ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Může II. světová válka za vznik speed metalu?


- Hermes

mot: Vzdyt to jsou stari Ring Of Fire, a onen sekernik, paklize me pamet neklame, je Tony McAlpine :). Zkuste poslechnout tuto prasarnicku: http://www.youtube.com/watch?v=HLZbPqOd5xs

2. 03. 2011 18:41

- Pagan

For sure, bro! :-)

2. 03. 2011 14:28

- Venca Votruba

Pagan: To s tím rapem myslíš vážně? :-D

2. 03. 2011 14:11

- GNT

V jedné soutěži (název mi vypadl, vyhrál to Zonyga) zařízla porota powerového zpěváka, zpíval velmi vysoko a Osvaldka se svým manželem nemanželem se z jeho výšek osypala. Petr Janda se vztekal, že to byl jeden z nejlepších zpěváků, kteří tam byli, ale měl jen jeden hlas: prostě většina lidí nemiluje tenory a libuje si v knedlíkových barytonech.

2. 03. 2011 11:39

- GNT

Pokud se shodneme na názoru, že rap (a jakákoli jiná recitace) není hudba, potom proti němu také nic nemám.

2. 03. 2011 11:35

- Pagan

:-)) Je to sice pomp rock, ale velmi líbivý a melodicky se to k power metalu fakt blíží. Za tento průkazní materiál velmi děkujeme! :-)

1. 03. 2011 17:16

černý muzikant - mot

Abych vám udělal radost, tak jsem vám jednoho takového melodického černocha našel. A zřejmě to není žádné ořezávátko, když kryje záda Marcu Boalsovi: http://www.youtube.com/watch?v=PS3NwoWNJCA

1. 03. 2011 16:44

- Pagan

Je otázka, jestli by Tony Kakko prošel prvním kolem Superstar, když by byl v porotě Habera a jemu podobní :-) Jen pro pořádek, aby nedošlo k dalším názorům, které měl Anonim...úvodník je psaný s úmyslnou nadsázkou, což snad musí dojít každému už při čtení jeho názvu :-) Za sebe dodávám, že zmínka o černoších nebyla míněna ani náhodou rasisticky. A takovej rap se mně hodně líbí :-)

1. 03. 2011 13:44

- GNT

V prvé řadě - nemám nic proti černochům a dalším etnikům. S hodnocením "černé" hudby od Anonima naprosto souhlasím (byť výjimky mohou potvrzovat pravidlo). Otázkou je, proč je tato "silně nemelodická, primitivní, zcela nezpěvná a naprosto odpudivá" hudba tolik preferovaná médii, kritiky a nakonec i posluchači. A naopak - proč je esence melodiky pomíjena a poplivávána. Lidé ve své většině jsou zřejmě ušní masochisté a tak volám: tlustý holohlavý rapující černoch v kulichu s kalhotami na půl žerdi, do nichž by se vešli ještě dva další tlustí rapeři, do každé rodiny, ba do každého dívčího pokojíčku. Všimněte si také, co zpívají či hýkají mnozí účastníci Superstar: většinou jde o všelijaké soulové vzdychání, že by tam někdo vystřihl bezchybným tenorem nějakou Sonatu apod. to je asi přání z říše snů.

1. 03. 2011 6:15

- Anonim

V první řadě musim konstatovat, že mi tenhle úvodník přijde úplně zvrácený. Ted k těm lidem tmavé pleti. Černocha jsem na koncertě viděl jen jednou, tušim, že to bylo v Praze na Hammerfall, stál v první řadě a docela se bavil. Ale to byla naprostá výjimka. Černoši prostě mají svojí "hudbu", která je pravým opakem melodického speed metalu - je silně nemelodická, primitivní, zcela nezpěvná a pro mě naprosto odpudivá. Ale at si každý poslouchá, co se mu líbí.

28. 02. 2011 15:43

- GNT

Cikáni (nemám rád označení Róm, sorry, je to název cik. kmene, který na našem území nikdy nežil) mají rádi taneční záležitosti, u zběsilého speedu se tančit nedá (což je jen dobře). A vůbec "černá" hudba není ani tak o melodiích, je o pocitu (občas vídávám na Public TV a i jinde staré černošské bluesmany, hrají opravdu procítěně, ale jakmile začnou zpívat je to stále ta samá melodie, pokud se to "uniblues" za melodii dá označit). Jinak v extremnějších žánrech se "tmavokoží" vyskytují, viz např. cikánský bubeník v Master´s Hammer (vím to od kamaráda malíře a ilustrátora M. Fibigera, který tuhle kapelu spoluzakládal a hrál tu na baskytaru). Koneckonců můžeme tu debatit také o tom, proč se melodický powerspeed příliš neuchytil v anglicky mluvících zemích a naopak proč ho je plno (byť se často jedná o provinční spolky) v Latinské Americe a Jižní Evropě (v Asii, vyjma Japonska, a muslimské Africe se powerspeed také nechytá, možná že tato hudba svou strukturou cizí muslimskému či hinduistickému "mečení").

28. 02. 2011 14:34

- Ray

Ne že bych je hledala, ale takhle z hlavy myslím, že nikdy.

28. 02. 2011 12:43

- Pagan

Na koncertu (jakýchkoli) metalových kapel jsem cikána nikdy neviděl, ale já jich zase tolik nenavštívil, možná že Ray některého z našich minoritních spoluobčanů zahlídla?? :-)

28. 02. 2011 12:11

- GNT

Takhle jsem o powerspeedu nikdy neuvažoval (že by za vznikem melodické hudby stály miliony povražděných a umučených, kdyby ano, tak by cynik ve mně řekl: nepřinesly, míněny jsou ty miliony mrtvých, svou obět nadarmo). Za zajímavější část této úvahy považuji její druhou "rasistickou" část - už jsem na to upozorňoval vícekrát: neznám černošského powerspeedového muzikanta. Proč tomu tak je, nevím - možná, že je to důkaz pro mé tvrzení, že powerspeed nemá nic společného s údajnými černošskými kořeny rocku, jeho inspirační zdroje jsou jiné, evropské. Ještě by mě v téhle souvislosti zajímalo, zda existuje nějaký černošský fanoušek našeho pokleslého žánru (případně romský).

28. 02. 2011 10:57

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09015 sekund.