ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NEJLEPŠÍ ALBA OSMDESÁTÝCH LET PODLE REDAKTORŮ METAL FOREVER - Pagan


SCANNER - Metamorphic Dreamer

Chápu subjektivní pohled autora, ale SCANNER - Hypertrace přeci nemůže chybět...i kdyby se zatoulal pod čáru :-)

10. 03. 2021 18:48

-

tak to se už teším :DDD

3. 07. 2011 23:25

- Pagan

Samo, že bude, právě to nasakuju :-)

2. 07. 2011 19:56

já -

Bude recenze na Reinxeed - 1912???? :D předem prozrazuju že je skvělé!!!!!!!!!!!!!!§

2. 07. 2011 19:55

žádám - james

jasnou satisfakci. Žádám oficiálně o posunutí Slayeru na první místo:))) I když ty Helloween jsou taky moooooc povedeny.

29. 06. 2011 19:21

- Pagan

je pravda, že thrash na "Reign In Blood" je pořádně naspídovanej, takže jsem to klidně moh dát na první místo! :-))

29. 06. 2011 18:41

nojo - james

Ale Slayer to má vyhrát:))) Protože v tý době Slayer vládnul:)) Jasně že kozy:)))

29. 06. 2011 18:34

- Pagan

jamesi, si děláš kozy, ne??!! :-)

28. 06. 2011 16:58

a - james

kde máte kurva Slayer?

28. 06. 2011 16:54

- mot

Ještě dodatek. Týká se to jen některých Weikathových refrénů. Třeba Eagle Fly Free je bomba (ale pro mě jedině s Kiskeho zpěvem, Derris, ač ho mám rád, tak ji zabíjí). To jen, abych nevypadal jako antimelodik nebo antispídař, opak je pravdou.

28. 06. 2011 16:09

- mot

Když už srovnávat, tak u Veikatha mi vadí právě refrény, které mívají pro mě přímo otravné melodie (na Keeperech ještě ne, ale třeba ze zmíněné skladby Power se mi dělá nevolno, a to nemluvím o antimajsterštyku Laudate Dominum). Na posledním albu jsou Veikiho skladby taky jednoznačně nejslabší. Takže pokud hlasovat, tak já jednoznačně pro Hansena.

28. 06. 2011 16:07

- Venca Votruba

Na druhou stranu těžko říct, když dvě nejlepší skladby jsou Halloween a Keeper Of The Seven Keys (Hansen versus Weikath) :-))) Ale Halloween mám přece jenom krapet raději. Na druhou stranu, co to uzavřít lišácky? Nejlepší je skladatelský tandem Hansen/Weikath. A je to :-)))

28. 06. 2011 14:19

- Ray

Tak já se taky přidám do diskuze - co se skladatelství (a obzvlášť v tomhle období) týče, za mě taky hlas po pana Weikatha. A díky za připomenutí Livin Ain´t no Crime - podle mě nejvíc opomíjená a geniální skladba Hells

28. 06. 2011 14:14

- Soichiro Honda

A Eagle Fly Free... tak tá nie je až tak zlá, ale veľmi ma neberie.. no hlavne za to môže Kiske, ktorý mi do nej vôbec nesadol... tak isto ako Kiske zabil celú hymnu Halloween.. to jeho frázovanie je strašné.. no hold, niekto môže mať hlas, ale ked s ním nevie pracovať... to sa Michael naučil robiť až na Chameleonovi, odvtedy je to fajn, ale vieme ako to mnohí pochopili... a stačí si vypočuť Eagle alebo Halloween v Kiskeho a Derisovom podaní... Deris samozrejme nevyspieva to, čo Kiske, to je jasné, ale frázovanie, prácu s hlasom má oveľa lepšiu on.. a vidieť to hlavne na Eagle Fly Free... :D :-)

28. 06. 2011 14:12

- Soichiro Honda

Tak ale zas sa musí nechat, že tie najväčšie speedarny zložil Weikath.. Hansen to vždy tlačil do viac heavy štýlu, ktorému už teraz prepadol úplne... I want Out (u ktorého mi, mimochodom, nikto nezoberie názor, že sa Hansen neinšpiroval Out In The Fields ;-)) alebo Im Alive majú o dosť jednoduchšie, priam až heavy metalové refrény... "I Want Out!!!" "Im Aliiiiiiiiiiiiiiiiiiive áááááááááá Aim Aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiive" Preto ma trochu mrzí, že je I Want Out tak propagovaný, napr. Weikathov Power je omnoho lepší ( a taktiež je toto pre mna esenciou speed metalu, melodii a hymnou tohto žanru ;-)) Taktiež najväčší úspech Helloweenu má na svedomí Weikath (Dr. Stein), preto mi príde dosť scestné tvrdiť, že Keepre = Hansen. Pre mňa znamenajú Keepre, a zvlašť dvojka, hlavne Weikatha, ktorý skladal, skladá a s určitosťou (sledujuc dnešnú formu Hells a Gamma) bude skladať lepšie skladby ako Hansen...

28. 06. 2011 14:06

- GNT

Za prvé Eagle Fly Free složil Weikath (a já tuto skladbu zbožňuji, neboť je esencí melody speed metalu a vlastně i jakousi hymnou tohoto žánru), za druhé, na Keeperovi II. složil dvě skladby Kiske, dvě Hansen a čtyři (nepočítaje intro) Weikath, podle je to autorsky celkem vyvážené, za třetí I Want Out a Future World - ano pokud bych měl vybrat "nejotravnější skladby" z Keeperů, tyto dvě by byly na předních místech, ne-li úplně vpředu. Hansen musí mít nějakou obdobu IWO snad na každém albu Gamma Ray (nic proti tomu, někdy se na to člověk i těší, jako na nové díly seriálu, jemuž uvykl).

28. 06. 2011 13:00

- Venca Votruba

Souhlas :-)

28. 06. 2011 12:26

- Soichiro Honda

:D No a mne zas príde skladba Eagle Fly Free najotravnejšia (najhoršia) na celom Keeprovi II. V Derisovom podaní ju ešte ako-tak znesiem, ale ked ju spieva Kiske, tak ma vyložene irituje... A podruhé, KOTSK II. má skoro celú na svedomí Weikath, takže pre mňa bude Helloween vždy lepší ako Gamma Ray...(stačí si vypočúť geniálnu Livin Aint Nocrime z bonusu, ktorá strčí do vrecka všetky "Ajvontauty a Fjučávrldy") aj na Jerichu ma viac bavia Weikathove veci...

28. 06. 2011 11:40

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0814 sekund.