DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku A zase to hodnocení


- Dustter

*která

26. 03. 2015 19:37

- Dustter

8 je prostě dobrý nebo dost dobrý :D má třeba slabší místečka, které ale nejsou až tak přespříliš znatelná. :)

26. 03. 2015 19:36

- Pagan

8 - dobrý :-)))

26. 03. 2015 18:15

- Dustter

0-3 buď průser nebo naprostý průser, 4 podprůměr, 5 průměr, 6 lehký nadprůměr až nadprůměr, 7 fajn, 8 dobrý, 9 super, 10 perfektní. Co na tom sakra řešit? :)

26. 03. 2015 17:42

- Pepsi Stone

J8 to beru tak, že od 4 dolů je to sračka. Nad 4 až 6 něco kolem průměr, 7 už je dobrý, ale ve sbírce to nechci, o 8 uvažuju, že to zaarchivuju, 9 a 10 beru a mám doma v poličce. U historických recenzí je to něco jiného. Tam to hodnotím z hlediska diskografie, ač jí mám v té poličce celou.

9. 02. 2015 19:44

U mě je to asi: - Veronika

Já jdu pod 6 jen v případě, že už je to fakt někde v něčem průšvih. 6 - 7 je takový lepší průměr. 7,5 - 8,5 moc dobré album a 9 -10 pecka. :)

9. 02. 2015 18:00

- Savapip

to The Keeper XIV.: stoprocentně platí, cio řekl Eyrekr ve své poslední větě, nehledě na to, že recky v seriálu (a zdůrazňovali jsme to několikrát) prostě mají trochu jiný systém bodování. Ten největší neduh, který bodování přináší, je asi fakt, že když člověk píše první články, svým způsobem nadhodnocuje a až postupem času přijde na to, že se jen těžko vejde do stupnice... :-), řekl bych, že tohle potkalo většinu pisálků, takže pak některá hodnocení vypadají, decentně řečeno, zcestně. Někomu tu vydrží déle, někomu kratší dobu, ale nevyhne se tomu prakticky nikdo. A protože do článku vždycky člověk vkládá svoje subjektivní pocity, jsme zase u poslední Eyrekrovi věty. Svého času Venca navrhoval bodování zrušit, zavést pouze pěti bodovou stupnici a tu vyjadřovat pomocí symbolů, ale neujalo se to a ono by to stejně problém nevyřešilo. Jednoduše, berte naše recky i jejich bodování jako subjektivní snahu o to, představit vám muziku, která nás (někdy víc někdy míň) baví.

8. 02. 2015 11:30

- The Keeper XIV.

Myslím, že hodnocení bych zachoval, ale 5 je průměr, což jsou někdy poměrně dobré desky. Občas tady ale dostanou až moc některé celkem obskurní skupiny: naposledy Feline Melinda - Dance of Fire and Rain. Je to snad lepší než poslední Edguy? Nemyslím si. Ještě také k hodnocení domácích desek: Radegast od Citronu sice je v našich končinách za 10, ale, ač tu desku mám rád, je na úrovní např. Keeper of the Seven Keys Pt. 2, Seventh Son of a Seventh Son či Operation: Mindcrime?

8. 02. 2015 11:18

- Savapip

to Anonym: asi by ses někdy divil, co do redakce přijde..., takže pokud je něco v rozmezí 5,5 - 6, věř tomu, že to je (aspoň u mě) fakt průměr, průserovky začínají u 5 a níž, zároveň je jasné, že každý bude radši psát to, co ho baví a co se dá poslouchat, ono to fakt není sranda prohnat desku, která ti od začátku kroutí uši do ruličky, několikrát za sebou, aby se člověk ujistil, že není jen v blbém rozpoložení, nemá zanešený repráky, či nejsou nějaké erupce na Slunci, které by zavinily negativní hodnocení. O čtenářích platí to samé, taky si radši přečtou o tom, co stojí za poslech, když to tady bude samá 2 - 3, budeme dokola vysvětlovat, proč píšeme články na takové kraviny... ;-)

8. 02. 2015 11:17

- Supermartonátor

Já to mám většinou tak, že hodnocení s číslem 6 znamená vyloženě standart, průměr. Hodně často se ke mně však dostávají debutvé deskyrzných skupin, které by třeba zasloužili "jen" 6..ale vidím v nich potenciál a něco hodně zajímavého, většinou dám tedy 7. Mám pocit, že to na kapelu i trochu upozorní. Málokdy však narazím na desku, která by měla hodnotu pod šestku. Snažím se takovým deskám vyhíbat a vybírat si věci, které mě zajímají...i proto třeba u mne v podstatě nenarazíte (až snad na dvě tři vyjimky) na vyloženě nízko hodnocené desky. A pokud mi album třeba přeci jen úplně nesedne, třeba i žánrově...pokouším se to ohodnotit s nějakým nadhledem, vzít v potaz že třeba v rámci black metalu dobré (to je jen příklad) i když mně se to nelíbí. Pokud však dělám recenzi na nějakého hodně známého interpreta, který je u vydavatelství, které nám neposkytuje materiály..pak se opravdu jedná o vysoce hodnocené desky na které chci upozornit (Townsend, Tryptikon, Tarja atd.) Protože proč jinak psát o albu, které mě absolutně nezajímá, nebaví a upozornovat tak na něj. Raději píšu pozitivní recenze...i když snad je tam znát, že zmínim i negativa. Bodové hodnocení je spíš jen pro orientaci (bude to stát za poslech/nebude) a stejně každý máme jiné uši, jinou míru kritiky.

8. 02. 2015 10:49

hodnocení - Anonim

Mně přijde, že tady většina redaktorů hodnotí stylem: 10=výborný, 9=dobrý, 8=průměr, 7=nic moc a menší než 7=totální průser. Přitom hodnocení by se mělo odvíjet, přesně jak píše Pagan, od toho, že 5=průměr.

8. 02. 2015 10:12

- Eyrekr

Palec nahoru.. Hodnocení je dobrý filtr a když člověk zná redaktory a jejich vkus, může si to přefiltrovat i sám.. Za mě - 7 je už pěkné číslo určitě hodné poslechu a pokud zaujme recenze či jméno kapely, 6,5 neodradí.. Ale záleží na okolnostech - duchu recenze, žánru, jméně kapely, konkrétním redaktorovi atd..

8. 02. 2015 8:35

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08033 sekund.