ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Chameleon


- Ray

to Tassadar: bude, bude - od Pagana...dokonce hodně brzy ;)

17. 02. 2010 22:20

- Tassadar

Oprava, má tam být, že bubnuje U FCček.)

17. 02. 2010 22:03

- Tassadar

Na momentálním tour s gammáči bubnuje z FCček Klaus Sperling. Na redakci: bude recka na nové FC?

17. 02. 2010 22:02

GNT - Anonim

no jo, máš bohužel recht. Ovšem kdo tedy bude bubnovat na tom jejich společnym turné s gamáčema, který někdy ted začíná?

17. 02. 2010 21:12

- GNT

Anonim: např. v aktualitách na stránkách Sparku a viděl jsem to i jinde. Stránky FC jsou zoufale pozadu za skutečností, např. informace o novém albu dlouho, snad ještě letos, končily informací někde z června 2009.

17. 02. 2010 10:18

pro GNT - Anonim

Po odchodu Zimmermanna???? Fakt by mě zajímalo, kde si tuhle informaci sehnal? Na stránkách Zimmermanna nic o odchodu z FreedomCall není, na webovkách FC je pořád uveden DZ v aktuální sestavě kapely. Jen na Metal Archives je najednou Dan zařazen mezi bývalími členy, tak nevim.

17. 02. 2010 8:26

- GNT

Čeká nás to každého, někoho dřív někoho o něco později. Od čtyřicátníka nemůže nikdo čekat nějaké převratné a progresivní myšlenky. Už dávno nechci předělávat svět, natož pak sebe sama. Když od hudebního, literárního či filmového díla dostanu zhruba to, co jsem čekal, co bylo avizováno, když jsou plus mínus naplněna žánrová klišé, jsem spokojen. Jsem rád, když jsou věci na svém místě, když všechno jakž takž funguje, když se nic nevyvíji k horšímu (což se bohužel děje v ekon., sociální a právní oblasti, znepokojuje mě, když jsou dnes lidem brány a zpochybňovány dávno dobyté svobody a práva, ale to sem nepatří).

17. 02. 2010 6:50

- Tassadar

Stačilo říct "senilním" .)

16. 02. 2010 20:16

- GNT

Ve starém Římě byl jeden senátor, který každý svůj mluvený příspěvek zakončil zvoláním: \\\" ... a ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno\\\". A nějak podobně je to i se mnou. A jak říkal jeden náš učitel na ekonomce, když chtěl zkoušet: \\\"Opakování je matka moudrosti\\\". A do třetice - každý ví, s kým má tu čest, když narazí v diskusi na moji maličkost, což může ušetřit čas i případná nedorozumění. A čím je člověk starší, tím více se myšlenkově pohybuje v kruhu - můj 93-letý děda opakuje do zblbnutí několik historek ze svého života, mám pocit, že nebudu jiný a nebudu takový sám. Howgh!

16. 02. 2010 7:18

- Tassadar

Upřímně, já s tvým názorem souhlasím /ono totiž nelze nesouhlasit/, ale je pro mě nepochopitelné, proč má někdo potřebu X-krát opakovat to samé.. mám pocit, že v polovině diskuzí na tomto serveru se dá dohledat info o tom, jak jsou sonata a edguy strašní, že kašlou na staré fanoušky /ok, teď trochu přeháním, ale daleko od pravdy nejsem/.

15. 02. 2010 18:46

- GNT

v předchozím příspěvku má být "tři progresy" (ne "při progresy").

15. 02. 2010 7:01

- GNT

Tassadar: to rýpnutí není ojedinělé a zřejmě ani poslední - když Tě to baví, prosím, rýpej, budu se Ti snažit zavdávat k tomu důvod. Nicméně každý má právo na svůj názor (respektuji ten Tvůj), na svůj pohled na věc. Mé názory jsou konzistentní, každý, kdo mě zná, ví, co ode mě může čekat. Jinak mě potěšil nový André Matos - navzdory některým prohlášením o progresivním a kdovíjakým směřováním své tvorby je Mentalize daleko speedovější než předchozí album, melodicky též skvělé, čím víc to poslouchám, to více se z této desky raduji, možná že letos už nic speedovějšího nevyjde. Bubenický mladík Casagrande žene kapelu neúprosnou rychlostí, dojde však na skladbu jen s klavírem, též skvělá. Líbí se mi i noví Freedom Call, poslední 2-3 skladby jsou možná zbytečné (a měly asi být označeny jako bonusy), u většiny skladeb chybí sóla, ale jinak lepší než Dimensions a možná i Circle of Life. Nejrychlejší a možná i nejlepší skladby napsal nebo se na nich podílel "nováčel" Rettkowicz, takže ani po odchodu Zimmermanna nemusí být zle. Jo a zpěvák výškař by se neměl pokoušet zpívat nízko, není to ono (ale jinak se mi líbí i ty při progresy ve středu alba).

15. 02. 2010 6:58

- Anonim

Já s váma budu nesouhlasit. Asi jsem zabedněnej, ale mně se Chameleon prostě nelíbí. U mě je to jednoznačně nejslabší helloweenská deska vůbec.

13. 02. 2010 14:55

- Tassadar

Tady budu souhlasit s většinou. Vytknu recenzi prohlášení, že komu se nelíbily bubliny, tomu se nelíbí ani chameleon. Naopak, bubliny pro mě jsou pouze nepovedeným předělem pro.. tohle. Chameleon je dodneška pravděpodobně nejgeniálnější /jiné slovo se nehodí/ albem, jaké kdy hells natočili. Ne nejlepším, ale nejgeniálnějším určitě. Tolik zvuků, nástrojů, inovací, úžasných melodií! Skladby jako first time, giants, music, windmill, revolution now, "hitovka" step out of hell nebo můj favorit na albu when the sinner bych mohl poslouchat POŘÁD! Jediný kousek, který považuji za poněkud nevydařený je crazy cat, kterou moc nemusím, ale to jsou slabé 4 minutky proti úchvatnému zbytku. Tady je to jasná desítka -> deska, kterou zabednění fanoušci nikdy nepochopí, protože jí zkrátka nedají šanci.. propó, jsem strašně rád, že na unarmed se dýně vydali podobnou cestou, jako zde, výsledek je opět skvělý.. kéž by se starouší na ten metal už vykašlali, sladký jazzový popík jim sedne mnohem víc:) A na závěr si prostě musím rýpnout, jenom mě zajímá, pod kolika diskusemi ještě bude veledůležité oznámení, že sonata a edguy jsou odpadlíci, zrádci speedu, atd.. (:

12. 02. 2010 21:25

Evoluce v chápání - ToPi

Kdybych psal něco o tomto albu v minulosti, bylo by to drsné čtivo i pro otrlé metalisty. Ale dneska je všechno jinak. Nejde mi do hlavy, jak parta pořád dost mladých metalistů dokázala stvořit něco tak geniálního. Žádné jednoduché postupy, každá skladba je evoluční hudba, která vás stále více dostává do svých spárů. Co píseň (nebo v tomto případě říkejme kompozice), to skvost. Netvrdím, že si toto dílo pustím častěji než Keepery, ale jestli si cokoliv v hudbě zaslouží přízvisko geniální, tak jedním z prvních kandidátů je právě Chameleon od Helloween.

12. 02. 2010 18:40

- GNT

Kdyby mezi skladby této desky byly rozhozeny 3 klasické powerspeedovky byla by tato deska stravitelná prakticky pro všechny, vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Nic proti experimentům (a ještě lépe, když je to dopředu avizované) a proti této desce, ale v době jejího vydání jsem Helloween pro sebe pohřbil a vlastně jsem i na dlouhých 15 let skončil s metalem - nezajímal mě a přestal jsem ho sledovat. Kdybych věděl, že Helloweeni vrátí k powerspeedu, díval bych se na vše jinak, ale nikdo nevidí do budoucnosti a do hlavy hudebníků (to platí i u Edguy, Sonaty Arcticy a jiných speedových odpadlíků - kdybych věděl, že jejich poslední dvě desky jsou jen výstřelky a experimenty, přijal bych je s větším nadšením). Jinak nemám nic proti pestrým deskám u powerspeedových kapel (když je tu dostatek speedu, pak mi u zbytku skladeb nějaký ten experiment, slaďák či tvrďák nevadí). Jsem zvědavý na novou desku Hells (předělávky jsem si nekoupil, ne proto, že bych proti tomu něco měl - mojí filosofií je kupovat jen řadová alba s novými skladbami, koncerty, výběry, covery, předělávky atp. nesleduji).

12. 02. 2010 6:43

- adrian

Genialni album a pro me s velkym odstupem nejlepsi od teto kapely !!!

11. 02. 2010 16:58

- mot

I když uznávám kvalitu téhle desky, na chuť jsem jí nikdy nepřišel. První nahrávka byla smazána po prvním (nedokončeném poslechu), pak jsem si ji pořídil znovu, ale dodneška si ji nevychutnám.

11. 02. 2010 11:24

- Mike

Má nejbolíběnější skladba z této desky je suverénně Giants. To je vážně dokonalost... Další skvělé kousky jsou určitě Longing, Windmill, First Time a I Believe. Ale souhlasím s autorem, že v každé skladbě se něco najde. Výborná deska, i když úplně jiná než to, co si pod pojmem Helloween lidi představují.

11. 02. 2010 2:35

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09621 sekund.