RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Kde je ta chyba?


- Hellhammer

Já bych to tak černě neviděl. Stále je dost kapel napříč žánry, co dokážou dostat do své tvorby originalitu a svébytný otisk. Problém je ten že už bylo v metalu téměř všechno "vymyšleno" na přelomu osmdesátých a devadesátých let Od té doby už přichází jen některé malé změny postavené stejně na starých základech, které se na vrcholu udrží pár let a pak už zase odeznívají (symfoblack,nu metal,mathcore,djent,pagan metal atd..). Ale že by to byla bída si nemyslím. Spíš ta absence totální originality, tlačí posluchače do větší žánrové diverzity, do poslechu více různých žánrů, a to je jen dobře :-) A moderní zvuk? Já jsem za něj rád..Není nic horšího, než skvělá nahrávka,zručných hudebníků zabitá "DIY" zvukem. V souvislosti s vývojem sluchátek a aparatur, je i ten moderní zvuk přínosný..ale to je už na jinou debatu... Pokud nemá kapela nápady, tak to přece nezachrání ani moderním zvukem ani schováváním se za analogovou klasikou

10. 05. 2014 10:55

- Anonim

Souhlasím s tím, že současné kapely nedosahují kvality starých rockových klasik. Důvodů je hned několik. Kromě těch, co už tady byly zmíněny, je na vině tzv. "producentská doba". Dneska se všechny kapely starají o to jaký bude mít jejich deska zvuk a utrácejí hrozný prachy za renomované producenty, místo toho, aby se radši věnovali skládání. Výsledkem je pak deska se skvělým zvukem, ale průměrnými nápady. Jinými slovy vítězí forma nad obsahem.

10. 05. 2014 8:59

- Mikka

No, osobně si myslím, že dnes se dá najít spoustu úžasné muziky (ať už v metalu či kdekoliv jinde). Problém spíš je v tom, že před nějakýmí 30-40 lety na tom byla hudební scéna úplně jinak. Metal/rock byl v popředí zájmu a byl tu prostor pro mnoho kapel, které mohly přijít s úplně něčím novým. Dnes vnést do hudby něco originálního a dosud neslyšeného je extrémně těžké. The Beatles, Pink Floyd, Black Sabbath, Iron Maiden či Metallica - oni jsou ti první a na tom se nic nezmění. Chápu, že posluchač, který tyto slavné časy zažil, se divá na dnešek trochu skepticky. Zvláště když místo jeho "miláčků" je na vrcholu popularity Lady Gaga nebo PSY. Já osobně to vnímám trochu jinak. Pro mě je důležitý hudební obsah (resp. jestli se mi to líbí), ne kolik lidí danou věc poslouchá (nebo jak je interpret vnímán veřejností). Navíc si myslím, že v současnosti je řada kapel, které ač nejsou moc vidět, dokázaly neuvěřitelné věci, za které si zaslouží stejné uznání jako některé již zmíněné legendy. Supermartonátor jich pár zmínil ... :)

9. 05. 2014 19:29

- Supermartonátor

Já to tak úplně černě nevidím. Ale je fakt, že dnes je všeho mraky a je to lehce dostupné. CD hafo, lidi to ani pořádně neposlouchají...to je jasné, že pak ani z žádné skladby není takový kult. Dnes už se vždy déle čeká na nějakou bombu...třeba Rammstein, SOAD, Muse (třebaže také dosti čerpají z minula). Ale jsou pořád stylotvorné kapely...např. Between The Buried And Me, Devin Townsend, Ayreon, Opeth...ale jasně, nebudou ani z jednoho procenta tak slavní a úspěšní jako tebou zmíněné legendy. Všeho je prostě hodně, málo se prodávají CD a lidi se rozlezli do různých skupinek...hevíkáři, thrašeři, Deathaří atd. Vidím problém v přesicenosti trhu a rychlé konzumní společnosti. A nebo jenom blábolím blbosti:-)...ale jak říkám, není to až tak zlé...klenoty se dají pořád najít.

9. 05. 2014 18:49

Přesně tak - matesfm

tenhle názor ti nemůže nikdo vyvrátit... je to naprostá pravda.... Díky kámo

9. 05. 2014 18:36

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.47099 sekund.