Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - 7 Sinners


- Bublina

novinka Helloween http://www.crazydiamond.cz/

28. 01. 2013 8:47

EP HELLOWEEN - vn

24. Rijna vyjde singl Burning Sun :) Bude obsahovat 3 nove skladby+ Where the Sinners Go (Live) Bomba tesim se :)

25. 09. 2012 23:06

- Crust

Musim rict, ze Bauerfeind, nebo jak se jmenuje jako producent vubec nesvedci, uz 10 let ma kapela v podstate ten stejny zvuk, ktery mi leze na nervy. A tak navzdory novemu do kovu odenemu logu a frenetickemu tazani se Are you metal? musim odpovedet ano, ale je to takovy plastovy metal. Kompletne triggrovane bici, kytary at hrajou cokoli zanikaji v jednom zbytecne hutnem celku a do toho navic ten neinvencni klavesovo-smyccovy balast. Deris je taky zbytecne moc zdvojovan, ztrojovan az sesborovan...No, sem tam dobry napad jeste slozit umi, Weikath s Gerstnerem vyjimecne i dobry solo vystrihnou, ale kde jsou casy Time of the Oath...

19. 06. 2012 22:44

- Tassadar

Honda: Jen počkej, až dorazí zde povolaní speedomilové, tak ti vysvětlí, že v CoD nikdo otravně neječí a hlavně to není dostatečně melodické, takže to speed být nemůže.. stejně, jako všechno ostatní, kde se otravně neječí, není to melodické a dostatečně rychlé.)

8. 01. 2012 21:00

- Soichiro Honda

To sa nedá čítať..:) Popravde, speed nerovná sa rýchlosť.. netreba si mýliť pojmy a dojmy.. Cradle Of Filth posledný album je omnoho rýchlejší ako napr. tu spomínaný Rabbit, a pritom ho nikto nezaraďuje medzi speed..t.j. hrať rýchlo neznamená automaticky hrať speed a hrať pomaly neznamená automaticky nehrať speed metal.. :D Pre mnohích bol už len prechod z walls Of Jericho na Keeper spomalenie ako sviňa, ale ako tie albumy mali nazvať? Doom metal?

8. 01. 2012 16:47

recenze - Jurik Aler

souhlasím s recenzí, krom jedný věci, Perfect Gentleman nám za 16 let opravdu zdekadentněl, byť sám Mr. Madman si rozhodně nic neužívá, moje hypotéza je taková, že z těch svých záletů si uhnal syfilis (jak naznačuje věta v intru: Punishment he has suffered), což posléze dospělo k postižení nervového systému, pan gentleman nám ochrnul a jeho osobnost dospěla k pokročilejší fázi rozpadu..tudíž skončil na kolečkovém křesle kdesi v blázinci (what did he become? what is he now?) a jak z refrénů vyplývá, má toho dost a přeje si zhebnout, takže nepříliš pozitivní téma. No rozhodně je to psina jaký osud mu nadělili sami stvořitelé po těch letech, ten kontext je na tom to super a tehle song je velká hitovka:)

20. 02. 2011 14:03

- Thomas.Kai

Moju recenziu na tento album najdete na: http://www.metalmania.cekuj.net/?p=336

24. 01. 2011 21:51

- Paťa

Perfektní deska.... nemůžu z Far in the Future :-)... když psali že to bude tvrdá deska tak jsem si představoval aspoň jednu píseň ve stylu Kill It nebo Push... ale nevadí, je to dost dobre !!!!

11. 01. 2011 19:09

- GNT

Tassadar: chceš abych nereagoval, přitom ve svém příspěvku několikrát zavdáš příčinu k opačnému jednání. Nevím, co Tě opravňuje, abys soudil intelektuální úroveň lidí, které vůbec neznáš. Nikdy bych si nedovolil Tě (ani nikoho jiného) nazvat omezencem či individuem. Přeji Ti přesto hezký víkend. Z jmen spisovatelů, které uvádíš, jsem také něco přečetl, ale mí oblíbenci (snad až na Eccovo Jméno růže či Zolův Rozvrat, který jsem si nedávno sehnal se stovkami krásných starých franc. ilustrací) to nejsou. Intelektuálským obdobím jsem si prošel někdy mezi 15-25 lety, nyní se raději při četbě pobavím či něco dozvím. Přesto pár oblíbenců: B. Cornwell, P. O´Brian, Forrester (Hornblower), Steinbeck, Marquéz, Llosa, Kazantzakis, Shellabarger, Sienkiewicz, Graves, McMurtry, Merle, Schaefer, Nemirovič-Dančenko, Fast, K. Roberts, F. Werfel (hlavně 40 dní) atd. atd. Shrnu-li, především hist. dobr. žánr, válečné konflikty, epické westerny, objevitelské a dobyvatelské výpravy, prostě barvité příběhy, v nichž se něco děje, lehká kýčovitost a krvákovist mi vůbec nevadí, naopak. A tento přístup u mě platí i v hudbě - co největší barvitost, melodičnost, možná i klišovitost a kýčovitost: melodický speed je pro mě proto tou nejvhodnější a nejlogičtější volbou. Špatný pokleslý vkus - možná, jak pro koho; mě se to líbí a nazdar.

3. 12. 2010 6:34

- Tassadar

GNT, prosím, nereaguj již na mě, já to taky nedělám -> boj s omezenci, jenž nerozumí pojmům jako 'ironie', 'vtip', či 'sarkasmus', zato znají přesnou definici speedmetalu, jsem již dávno vzdal, přec jen, nejsem Don Quijote, abych bojoval s větrnými mlýni takového kalibru. Ale výsměch takovýmto individuím si odpustit prostě nedokáži(: A co se literatury týče, Tajemství žebráka jsem kdysi četl /jojo, každý měl jednou své 'májovské' období/, ovšem dnes už mi tato kniha nemá víceméně co říci. Mám radši jiná jména, jako například Kafka, Dostojevskij, Zola nebo Eco. Howgh a nadále mě, prosím, ignoruj, já nechci nic jiného, než se královsky bavit na tvými přípspěvky /jak málo mi stačí ke štěstí!/ : ))

2. 12. 2010 21:54

- GNT

Tassadar: Ano, "lidé čtěte", nemáš-li co číst, stav se, mám doma cca 4000 svazků, některé mají i přes 1000 stran textu. Číst komenty kritik metalových alb je svého druhu masochismus, je i lepší a hodnotnější čtení (doporučuji mnohosetstranné krváky typu Tajemství žebráka aneb pronásledování kolem celé Země, Ve spárech upírů, Krvavá Bosna či Gríčská čarodějka).

2. 12. 2010 8:36

- Tassadar

Aaah, GNT zase jede, super, aspoň mám co číst(:

1. 12. 2010 20:49

- GNT

Omlouvám se za občasná vypadlá slůvka typu "to, bych, se", je to můj problém od dětských let, myslím rychleji než píšu. Aby bylo jasno, nikoho tu nenapadám, o nikom si nemyslím nic špatného, případná ironie atp. jde na vrub mému zápalu boje za speed.

1. 12. 2010 6:22

- GNT

Speed metal je dnes (respektive plu mínus posl. 20 let) vnímán jako ultramelodická ultrarychlá hudba. Tápání v 80. letech, kdy se termíny vymýšlely a vývojem dále posouvaly, bych už sem netahal, neb je to dávno překonané a zavádějící (jistě lze terminologicky zamrznout v 80. letech, ale pak se takový člověk téměř s nikým nedomluví a neshodne). Když dnes recenzent označí album jako speed metal, jistě nemá na mysli zárodečný trash prvních albumů Anthraxu, Metallicy nebo Exciteru aj. Plně stojím za tím, co napsal Pagan, ale i Ray (ano, chcete-li nějaký klasický příklad melodického speedu, pak je Ecliptica vhodnou volbu, stejně tak Freedom Call v jejich prvních třech albech - a častečně i později). I kdyby dnes nějaká blacková či deathová kapela hrála speedově, nelze to označit za speed (nejsem odborník na tyto žánry, ale řekl, že když se v extrému hraje ultrarychle, je trochu jiný rytmus než ve speedu, ale tady se mohu mýlit, nemám to naposlouchané), když tu chybí melodie, pozitivní nálada a nadýchaná bombastická produkce. Určitě by stálo za to (a volám po tom už delší dobu), aby - i vzhledem k této diskusi - vznikl kvalifikovaný rozbor a přehled jedn. metalových žánrů a to s přihlednutím spíše k současnosti a evropskému chápání jedn. stylů (v USA je leccos jinak, viz power metal). A rovnítko mezi power a melodický speed se klást nedá - už jsem to psal, pod power se toho schová strašně moc, zatímco melodický speed nelze s ničím jiným zaměnit. A teď mě třeba zavražděte. Ano, plkáme o zbytečnostech, ale přesto jsem rád, že jsem tuto diskusi napomohl rozpumpovat, odhalila totiž to, co jsem dávno tušil: přinejmenším terminologický zmatek a to i u zavedených redaktorů. A dodávám, vůbec se nepovažuji za hudebního znalce, mojí doménou je historie indiánských válek, případně stará cestopisná, dobrodružná, historická či etno literatura, v těchto "oborech" se považuji za menšího znalce. V hudbě se pohybuji většinou jen na ose heavy-power-speed, částečně hard rock, AOR, a to čistě jako posluchač, fanoušek a speedový fanatik.

1. 12. 2010 6:19

- Martin

No zaspamujem si aj ja - ak by to niekoho zaujímalo, ja som power a speed pred časom prestal rozlišovať, dám medzi ne "/" a beriem to ako jednu škatuľu, lebo podľa mňa sa to moc rozlišovať dneska už nedá (popravde, som fanúšik iných žánrov, takže ani nepoznám nejaké kritériá rozlišovania). Hlavné je že vám chutí a spapáte, nie? :-) Ale debata pekná, obdivuhodné množstvo energie do toho bolo vložené... :D

30. 11. 2010 22:27

- Ray

Jo a btw.: Anthrax jako speed metal označují obě metalové encyklopedie, co mám doma...ačkoli to není v souladu s tím, jak si ho chápu pro sebe já osobně (nejlepší příklad mého pojetí je asi Sonata Arctica - Ecliptica), rozhodně to není názor menšinový...spíš naopak ;)

30. 11. 2010 21:28

- Ray

to Venca: Děkuju za nejrozumnější názor, co tu zazněl :)

30. 11. 2010 21:21

- Pagan

Kdyby ortodoxní spídaři z 80tých let podpalovali někde v Norsku kostely a vraždili se navzájem tak strachy držím hubu a všechno jim radši vodkejvu:-)

30. 11. 2010 21:19

- Savapip

to VV: přesně tak ;-)

30. 11. 2010 21:06

- Venca Votruba

To je fakt o názoru. To jako u toho black metalu, jak jsem zmiňoval. Dnešní blacker ti taky bude tvrdit, že Venom či staří Bathory nejsou black metal. A přitom to byly první kapely, o kterých se jakožto o blackových začalo psát. Jestliže se v osmdesátých letech o novém žánru, tedy speed metalu, psalo v rámci kapel Helloween či například Anthrax, tak jsou to pro mě prostě speedovky :-)

30. 11. 2010 20:47

1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10624 sekund.