MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BURZUM - The Ways Of Yore


- Hellhammer

Jinak k těm nabídkám hraní, takoví Darkthrone musí taky dostávat docela solidní návrhy :-D

24. 09. 2014 10:23

- Hellhammer

Tak ono nejde jen o tu vraždu (tu si všichni zmínění pánové odseděli-takže to je skončeno). Spiš mi jde o to, zda by si pustili na pódium takhle otevřeného extrémistu..Ale asi máte recht je to byznys..

24. 09. 2014 10:21

- Crust

HH: Odsouzení za vraždu a osobní pohledy na svět jdou minimálně v případě takhle legendárních jmen opravdu stranou, to by si tam na Wackenu nezahrál ani Nödtveidt v r.2005, ani Faust letos...

24. 09. 2014 10:12

- Venca

Tak o tom vůbec nepochybuji, že by měl Wacken o Burzum zájem. Ale ono se to nikdy nestane. Svým způsobem by to byla i blbost. Burzum mají svoji specifickou atmosféru, kterou na koncerty, a už vůbec ne na tak obří festivaly, nemohou přenést... Jeho bojkot živých koncertů je mi ale sympatický, protože je pravda, že hlavně v období Belus musel dostávat neskutečný nabídky.

24. 09. 2014 9:09

- Hellhammer

JJ a Tom Warrior z Celtic Frost je poslal do háje :-D Já myslím, že by lidi z Wackenu vůbec tuhle nabídku nedali i kdyby Varg na sobě makal a ne někde vegetil jako dnes. OK jsou sice tvrdí byznysmeni, ale zároveň si nemyslím, že by chtěli riskovat pověst jakou si udělali. Víš kolik mravokárců by se na ně sesypalo? Vrah a takhle otevřenej rasista na hlavním pódiu... Dneska se stejně tak vyhradil vůči tvrdé scéně, že si myslím, že bude solit jedno ambientní album za druhým a do toho ty jeho rasový vejšplechty, občas nějakou knížku a to mu bude stačit. Řekl bych že se úplně do anonymity nestáhne,byť by mohl(má jiné jméno). Očividně má pořád rád pozornost medií na svoji osobu :-)

24. 09. 2014 8:06

- Crust

...zapomněl jsem dodat, že je to jenom fikce a pochopitelně se to nikdy nestane :-) ty videa na youtube jsem viděl, navíc on údajně sekl s metalem nadobro. Ale že by s ním někdo nešel hrát na Wacken, toho bych se vůbec nebál, vzhledem k tomu jakej je Burzum pojem. Kdyby to nebyl takovej pařez, jen trochu chtěl a vytvářel si kontakty i jinde než mezi magorama typu Breivik, tak by to bylo realizovatelný. Za reunion Celtic Frost prý lidi z Wackenu nabídli 3 mega, kolik by dali za jedinej koncert Burzum v historii?

23. 09. 2014 23:49

- Hellhammer

To by byla slušná fraška si myslím..Vikernes opovrhuje metalovou scénou a už Filosofem nahrál jako takový manifest proti komerčnímu metalu.. Navíc nebyl a není kdovíjaký profi hudebník , koukni se na jeho youtube kanál, hraje tam riffy songů od Burzum na kytaru a je to taková poloamateřina..Navíc Burzum nejsou moc vhodní na živé provedení..Taky bych chtěl vidět ty muzikanty kteří by s nim šli do holportu..A dluhy má pán v řádech desítek milionů korun..

23. 09. 2014 21:47

- Crust

btw osobně zastávám názor, že kdyby si to Vikernes v hlavě trochu srovnal, tak nejrozumnější věc, kterou by mohl udělat (namísto každoročního vydávání alb pochybných kvalit) by bylo sehnat pár muzikantů, zahrát na Wackenu a vydat to jako DVD. Minimálně apanáží za koncert by umořil podstatnou část svých dluhů za žhářství, ke kterým mu teď navíc přibyly ve Francii další :-)

23. 09. 2014 18:19

- Hellhammer

Čistě hudebně je třeba poslední CD Voice of Steel opravdu na žánrové špici.. Ale tady je třeba zase ta moje lajna odporu k Varggotovi, který nemá problém se fotit s hajlucími fans a psal texty jaké psal

23. 09. 2014 13:27

- Crust

To je těžký, třeba zrovna Nokturnal Mortum mám hudebně dost rád, i přes tyhle sračky, které jsou s nimi spojené (ačkoliv podle některých vyjádření už s tím pár let zřejmě nemají nic moc společného, ale těžko říct). Jejich hudba mi ale přijde natolik kvalitní a opravdu na naprosté špici folk black metalu, že se mi příčí to odmítat. Někdo to může brát jako ignorantský alibismus, ale v čistě hudební rovině mě to inspiruje. Další věcí je, že všechny ostatní kapely, které kdy byly nějak ideologicky závadné, mi přijde většinou zároveň jako muzikantské sračky, tohle je asi jediná výjimka, kterou znám.

23. 09. 2014 13:20

- Hellhammer

Až nějak v té celé diskusi (podnětné a zajímavé) zanikla ta samotná deska což?:-) Mě se upřimně Vargův ambient moc líbí, dokonce víc než Vargův metal (krom Hvis Lyset a Filosofem).. Minulá placka měla lepší atmosféru, ale i u tohohle se dobře relaxuje..

23. 09. 2014 12:54

- Hellhammer

Až nějak v té celé diskusi (podnětné a zajímavé) zanikla ta samotná deska což?:-) Mě se upřimně Vargův ambient moc líbí, dokonce víc než Vargův metal (krom Hvis Lyset a Filosofem).. Minulá placka měla lepší atmosféru, ale i u tohohle se dobře realaxuje..

23. 09. 2014 12:54

... - Bohumil Klik

..po 1.poslechu jsem to chtěl zahodit, po 15. říkam, že to je geniální!

23. 09. 2014 12:45

Supermartonátor - Hellhammer

Ano ano, přesně tak. Je rozdíl mezi tím když se kapela snaží vykreslit hrůzu a realitu války (a když to dobře provedou má to sílu-první dvě CD Hail of Bullets) a mezi těmi kapelami co oslavují a adorují válku..Ty pak nemají daleko právě k extrémistickým/většinou nacistickým textům. Stačí se podívat na jeden z největších portálů pro metalové torrenty..Není den aby tam nepřibyla nějaká kapela s pravicově/válečnou tématikou. Na obale většinou tank Tiger, ti "lepší" mají i obaly s SSmany nebo s popravou židů..

23. 09. 2014 12:37

Fenris13 - Hellhammer

Ještě přidej auto s neekologickým motorem (dejme tomu benzínový osmiválec), neekologický dům, kotel na pevná paliva a neochotu mít politicky korektní názory.. Pak už fakt nemáš v téhle společnosti co dělat, marš pryč :-D :-P

23. 09. 2014 12:29

- Supermartonátor

omlouvám se za překlepy, poslední dobou jsem pořád ospalý a nějak na ty písmenka nevidím:-)))

23. 09. 2014 12:26

- Supermartonátor

Hell a Fenris: já mám taky rád Bolt Thrower nebo Hail of Bullets..ale ti spíš dokumentují válku..nepropagují jí. A ano je fajn, že někdo složil poctu našemu vojákovi (škoda že tak neučinila česká kapela). Myslím to tak když někdo onanuje nad zbraněmi, propaguje válečné konflikty a tak. Já za ryzí heavy metal nebojoval nikdy:-))) jak někdo ot otm začal zpívat bylo mi to protivné. Prostě jsem nikdy nebyl v ničem orthodoxní (krom Krabathoru). Satanismus mi přišel vždy směšný a naprosto pozérský (nechápu jak někdo, kdo nadává na církve, sám pak dělá to samé)...a když už myšlenky, tak se mi líbila akorát ta svoboda...dělej si co chceš (Rotting Christ). Prostě nemám rád extrémy, když se něco přehání. Nicméně metal jsem si oblíbil právě i kvůli tématům a textům, protože většinou je o "něčem". Vypráví se příběhy, líbí se mi že revoltuje proti "většinové" populaci...lidi co jí poslouchají, většinou nejsou jen ovečky, ale mají vlastní rozum. Jinak malý tip na podzim: Noví Xerath!!!

23. 09. 2014 12:24

- Fenris 13

Extremismus, rasismus, menšiny.Už to mám nějak pomotané. Za sebe mohu říct, že jako běloch, muž, heterosexuál, ženatý, dvě děti, pracující, platící daně, si připadám jako sakra utlačovaná menšina :-) Teď jsem ještě, ačkoliv zarytý odpůrce cigaret, začal kouřit dýmku, což je proklatě oldschoolové potěšení. Je pro mně ještě na světě místo? :-) Yep, Nokturnal Mortum je skvělý příklad nebetyčné blbosti některých jedinců.

23. 09. 2014 12:20

Crust - Hellhammer

Máš point, tohle mě taky zarazilo. A i ty občasné narážky na nový svět, nový význam, bíle světlo ( na albech Filosofem a Hvis Lyset)..Jenže takovýhle jinotajů je spousta a to se nedá říct co tím myslel. I když to u Varga svádí :-) Osobně tepu spíš texty jako Call of Aryan Spirit, od Nokturnal Mortuum, kde se zpívá o síle bíleho člověka, správné rase a plivání na židovské mrtvoly atd..Takovou kapelu když pak někdo označí za vrchol pagan metalu to bych blil..

23. 09. 2014 12:01

- Hellhammer

No jasně..Ono mezi námi co posloucháme metal, kdo v 15ti nebyl "diskobijec" a bojovník za ryzí metal. Nebo přesvědčený blacker a satanista... Trochu smutný je, když se to někoho drží dejme tomu ještě ve 25-30ti :-D Jinak docela zajímavě se šíří ten anti-militantní názor, na texty kapely jako Sabaton, Hail of Bullets, Bolt Thrower, Eastern Front atd..Docela to poslední dobou často čtu na netu. Jakožto zájemce o historii a WW2 podobné kapely a témata vítám (pokud jsou zpracovány reálně).Ale naprosto chápu, že to někomu může zkazit dojem z muziky

23. 09. 2014 11:57

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08387 sekund.