RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NEJLEPŠÍ ALBA DEVADESÁTÝCH LET PODLE ČTENÁŘŮ METAL FOREVER


anketa - martan

ScreamJay: Je to přesně jak píšeš. Kapely, které jsi uvedl, nespadá ani jedna do melodického power metalu:-) Já o anketě nevěděl, byť na tento server koukám spíše sporadicky, pokud bych měl vybrat z desek již sem nasázených, tak bych volil pořadí toto: 1/GR-Land Of Free I 2/BG-Somewhere Far Beyond 3/CHR-Louis XIV 4/GD-Tunes Of War Accept, Hellowen a bohužel i JP (pravda, snad kromě Painkiller) mají podstatně lepší placky v letech 80tých.

23. 05. 2011 21:55

- ScreamJay

Přiznám se, trošku jsem se musel pousmát. V podobných anketách vždycky naprosto respektuji dojmy, pocity a vůbec rozhled všech zůčastněných. A tady je myslím víc než krásně vidět, že si MF nacházejí přesně ti čtenáři, kterým je hlavně určený. Tj. když se srovnají vzpomínky a články o soudobé tvorbě, zdá se, že si tu lidé rozumnějí. Upřímně, ze svého subjektivního vnímání hudby, sahal bych do jiných hudebních vod napříč žánry. Abecedně by nechyběli Arcturus - La Masquerade Infernale (1997), určitě dvakrát Devin Townsend - Ocean Machine (1997) a Infinity (1998), Faith No More - Angel Dust (1992), Godflesh - Songs of Love and Hate (1996), Katatonia - Discouraged Ones (1998), Meshuggah - Chaosphere (1998), Ministry - Psalm 69 (1992), pro mě hodně zásadní Neurosis - Times of Grace (1999), Nine Inch Nails - The Downward Spiral (1994), Opeth - Still Life (1999), Solefald - Neonism (1999), Tool - Ænima (1996) a ještě spousta dalších. Vlastně od Moonspell přes Emperor až po Massive Attack :-)

18. 05. 2011 22:13

- Martin

Bubák: to v mojom zozname by sa No More Tears objavilo :) Inak je teda jasné, že u nás pre to nebude moc pochopenia, ale aj tak ma sklamala absencia The Gathering - akéhokoľvek, ale hlavne samozrejme Mandylion

17. 05. 2011 22:30

- Pagan

...jo omlouvám se, že jsem v předešlém komentu nedopatřením ubral XIII. STOLETÍ jedno...ehm...století :-)

17. 05. 2011 21:27

- Pagan

Z dalších uvedených kapel České a Slovenské scény můžu jmenovat pouze ROOT - Zjevení, XII. STOLETÍ - Amulet, METALINDU - Za všetky prachy, KREYSON - Andělé na útěku, PLEXIS - To a MASTER’S HAMMER – Ritual. Všechny uvedené smečky se ale objevovaly na spodních místech čtenářských tipů a proto jsou jejich konečné bodové hodnoty zanedbatelné. Za sebe rovněž dodávám...bohužel :-(

17. 05. 2011 21:25

- Anonim

Painkiller, Land Of The Free a Oceanborn jsem v top desítce čekal, ostatní je pro mě docela překvapení - hlavně Better Than Raw na druhym místě, přitom člověk by řek, že Helloweeni mají ve své diskografii mnohem povedenější díla. Dalším překvapením je absence thrash metalových klasik jako Rust in peace nebo Roots. Příjemným překvapením je naopak Apage Satanas na šestym místě. (Vážně jsem nečekal, že se nějaká česká kapela do top 10 dostane. Nešlo by zveřejnit, které domácí nahrávky skončily na dalších místech?) Malým zklamáním je akorád absene desek Rhapsody v top 15, přitom taková Symphony of Enchanted Lands by si to určitě zasloužila.

17. 05. 2011 21:07

- ToPi

Myslel jsem, za jakého exota se svým výběrem budu, a zatím jsem se hned několikrát trefil do oné první desítky. S Luisem XIV. se to ještě dalo očekávat, Tiamat už měl nižší pravděpodobnost, ale u Chameleona bych se vsadil, že budu jediný. A to Better Than Raw jsem měl hned na začátku druhé desítky. Ale je pravda, že Amerika moc prostoru nedostala, bude muset Pepsi Stone v rámci osvěty ještě navýšit kadenci článků (jestli to ještě jde). :-)

17. 05. 2011 20:22

fajne - Dan

je super, že sem se s painkillerem trefil, ale čekal by někdo něco jiného? absolutně nejvíc metalová deska ever! a pak mi udělali radost GD s Tunes of war taky jedna z mých nejoblíběnějších. Anketa super. redakce díky

17. 05. 2011 18:49

- Bubák

Tož sem to hodil na papír a bylo to víc než těžký :-D Ideální počet by byl tak 30cet desek a rozhodnout se mezi nima, kterpou mám nejradši, to už je téměř nereálný:-DDDDDD Takže nejlepší: Judas Priest - Painkiller Ozzy Osbourne - No More Tears Alice Cooper - Hey Stoopid Blind Guardian - Imaginations From The Other Side Savatage - Wake Of Magellan Gamma Ray - Land Of The Free Wasp - The Crimson Idol AC/DC - The Razor Edge Bon Jovi - Keep The Faith Def Leppard - Adrenalise Nejoblíbenější: Lillian Axe - Psychozchizophrenia Shotgun Messiah - Second Comming XYZ - Hungry Gotthard - G Demon - Hold On To The Dream Pretty Maids - Scream Pink Cream - Games People Play Heavens Gate - Livin In Hysteria House Of Lords - Demons Down Harem Scarem - Mood Swings

17. 05. 2011 17:04

- Bubák

Lukáši, zase píšeš tou tvou hatmatilkou, že je ti prd rozumět. :-DDDD Čti pozorně, tebou zmiňované desky BG jsou před rokem 1990, tak asi proto tam nebyly, nemyslíš? Jo Guns se tam mohl objevit taky. Ono vůbec se mohlo do toho rozmezí vzít pouze mezi roky 90-92. :-DDDDD Stejně by tam většina desek pásla :-DDD

17. 05. 2011 15:06

- Pepsi Stone

Proč by se nemohlo hlasovat pro Guns? Já bych je tam samozřejmě taky viděl, ale holt čtenáři to vidí jinak. Tak nějak německy :-))))

17. 05. 2011 14:35

- lukáš

to Bubák: Nevím, jestli se hlasovalo i s deskama Guns , tedy Use part 1 a part 2.Ty by podle mě měly zvítězit.Ale painkiller je docela dobrý, mě se ta deska hodně líbí- ale co třeba-Death,Coroner,Paradox-Heresy,Masters hammer-ritual,jilemnický okultista a jiné. to all: Vím, že to metalforever myslí dobře, ale jalovost alb starých guardian. Moť´ˇzná tak battalions, ale už na Follow-Valhalla,Follow the blind-super pecky.osobně miluju Batalions

17. 05. 2011 13:24

- Venca Votruba

Je to hooodně německý a totálně jiný, než bude můj výčet :-)))

17. 05. 2011 12:54

- Pepsi Stone

Mě taky řada desek zaskočila a zaskočilo mě hlavně to, že v první desítce není ani jediná americká kapela, přestože podle mě hlavně ty hýbaly devadesátými lety - Nirvana, Metallica, Marilyn Manson, Korn, GNR, Alice In Chains, Megadeth... Každej máme jinej vkus. Asi to bude tím, že ten můj je naprosto anti-německej.

17. 05. 2011 12:30

- Pagan

Samozřejmě že nejoblíbenější rovná se nejlepší. Přece si nebudeme hrát na ňáký trapný hudební kritiky bez emocí!:-)

17. 05. 2011 12:12

- Bubák

Jasný, chápu, měl sem víc pohnout prdelí. :-) bohužel sem měl teď lítání kvůli kulatinám a ještě včera sem to po náročným víkendu douklízíval, i tak jsem to nestih. :-) Já, ale dlouho řešil jinou věc. Mám pocit, že tam bylo doslova řečeno, že máme poslat desky, který považujeme za nejoblíbenější, néé nejlepší. Alespoň u mě se tohle nerovná. :-D Takže jsem přemýšlel, co tam vlastně napsat, ideální by byly tedy žebříčky dva. :-D Sice se autoři chtěli vyvarovat vítěze v podobě Master Of Puppets, ale Judas byl naprosto jasný . :-D nebo alespoň nechápu, že by někdo mohl napsat něco jiného. Takže já se budu spíš držet varianty č. 2, které jsou pro mě nejoblíbenější. Jenom k těm výsledkům, hodně těch desek jsem tam předpokládal, jen nechápu, že se tam neobjevilo No More Tears od Ozzyho, Hey Stoopid od Alice Coopera či Nirvána - Nevermind. Jinak polovinu titulů co se tam objevili, bych napsal taky. Snad bych doplnil ještě Europe - Prisoners In paradise, či Kiss - Revange. No nic, třeba si večer udělám čas, a napíšu ty svoje nejoblíbenější. ;-)

17. 05. 2011 11:30

- Tassadar

Heh, tak koukám, že můj žebříček byl asi poněkud netypický, ale ten painkiller byl úplně JASNÝ, žádná jiná deska to vyhrát nemohla: ))

17. 05. 2011 9:44

- Pagan

Pokud se i někdo další chystal poslat své tipy až k nejpozdějšímu termínu původně ohlášené uzávěrky ankety, tak se mu za její předčasné ukončení omlouváme. Nicméně možnost zveřejnit své favority na tomto místě platí pro všechny :-)

17. 05. 2011 7:41

- Pagan

Je to pravda, ale výpadek serveru všechno malinko zkomplikoval a navíc i před ním už mně přestaly chodit mejly, nejvíc jich přišlo hned vzápětí po vyhlášení ankety. Nic ti ovšem, Bubáku, nebráni v tom, abys napsal své favority zde do komentářů, budeme jenom rádi :-)

17. 05. 2011 7:37

- Bubák

Nepsali jste náhodou, že uzávěrka je až 20cátýho? :-D Tak nic no, zrovna jsem se chystal, že taky nakapu na mlejn. :-)

17. 05. 2011 6:54

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07832 sekund.