RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ALEŠ BRICHTA TRIO - Papírovej drak


- spyder

Aleš Brichta skutečně natočil výtečnou desku. Od prvního poslechu mi jde hlavou, co mi kdysi nabízel Phil Lynott… Ano, bylo to nesouměřitelné s alby Thin Lizzy, ale vždy zábavné a povznášející. Lyrika, postrádající politický podtext mi naopak u Brichty chybí a jsem si jist, že Brichta vždy s naprostou přesností střílel na potřebné cíle a citlivě evokoval vazby mnohých s bolševisckou chátrou. Naopak bych se na jeho místě vyhnul slovům, jako např.“Superhero“, která jinak velmi tklivý a zajímavý text devalvují. Na každý pád slyším album „Papírovej drak“, jako víc než dobře Brichtou odvedenou rutinu, která pobaví, rozpláče i nadchne vším, co vždy Brichta nabízí. Je to tutovka a dávám 9/10.

26. 09. 2014 16:13

Papírovej drak - Martin7-2

Nechtěl jsem se vyjadřovat k new CD na Alešových stránkách kde jsem nastřelil že ochutnávky na you tube jsou velmi povrchní a slabé samozřejmě úměrně k předešlé tvorbě. Vím, že Aleš je excelentní textař a dobrý hudebník a jeho karieru sleduji od roku 1987 a všechna jeho alba víceméně vlastním, ale toto album mi připomíná estrádu s cejchem podbízivostí. Oceňuji skladby které se docela povedly a jsou fajn: A ty sis ostříhala vlasy, Ve stínu svíčky a Náhrdelník z mušlí. Převzaté skladby na Cd vůbec nezapadly a pokus o megahit v podobě SUPERHERO je jen pokusem... Celé album plápolá jako Papírovej drak když nemá vítr. Nejsem žádnej Kryploid jenž pádí přes Překážkovou dráhu ve velkym tempu aniž by se zastavil v Půjčovně vrahů a tak poslouchám dál. Né snad, že bych toho měl Plný zuby, ale myslím, že skladba Nejde to nejde vystihuje celé toto nezařaditelné album plné \\\"hamondků\\\". Můj bratr když to nové CD slyšel u mě v autě prohlásil, že nechápe co ten Brichta blbne...

31. 07. 2014 17:20

- Savapip

Aleš bude taky smutnej, až zjistí, že jeho velký oblíbenec je smutnej :-)

31. 07. 2014 14:54

Velké zklamání. - Lukáš

Papírovej drak velké zklamání. Písně bez nápadu. Jako velký oblíbenec aleše jsem smutnej. Vím, že to má být spíše contry pop rock . Ale prostě písně jsou slabé Za mě 2 z 10 možných.

31. 07. 2014 13:26

- Milda

Já taky souhlasím s topi a savapip, nezaujalo mě a rozhodně nesouhlasím s větou, že komu se líbí počin dívka s perlami ve vlasech apod., bude s tímto albem nadmíru spokojen. Nadmíru? Už to spokojen je velké slovo. Já jsem velký fanoušek těchto starých hitů a spokojen nejsem. Na první, na druhý ani na třetí poslech jsem tam žádný hit nenašel. Superhero, A ty sis ostříhala vlasy jsou poslouchatelné, ale hity to pro mě nejsou a Shane je asi nejlepší a to mně to přijde, že od půlky písničky už Aleš pouze recituje, jakoby ho už to nebavilo(třeba to tam má být, ale já jsem zvyklej, že se recituje až na konci). Hudba je slušná, ale prostě nevím, skoro v každé písni mi něco vadí, př. Překážková dráha (tak nadupanej začátek a já si říkal konečně hit, pak přišel refrén a nuda.Pouštěl jsem si tu písničku snad nejvícekrát z alba, ale bohužel, nepřišlo to). Nepsal bych sem, ale po přečtení až moc vychválené recenze mi to nedalo. Za mě 4,5 max.

18. 07. 2014 7:54

- Savapip

to ToPi: člověče, shodneme se, nebýt vypůjčeného Shana, tak mě to vůbec nebaví

16. 07. 2014 15:36

- ToPi

Nemůžu si pomoci (a pomohl bych si moc rád, protože Brichta je můj dětský idol), ale zřejmě jsem poslouchal nahrávky z jiného alba. Nezaujalo mě absolutně vůbec nic. Nápad žádný a Brichtova (byť charismatická) recitace to nezachrání.

16. 07. 2014 14:04

- Mára

Franta: Jenže to není album s novým, ale jiným označením kapely... Je to úplně jiná kapela, než ty jmenované. U nich se měnil jen název, nikoliv obsazení. AB Trio má oproti nim obsazení úplně jiné.

16. 07. 2014 11:29

Zpěv - Rocker-Tialk

V podstatě s recenzí musím souhlasit, jen bych dodal, že kondice Brichtova hlasu je rok od roku horší a horší, dokonce chvílemi působí dojmem, že A.B. sotva mluví. Potom bych u té návaznosti na stará alba zdůraznil zejména desku American Bull. A s bodovým hodnocením bych šel také tak o 1.5 bodu níž.

16. 07. 2014 10:20

Název kapely: - František Šafr

Vím, že TRIO existuje řadu let, ale album vychází. A je to již třetí album za sebou, které nese jiné označení Brichtovy kapely (ABBand - Deratizer, ABProject - Údolí sviní, ABTrio - Papírovej drak). Tak jsem to myslel.

16. 07. 2014 6:47

- Savapip

Jestli se nepletu, "Papírovej drak" je prvním albem ABT. Jestliže je v článku uvedeno "Opět se setkáváme s novým označením Brichtovy kapely.", tak z hlediska diskografie se skutečně setkáváme s novým označením Brichtovy kapely...

15. 07. 2014 20:21

- Mára

Nový název kapely? Pan redaktor asi trošku zaspal, ne? :-) Proč u nás nejsou novináři schopný zjistit si FAKTA o někom, o kom chtějí psát?

15. 07. 2014 19:39

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08123 sekund.