DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AVANTASIA - The Mystery Of Time


- htaedas

Tomuto albu jsem nikdy nepropadl a následující alba jsou pro mě z hlediska melodií určitě lepší.

26. 11. 2023 20:10

- vn

Oprášil jsem a našel svůj komentář před 10 lety. Haha. Za mě poslední fakt dobrá Avantasie.. Co myslíte takhle po letech?

26. 11. 2023 0:11

Ghostlights - Dustter

Tak, čekám na Ghostlights recenzi. Za mě velký letdown, zpočátku velký hype, který rychle upadl. Avantasii to prostě tak nesedne, tak moc "metalizovat" svoji tvorbu, ano, má jít o metal operu, ale přijde mi, že s tímto albem ten termín naprosto upadl a je to jen metal *** (nic). A kvalitativně je album taky zvláštní. Ne, že by se špatně poslouchalo, ale necítím tam Avantasii, spíš jako bych poslouchal prostě nějaký nový projekt složený z těchto hostů, co tam jsou. Nevím, za mě tak 5/10, ale je jasné, že to zas bude na dost stránkách oplývat velkým overhypem a tomu, jak je Tobík tak neuvěřitelně perfektní a vytvořil další majstrštyk. :D

2. 02. 2016 22:05

- Sulda

Trochu nechápu tu kritiku tady, není to sice nejlepší album ale mě se líbí a podle mě je hodně povedené, i když má i slabší chvilky a Sammetovi by pauza určitě prospěla, přecejen poslední album Edguy není moc pecka a taky mě dost nudilo, ale někomu se to prostě líbí tak ho hned neodsuzujte, každý má svůj názor a každému se líbí něco jiného.

28. 07. 2013 22:49

Tobi, get a pause... - Dustter

Po návratu k určitým skupinám které jsem po hodně dlouhé době zas oprášil a i ta jejich nová alba samozřejmě...musím změnit názor. V porovnání s ostatními Sammet skutečně klesá na své kvalitě. A co se týce Tolkkiho Avalonu, zní mi dost "obyčejně" ale musím uznat že Kiske v titulním songu skutečně válí. Teď nechci Tobiase porovnávat se skupinami totálně jiného žánru ale když si všechny vezmu vedle sebe a přeberu jeden po druhém, tak Sammetova Avantasia jde do těch nižších příček. Je to tak jak tu bylo zmíněno, měl si dát větší přestávku a pak to zase rozjet naplno. A Edguy o tom ani nemluvě. Sanctus je Sanctus, ale Joker to už je opravdu spíše pro ty Hard Rockery. Já si prostě myslím že by si pan Sammet měl dát minimálně 5 let přestávku. Ale berte to i pozitivně, lidi. Poslední den na MoRu můžete stihnout večerní vlak :D

13. 06. 2013 21:02

Avatasia Live (+fotky z Fuldy) - Stepan

Aldys: Kdepak, budou to tri hodky a bude to paradni narez, uz se nemuzu dockat, az to uvidim znovu! Uz jen kvuli tem komplet Seven Angels, zadna zkracena verze, uaaa! Ale cely koncert byl parada, a diky Ericovi a jeho famoznimu vykonu zejmena u Promised Land mi tam prakticky ani nechybel Jorn Lande - diky jehoz absenci jsem byl pred koncertem mirne skepticky. Jinak kdo chce videt fotky a par videi, co jsem poridil ve Fulde, tak tady: http://stepan.lavondyss.cz/avantasia-fulda-2013-04-20/

11. 06. 2013 18:25

- Eyrekr

I když jsem velký fanda Tolkkiho, těšil jsem se na obě alba (Avalon i Avantasiu) a naschvál jsem si říkal, které bude lepší.. Avantasiu jsem si pustil dvakrát a ani jednou jsem to nedoposlouchal do konce, protože mě to zatraceně nudilo a další šanci jsem tomu zatím nedal.. Avalon mě dostal na první poslech, i když mám pocit že na kvality Symfonie či posledního alba RR to mít asi nebude.. Podle mě se to rychleji oposlouchá, ale nebudu soudit dne před večerem.. Musím ale říct, že jsem nechápal ty vysoké hodnocení jak recenze, tak ze začátku diskuse, říkal jsem si, jestli jsem tak špatně poslouchal anebo jsem takový ignorant.. Avalon je rozhodně procítěný a jsou tam znát i kvality Tolkkiho citu pro kompozici.. Nová Avantasia mi příšla jako umělý balast a slátanina a prostě mě nezaujala (navíc všude ten nudný Sammet)..

31. 05. 2013 19:03

- Aldys

Dobře se mi to tady čte :-) musím e přiznat, že Edguy a Avantasii jsem neslyšel dost dlouho, tak si to zkouším znova oživit.... s odstupem času musím říct, že např. Avantasia - je asi divný, že se mi líbí všechna pedchozí alba víc než to nový, kde je chyba? že se mi líbí cca 5 špatných desek a konečně když vyšla ta nejlepší, tak se mi nelíbí???? co se týče Edguy...naživo je to špatný...na deskách to ještě ujde...a to jak poslední album, kde musím porovnat, že pěvecky to u Sammeta bylo ještě docela v klidu, ale na poslední Avantasii už je slyšet fakt hodně, že by si měl dát pěveckou pauzu a načerpat nějaký ten zbytek sil a konečně do toho zase praštit....ono když už to nejde hlasově, tak kurv....udělám aspoň kvalitní hudbu, ale ani tohle nepomohlo....Sammeta si rád poslechnu, ale poslední Avantasii je rád vyhnu se vším všudy....pevně doufám, že po pokračování bude až někdy v roce 2015 až 2016.... a co se týče Avalonu...nevím jak někdo můžu napsat, že Tolkkiho hudba není procítěná??? vždyt' na tomhle si snad zakládal s každou kapelou. Napsat, že Avantasia má lepší zvuk než Avalon, taky dobrá blbost....bud' jsem hluchej nebo mám špatný repráky :))) Podotknu, že u Avantasie mi snad ten zvuk přijde jako nejslabší ze všech alb...jak už bylo někde zmiňováno těch 7,5/10 pro Avalon, s tím bych si dovolil i souhlasit...5 písniček nadprůměrných a 5 průměrných, ale rozhodně ne propadák. Poslední věc, ano, možná působí Tollki jako vykradač Sammeta, ale je tu jedno podstatné ale....jak bylo opět už u někoho zmíněno...je to směs Edguy, Stratovarius a jeho tvorby s RR, proč by ne??? ona je to ve výsledku přece dobrá kombinace a když už to na poslední desce holt nedal Sammet, tak nás zahřeje svou tvorbou pro změnu Tolkki....Sammeta neodsuzuji, přece jenom ho poslouchá - poslouchával každý z nás tady, jen se mu dle mého názoru očividně album nepovedlo....a já si rád poslechnu některé věci od něj ,)

31. 05. 2013 15:45

- raf

Je třeba si přiznat,že Sammet byl hitař jako hrom. To,co nasekal za prvních deset let,by stačilo pěti kapelám na celou karieru.Poslední desky ale stojí za starou belu,natož častější poslech.Být mlaďochem,radši než dávat šanci této hrůze,sháním radši desky z osmdesátých let.No,a s tím hlasem.Někdy v roce 99 jsem si říkal,že se rodí nový Dickinson.Jak to dopadlo,víme.Ale toto asi nebude jeho vina,pokud mu hlas neodešel špatnou technikou.

31. 05. 2013 14:50

- Ray

Nojo, je potřeba si přiznat, že Tobi je prostě ten typ, který bude být hromady nekritických obdivovatelů, ať se děje cokoli. I já jsem bývala jednm z nich, jenže je třeba dodat, že to bylo zhruba v době, kdy Edguy vydali Mandrake. Teď už jsem bohužel o dekádu starší nejen já, ale také on... a ono je to znát. Jeho armáda obdivovatelů si bude muset časem přiznat, že mu prostě odchází hlas a dochází nápady. Jen si poslechněte všechny vokální linky na posledním albu Edguy... ono se totiž špatně skladá něco jiného než nudné odrhovačky bez refrénu, když už prostě nic jiného neuzpíváte. Říkám to nerada a ještě pár let zpátky bych to nepřiznala, ale tohle není žádná změna stylu pro větší umění, proboha (jako je tomu naopak třeba u Sonaty). Tohle není druh hudby na víc poslechů, tohle je nuda, nuda, nuda! Z mého pohledu už jenom smrtelné křeče jednoho kdysi velkého talentu.

31. 05. 2013 14:09

- Tass

Pro tu holčičku dole: Ajaj, potrefená husa se ozvala.. čekal jsem, kdo bude první. Je mi moc líto, ale ty budeš přesně ten typ "mladé metalové fanynky", kterou jsem zmínil již v úvodním příspěvku. Nekritický obdivovatel všeho, co ten šupák s nagelovanými vlasy udělá a při pohledu na jeho "fotešky" užuž sjíždí ruka do kalhotek. Hehe. Napsat, že poslední dvě alba edguy jsou výtečná je skvělý způsob, jak sám sebe zdiskreditovat a k tomu dodat, že Tobi je vlastně úžasný umělec, který všechno dělá pro své fanoušky, že je třeba číst mezi řádky a pochopit tato velkodíla.. Když chci u hudby UVAŽOVAT, pustím si fall of efrafa, soilwork, DT, tool. Ne tohle. Ne trapný symfonický nesmysl, který má tu drzost ohánět se pojmy jako "opera". Možná by tihle tupí tobifanatici mohli konečně pochopit, že když jedno průměrné metalové album nazpívá více zpěváků, skutečně se NEJDENÁ o operu. Víš, zlatíčko, nechceš svého medvídka tobíška vzít za ruku a skočit pod ten vlak s ním?

31. 05. 2013 9:34

- Bubák

To je zase debata, su zvědav, kdy vyjde recenze na Avalon, ten jsem slyšel jenom jednou, ale celkem se mi zamlouval a Elise je tam výborná. Je pravda, že nebýt excelentních zpěváků, jako je např. Rob Rock, hodnotil bych desku asi níže, ale vybraní zpěváci tomu dávají grády a navíc se nestřídají jako doplněk Tobíka jako na Avantasii, ale dostávají obrovský prostor. Dohady o Tobiho talentu jsou naprosto zbytečný, jediný o čem se tu můžem dohadovat je, že jako zpěvák na živo už za moc nestojí a narcisek je jako kráva. ;-)

31. 05. 2013 8:37

- František Šafr

Zvukově není špatné ani jedno album, ale už při úvodních peckách každému musí dojít, že Avantasia lahodí v kvalitě zvuku o něco lépe. Ale to dělá především ten orchestr. Tolkkiho album zní zajímavě, ale nepoložilo mě tak jako Sammetova Avantasia. Tolkki to skutečně udělal pro peníze, ale z hudby to cítit není, takže to neřeším. Jde mi hlavně o to, aby se to dobře poslouchalo. Tolkki má u mě 7,5/10. Není to špatné, ale očekával jsem více. Ale to, co předvedl s Michaelem Kiskem, to je prostě paráda. Stále si říkám, že udělat speed-power metalové album v sestavě Hansen-Tolkki-Grappow a Kiske, tak bychom slyšeli melu. :-) A ano, Tolkki chce tahat stále často zpěváky do výšek, ale u Michiho by byla škoda, kdyby zpíval hluboko, protože on je zrozený pro zpěv ve vysokých pasážích! The Land Of New Hope je pro mě jedna z nejkrásnějších písní poslední doby. Michael Kiske zazpívá naprosto cokoli - to je jeho výhoda! Očekávám, že Tolkkiho Avalon nebude mít nějaký mega úspěch, a že slibovanou trilogii třeba zase zavrhne, protože nebude chtít platit dalším zpěvákům za jejich účast, ale přesto v to doufám, protože některé skladby jsou vážně povedené. :-) PS: Elize neumí zpívat? Sice nejsem její fanda, ale na živo jsem ji slyšel a velmi mile mě překvapila. :-)

30. 05. 2013 23:40

- Soichiro Honda

Avantasia lepšia po zvukovej stránke? Avalon samá vata?? Elize nevie spievať??? ... prepáč ale sme vôbec v tej istej dimenzii?

30. 05. 2013 23:04

- Amaranthes

Sorry, ale album Avantasie teda vážně není šité teplou jehlou. Narozdíl od Tolkkiho Avalonu, Tobi skládal pro Avantasii už někdy v roce 2011, kdežto Tolkki s Avalonem vyrukoval tak někdy v lednu tohoto roku. Nechtěla jsem Avantasii porovnávat s Avalonem, ale řekl sis o to. Tolkkiho Avalon je jen o prachách. Tolkki se tím ani netají, sám to přiznal. Vzhledem k tomu, že měl se Symfonií podepsanou smlouvu na tři alba (teď si nejsem jistá, ale to je fuk) a po prvním se na to vykašlal, si myslím, že mu moc peněz nezbylo. Moc dobře věděl, že Avantasia a metalové opery obecně jsou teď tahák, tak se rozhodl to zkusit takhle. Vykradl půlku hostů z Avantasie, pojmenoval to "stylově" Timo Tolkki's Avalon a ještě si zvolil i podobné logo. Ne, vůbec tohle nezavání vykrádáním. I sám Tobi to přiznal, že je to divný, ale ten chlap má formát, a tak to Timovi ještě přeje. Takže mi prosím tě o tom, kdo co dělá pro prachy, ani nemluv. Už i Symfonia byla dělaná hlavně pro prachy, bohužel to všechno opět ztroskotalo především na Timovi. Jsem zvědavá, jestli Tolkki vůbec vydá druhý Avalon. O desce (poslechla jsem si ji hodněkrát, mimochodem), můžu říct, že je to samá vata. Nebudu používat taková slova, která používáš ty, ale jediný opravdu dobrý song je te titulní, jinak to fakt nestojí za řeč. Timo si podřezal větev tím, že si pozval Elize z Amaranthe. Ta ženská absolutně neumí zpívat a to album hodně ztrácí. Tolkki má talent, co si budeme povídat, ale Avalon je jen kříženec napodobeniny Avantasie, Stratů a Tolkkiho sólo projektů. A nevím, kolik Tobi nahrabe na nové Avantasii. Schválně si spočítej veškeré náklady, které musel proinvestovat, aby to album vůbec vyšlo - studio, producenti, zpěváci, muzikanti, orchestr, výtvarník, management atd.. Zbytek investuje do tour a myslím si, že je tam, kde byl.. Mimochodem - Amanda ani Rizzo se na té desce nepodíleli, Amanda snad leda ve sborech. Takže o tom, kdo hrabe, kopíruje a krade, bych pomlčela, být tebou. Zajímalo by mě, jak dlouho Tolkkimu ten elán co se Avalonu týče vydrží.. A ještě jedna věc, když porovnávám ty dvě desky - Avantasia vede jak zvukově, tak textově a je daleko procítěnější. To, čemu ty říkáš sračka, Tobi zřejmě říká cit. A já souhlasím s ním..

30. 05. 2013 22:49

- Soichiro Honda

a Tolkkiho opera je po všetkých stránkach lepšia, a áno v Land Of The New Hope podáva Kiske majstrovský výkon aj ked tam sa zas prejavuje Tolkkiho syndróm: vokál vysoko a ešte vyššie.. ale o tom až pri recenzii

30. 05. 2013 22:14

- Soichiro Honda

no ja mám Sammeta veľmi rád, dokonca aj jeho spev a s vývojom Avantasie a Edguy som spokojný ale to nič nemení na tom, že tento album je proste sračka. Absolútne ma nezaujíma ako sa tobík snaží a čo všetko pre svoje projekty robí, skrátka ide s kožou na trh tak musí rátať s tým že bude hodnotený. No a v tomto prípade teda kladne hodnotit ani nie je čo, celé mi to príde rýchlo zbúchané dokopy aby proste niečo bolo, mohlo sa ist na tour a klan Sammet-Rizzo -Paeth-Sommerville etc mal chechtáky z toho všetkého. Jediná ako tak obstojná skladba je tá speedovka s kiskem, otvárak a posledná ale tam je to už na hrane, epickejších skladieb napísal Tobík desiatky. Zvyšok je už o ničom, také sleepwalking alebo black orchid už ani nemám potreby znova počuť. Kým prvé albumy boli hit na hit, toto je šeď, nič výnimočné. Na Avantasiu samozrejme pojdem, ale kvoli Seven Angels, rozhodne nie kvoli tomuto nepodarku.

30. 05. 2013 22:08

- František Šafr

S posledními dvěma příspěvky se naprosto stotožňuji. Také si stojím za tím, že Tobias Sammet žádné sračky nevydává, ale opravdu připravuje svým fanouškům hudbu, která prochází určitým vývojem. Přesto si dovolím tvrdit, že "Tinnitus Sanctus" je mírné zklamání, ale "Age Of The Joker" tuto laťku opět nadzvedlo výše a došlo mi, že většině se to nelíbí především proto, že to není již řízný heavy metal, ale spíše hard rock. Hlavní by stále pro posluchače mělo být, aby se hudba dala poslouchat a to se v tomto případě daří. Album "The Great Mystery" je lepší než "Angel Of Babylon" a silně bojující s "The Wicked Symphony", protože skladby jako "Rat Race" či "Symphony Of Life" Avantasii prostě a jednoduše nesedí! Nové album však hluché místo nemá a mírný omyl v hitovce "Sleepwalking" se dá prominout, protože se jedná o kvalitní pecku, ale prostě se tolik nehodí do konceptu desky. Michael Kiske je samozřejmě kapitola sama o sobě. Ten nikdy nezklame! Stačí si ho poslechnout ve skladbě "The Land Of New Hope" od opery Tima Tolkkiho, kde předvedl snad svůj nejlepší výkon za posledních 20 let! Jediné, co můžeme Tobimu vyčíst je fakt, že se skladby jedna druhé celkem dost podobají, ale toto spíše přijde až s dalšími deskami (nebo třeba také ne :-)). Každopádně je s podivem, že Tobi dokáže téměř každý rok servírovat takovou porci kvalitní muziky! Ukažte mi na někoho, kdo tohle dokáže!

30. 05. 2013 21:56

- Dustter

Aby Tobiho něco srazilo? Savior in the Clockwork je nuda? A dalších X věcí které tu mám jmenovat? Lidi, už se konečně vzpamatujte! Ani si nedokážete představit, jak se Tobi snaží. Jak nakládá s tou hudbou. Experimentuje s ní. Vzal snad ten nejtěžší krok pro hudebníky co může bejt! Tak to sakra trochu oceňte. Ale napsat, aby slavného umělce srazil vlak, tak to pardon, ale spíš by měl srazit vlak toho, kdo tuhle kravinu napsal! Invoke The Machine - otravnej sborovej zpěv? No, tímhle jste mě dostali. A to nejen Avantasia. Edguy taky podle vás pojde kvůli tomu, že se mění. Ale sakra, změna je život! To by jste celý život, lidi, chtěli bejt...uvedu příklad, furt malý děcka a neměnit se? To má hudba zůstat pořád stejná, podle vás? Je to váš pohled. Ale to s tou srážkou vlaku...pardon...to už je neslušný. Dneska se najde 1 z X desetitisíců co dokáže ocenit to, že se umělec snaží s hudbou něco dělat, ne to nechávat pořád stejný. A v Age of the Joker Tobi jasně vyzdvihl to, jak je terčem posměchu. Ano, je to tak, už jen název toho alba o tom jasně vypovídá. Doba Šaška. Taková doba v nynějších dnech panuje. A nejen u Tobiho. Každý se terčem posměchu může stát velmi lehce. Mno...tak si to přeberte sami jak chcete. Ale pamatujte si, že všechno se mění, i hudba. Tak si to zkuste aspoň trochu uvědomit. A když se vám to nelíbí, tak to neposlouchejte a radši ani nekomentujte. Protože to je hrůza a děs. Já za Mystery of Time dávám 10/10, protože tohle je to album, které mě dostalo. Wicked Trilogy je dobrá, ale nenadchla mě tak moc jak TMOT. A opět kvůli změnám. Tobi vyzkoušel úplně jiné guesty a vyšlo z toho perfektní dílo. No rozepsal jsem se dost... Vím že po tomto možná oči nikomu neotevřu, ale měli by jste zamyslet nad tím, co znamená pojem hudba. Protože jestli to pro vás znamená že umělec či skupina bude dělat pořád ten samej nebo hoodně podobnej styl...tak to vás časem omrzí. Vím, o čem mluvím.

30. 05. 2013 19:19

- Amaranthes

Tak si tu čtu komentáře k této recenzi a nedá mi, abych se nepozastavila nad jedním komentářem, který je (dle mého názoru) hodně přes čáru. Z kontextu jsem pochopila, že člověk, který to psal, dřív Tobiho poslouchal. Mluvím o Tess a o komentáři, kde píše o Tobim - metrosexuálovi, který ničí svoji domovskou kapelu a skládá sračky. A patří ho hodit pod vlak. Myslím si, že tohle je nefér vůči tomu skladateli. Já taky nepíšu o někom, koho jsem dřív mohla (a u koho se mi třeba nelíbilo poslední album), že jeho hudba je sračka a že patří pod vlak. Ale to už je věc toho, kdo to psal. Sám tím jen ukázal, jaký je. Myslím si, že není potřeba zacházet daleko pod svoji úroveň, aby člověk vyjádřil, že se mu něco nelíbí. Chápu, sto lidí, sto chutí, ale vždycky se to dá napsat jinak. Co se týče The Mystery of Time, tak můžu po téměř dvou měsících poslechu říct, že to album je skutečně vyborné. Skvělý úvod v podobě Spectres, úžasná vypalovačka Where Clock Hands Freeze, která mi připomíná Reach Out For The Light; dobrá kytarovka Invoke The Machine, skvělá Dweller In A Dream, kde oceňuji především Kiskeho, který se nesnaží jít do nějakých závratných výšek, ale naopak ukazuje, že i v nižších polohách má jeho hlas stále co nabídnout.. A v neposlední řadě The Great Mystery. Epická desetiminutovka, kterou osobně považuji za jednu z nejlepších věcí, které kdy Sammet napsal. Já dávám 10/10 - a to jsem hodně vybíravý člověk, kterému se málokdy líbí celé CD. Nutno podotknout, že Sammet poslední roky dělá alba, která na první poslech asi nepřitáhnou a v porovnání s minulými alby můžou kdekoho zklamat. Tobi roste, stárne, mění se mu hlas (což asi většina z vás nepostřehla) a doba s ním. Málokdo si je ochoten připustit, že speedové nebo powerové chorály typu Theater of Salvation, Mandrake atd. už prostě nejsou v módě. Tobi na to už bohužel (nebo snad bohudík?) nemá hlas, proto svoji hudbu uzpůsobil tak, aby ji mohl zpívat bez problémů i na koncertech. To, že se teď pohybuje na pomezí heavy metalu, hard rocku, AOR atd. ještě automaticky neznamená, že ta hudba je špatná. Nezradil power metal, který je už stejně krapet vyčpělý, ale chce dělat něco nového, neohlížet se zpátky.. Jasně, ty doby byly krásné, ale píše se rok 2013 a Tobimu není dvacet. A jeho hudba zraje. Daleko více se zaměřuje na detaily, jak v hudbě, tak v textu. Je jasné, že většina z vás ty alba nemusí, a to proto, že jste jim prostě nedali šanci. Ona to totiž nejsou bezduchá díla, která by se měla pochopit během pár poslechů, ale naopak něco, co už není jen speedová odrhovačka, ale něco, do čeho bylo vloženo hromadu citů, úsilí, času a pěněz.. Ty alba, jak už jsem zmínila, nejsou desky na první poslech. Jenže lidi jsou bohužel odjakživa líní tvorové a tak, pokud to album hned něčím nezaujme, ho nechají být a napíšou o něm, že se nedá poslouchat. To samé udělají i v případě, že ho vůbec neslyšeli a nebo nemají toho autora z principu rádi. A protože většina lidí dá na recenze, tak to pak dopadá tak, že ten autor přijde o spoustu posluchačů jen kvůli špatně napsané recenzi. Všichni se diví, že se neprodávají alba, ale víceméně je to i kvůli tomu, že lidi píšou mnohdy neobjektivní recenze, nebo interprety střídají jako ponožky.. Tinnitus Sanctus i Age of The Joker mají co nabídnout, jsou to alba vyzrálá a potřebují hodně poslechů. Koneckonců Tobi je taky jen člověk, není to stroj na hity, skládá muziku i přes to, že mu co album přibývá více haterů.. To všechno se odráží v jeho textech, kde lze názorně vidět, jaký je člověk. Stačí jen číst mezi řádky. Třeba poslední tři alba Avantasie jsou víceméně hodně depresivní a můžu říct, že pokud se zaměříte na jeho texty a nebo najdete dobrý překlad, poznáte, že Tobi v mnohém převyšuje umělce, které tu tak opěvujete. A - jen tak mimochodem - byla jsem v Berlíně na Avantasii. Přiznám se, že jsem od toho koncertu mnoho nečekala, hlavně díky složení zpěváků letošní tour. Můžu ale říct, že to byl opravdu zážitek, krásné tři hodiny. A Avantasia - jakožto headliner letošních Masters of Rock - svému postavení určitě s úctou a grácií dostojí. Hateři, radši jeďte domů a užívejte si muziky, kterou zase máte rádi vy. Bude to lepší pro obě strany.

30. 05. 2013 18:46

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08098 sekund.