ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku RIMORTIS - Peklo, co říká si svět


- Tony

Jim. Víš dobře jak sem to myslel. Evidentně nemá smysl se o tom tady bavit. Prostě Rimortis není zábavová kapela. A snad každej, až na výjimky mi dá za pravdu. Tím to z mé strany tady uzavírám.

1. 10. 2012 14:36

Bodování - IFA

Lidi neblbněte s tím bodováním... Kua Venco, nezrušil jsi to náhodou už? Aby kapela dostala 9,5, musela by to bejt sakra dobrá nahrávka. A to se mi tady nezdá. Ale nikdo na to může mít jiný názor, já big-beat málo kdy poslouchám...

1. 10. 2012 14:20

- Jim

Tony: Tu definici zábavové kapely jsi vzal kde? Jestliže Extra Band či Sifon hrajou svoje songy, tak to zábavovka není?

1. 10. 2012 14:09

- Tony

zkusím pro některé neznalé vysvětlit, co znamená pojem zábavová kapela. Slovem zábavová kapela se označuje takova kapela, která hraje hudbu od cizích interpretů za záměrem kulturního vyžití lidí. Tzn., cizí skladby- finanční zisk. Nuže, nějak mi uniká přirovnání Rimortis - zábavová kapela. Vezmu to zpět, pokud mi někdo potvrdí že slyšel od Rimortis někdy Kabáty, Alkehol, či jiné cizí skladby. Pokud tomu tak není, není na místě tohle špatné a mylné označení - zábavová kapela. Ale s největší pravděpodobností se jedná o odpůrce , nebo o jiné jakkoliv dotčené osoby kapelou Rimortis. Pokud sem se dobře dočetl, tak Rimortis dělá svoji vlastní tvorbu, produkuje svoji vlastní tvorbu ( až na nějaké předělávky) To ovšem dnes dělá kdejaká známější kapela než sou Rimortis. Mají již na kontě vlastní, již 6 řadovou desku. 1 DVD. To už jen tak nějaká kapela nemá a může jen tiše závidět. Mají vlastní fanoušky. Fungují 13 let. Maj cca 50 koncertu do roka. Nemaj žádného vydavatele (společnost). A jedou dál. No tak to asi kluci z R. musej dělat dobře. Znovu podotýkám že nejsem jejich fanouškem. Ale muzikant ano. Tudíž mohu kritizovat a kritizuji objektivně. A věřte že v tomhle případě téměř není negativní kritika na místě.

1. 10. 2012 13:58

- Jim

Až na to,že to zábavovka je. Nic jinýho :-)

1. 10. 2012 12:33

- Tony

Nejsem sice fanouškem ani příznivcem kapely Rimortis, ale to co tady čtu v některejch názorech, to je fakt síla. Bezmyšlenkovitě vypuštěný bláboly. Český texty k českýmu metalu nejdou.? Je lepší nevnímat text a vychutnat si melodii.? Hudba od Rimortis kterou sem si poslechl z ukázek, že je jak ze zábavovky.?? Pánové, tady asi někdo neví co to zábavovka je. :-D A dalši, nemám ani sílu to sem psát, páč bych se asi psychicky zhroutil. Bravo borci. Místo toho, aby ste podpořily česky zpívající kapelu, tu kydáte tyhle nesmysly. A pak se divte, že je česká metalová a rocková scéna tam kde je. Jinak k recenzi. Osobně bych dal číslo 8/10 Texty slušný, zvuk, hudba a výkony hráčů na český poměry téměř bezkonkurenční. Osobně ale dávám přednost živému vystoupení. Tam se až ukáže co kapela opravdu umí. Ve studiu dnes dokáže každej cokoliv. Byt polovina z toho je díky PC. Jinak chválim tuhle recenzi, takhle nějak má recenze vypadat. Bravo pane Hermes.!

1. 10. 2012 11:46

- GNT

České texty, byť sebegeniálnější, k powerspeedu nejdou, pro tuhle hudbu je lepší, když si člověk text moc neuvědomuje a vychutná si melodii, o ní v tomhle žánru jde především. Čeština v melody metalu zní upovídaně, provinčně, "chudě" ... Ale co člověk, to názor.

1. 10. 2012 6:40

- Fanda

Plně souhlasím s Dantim. Hudba je to krásná. Skladby se povedly a navíc jsou zahrané velmi profesionálně, ale texty mi přijdou poměrně "směšné", ale samozřejmostí je, že kdyby se přeložily do angličtiny, tak to bude paráda. Kdo chce slyšet album, které má české texty lepší, vč.hudby a výkonu zpěváka, tak zkuste album SAGITTARI - Albert Fish! Naprosto dokonalá deska!!!

30. 09. 2012 21:05

- Lars Larsen

Nejlepší česká melodic power metalová kapela je Hysteria.Škoda,že ted procházejí težkým obdobím,jinak Rimortis taky super a to hlavně po textové stránce.Pokud člověk vydrží poslouchat a soustřeit se,skladby opravdu odkryjí další rozměr.I pro mě osobně je ale nejlepší jejich deska Stín Křídel.Recka je napsaná dokonale,ale to bodování je opravdu přehnané!Pokud to má být v rámci domácí scény,tak bych snad ještě s 9 bodama mohl souhlasit,ale jinak ne.Nicméně děkuji za recenzi a na konec bych se ještě rád zeptal,kdy můžeme čekat recenzi na nový Vision Divine???

30. 09. 2012 20:31

... - Aldys

Ne pojem zábavová kapela je zde právěže na místě. Nechtěl jsem to tady psát první, ale když už to tu zaznělo, tak si dovolím s Dantim souhlasit a nejde o nějaké zesměšnění kapely, která určitě tvoří alba podle svého nejlepšího uvážení, ale.... jak po instrumentální, zvukové i hlasové stránce prostě takhle zní. Nevím jestli je to album přechválené pouze proto, že je to česká kapela a zpívá česky, jinak na ní nic nevidím....určitě se dá poslechnout, ale to je tak vše...

30. 09. 2012 20:06

- Anonim

to Danti: Přesně naopak. Český texty přidávají celé nahrávce na kvalitě. Hodně stylově podobnej kapel u nás i ve světě má texty jen kvůli tomu, aby měl zpěvák co zpívat a často nemaj ani hlavu a patu. Což ovšem není případ Rimortis. Tahle kapela měla vždycky výborné texty, které celé jejich muzice dávali další rozměr a za to si zaslouží palec nahoru. Krom toho je to i originální, protože power metalovejch kapel zpívajících česky moc není. A pojem zábavová kapela je v tomto případě úplně mimo mísu.

30. 09. 2012 19:33

- martan

Poslechl jsem také ukázky z Bandzone a musím bohužel říci, že s výkonem bandy to jde dolu. Mám dvě starší placky a jsou určitě zajímavější. Jako se nepodařilo zacelit absenci druhé kytary, tak se už vůbec nedaří zacelit post vynikajích bicích po M.Růžkovi. Škoda.....

30. 09. 2012 19:30

- Danti

Po hudební stránce je deska dobrá, ale jakmile se začne zpívat klesne u mě o jednu třetinu. Český text pro tento stil muziku není dobrý, není to zpěvné. Připadá mi jakoby šlo o nějakou zábavovou kapelu. Přirovnal bych to k pěknému sportovnímu autu, které tam však má obyčejná plechová kola. Na druhou stranu kluci si jdou po svém a jsou to češi, tak proč by tvořili něco co jim není blízké. Ovšem takto vysoké hodnocení mi přijde trošku zbytečné. Pokud hodnotím album, měl bych brát v potaz i jejich textovou složku a celkové prolínání.. Ale je možné, že je to jen o zvyku a za pár týdnů budu říkat něco jiného. Každopádně klukům přeji hodně štěstí, protože muziku dělají fakt pěkně ;)

30. 09. 2012 19:12

... - Aldys

Takže abych tady přidal i něco zápornýho, taky je to potřeba :) Mě to album vůbec ničím nezaujalo, slyšel jsem pouze 4 songy co má kapela na bandzone a i z toho se dá udělat nějaký obrázek. Zpěvák mě nepřijde moc akční, takový pohodář asi a chytlavé refrény a zvuk, který kapela produkuje mě nebaví. Bezpochyby souhlasím s tím, že Rimortis patří k tomu lepšímu u nás, ale osobně upřednostním raději kapely Neutral a Power 5, kde oba zpěváci jsou mi hlasově bližší....bodovat nebudu, protože mi nepřísluší hodnotit kapelu, kterou neposlouchám a nikdy poslouchat nebudu. Nicméně hodně úspěchů do dalšího nahrávání a koncertování a třeba časem bude i něco co mě zaujme :)

30. 09. 2012 13:57

- Rekshark

Naozaj skvelá recenzia a súhlasím s ňou do bodky, hitové piesne s ťahom na bránku, priehršť nápadov a vlna sálajúcej energie s nej robia v mojich očiach jedného s adeptov (vo svojom žánri) na dosku roka nielen v domácom, ale aj v celosvetovom rebríčku :)))

29. 09. 2012 18:51

- Zdeněk

skvělá recenze na ještě lepší album:).Jen musím podotknout,že Rimortis mají hity na všech albech a to minimálně vždy půlka alba je hitová:))

29. 09. 2012 15:06

- V.Š

Nestává se velmi často, že čtu něco, čemu nerozumím, ale Ty jsi to pojal tak, že i já jakožto klasik jsem se dočetla k závěru. Hned jdu hledat ukázku a poslouchat.

29. 09. 2012 9:47

- Anonim

Novinku ještě nemám, ale určitě si ji pořídím. Slyšel jsem ty ukázky, co maj na webu a musím uznat, že Rimortis opět nezklamali. Tahle kapela opravdu patří k tomu nejlepšímu, co v naší zemi máme. A mimochodem, ty desky plné hitů mají Rimortis minimálně čtyři. Pro mě osobně je top album jejich tvorby Stín křídel.

28. 09. 2012 23:35

- jardass

Sám jsem byl překvapen, že se v české kotlině konečně objevila v tomto hudebním žánru kvalitní hitová deska. Nemohu jinak, než s recenzí souhlasit. Doufám, že takových desek bude přibývat - no a tím samozřejmě i stejně tak dobře napsaných pozitivních recenzí.

28. 09. 2012 20:36

- Neli

Barvitě popsaná recenze - což je dobře. A po poslechnutí pár nahrávek musím konstatovat, že se jim ty písničky fakt povedly.

28. 09. 2012 19:33

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09386 sekund.