tvrdším (za mnohé pár oblíbenců: od The Gathering, přes Creed, po Disturbed).Kluci jsou na tom podobně, poslouchají jak třeba U2, tak Dream Theatre.


Jak je to s návštěvností na koncertech, kde sklízíte největší ovace?

Tradičně nejlepší jsou koncerty u nás v Plzni. Je to tím, že tady máme nejvíc kamarádů a známých, kteří dokážou udělat super atmosféru. Jinak hrajeme skoro po celé republice, kde sklízíme střídavé úspěchy. Já osobně mám radši kluby, kde je možná méně lidí a všichni „paří“ než kluby, kde je sice plno, ale lidi stojí a bojí se pohnout. Je ale důležité, aby lidi naše muzika chytla, aby se CD prodávalo, dostalo se do rádií a písničky se chytly.


Budeš se mnou souhlasit, že vaší silnou zbraní je Jana? Já osobně mám její hlásek hodně rád..

Jana je určitě naší silnou zbraní. V časopise Rockshock byla označena jako zpěvačka "která neomylně spěje mezi absolutní extra třídu českých rockových pěnic". Má obrovskou výhodu, že se zpěvem začala už jako malá a tak má hodně zkušeností. Další silnou zbraní v kapele je bezpochyby i náš kytarista Jirka.


Jakou vaší skladbu bys pustil, nebo zahrál lidem, co vás ještě neznají a chtějí poznat?

Já osobně mám nejradši písně A Moving Song a pak Hope- to je věc, co jsme dodělávali ve studiu a je "nejnovější", ale nechám opravdu na lidech samotných, aby si na naší desce našli ten svůj hit.


Jaké máte plány do budoucna?

V první řadě chceme hrát tak jako doteď a to alespoň 4 krát do měsíce. Mám v plánu vytáhnout SAD i na pár koncertů do zahraničí, tak doufám, že se mi to podaří. Dále chceme natočit klip, v létě stihnout co nejvíc festivalů a samozřejmě dělat nové písničky- připravovat materiál na další desku. Taky budeme soustavně rozšiřovat naše webové stránky o nové info, fotky a muziku. Adresa je www.sad.unas.cz

Mějte se krásně a poslouchejte dobrou muziku.. za SAD Vlasta

Venca Votruba             


www.sad.unas.cz


Vydáno: 04.04.2005
Přečteno: 5007x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10091 sekund.