RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Kurt COBAIN - Montage Of Heck: The Home Recordings


- Norr

Tak z mého pohledu je diskuze zda měl grunge přínos nebo ne, úplně mimo mísu. Já začal rock/metal poslouchat jako děcko právě na přelomu 80/90 a kapely typu Judas, Saxon, Iron, pro mě byly starý páky a samozřejmě jsem bral to aktuální a nový na scéně, takže všechno od thrash, death, grunge apod. co zrovna vycházelo (Sepultura, Death, Alice in Chains, Nirvana, Pantera, Rage Against the Machine, Beastie Boys, Radiohead, Carcass, Deftones, Faith no More) a bylo mi jedno co je to za styl a zda ty kapely nebo styly přežijou další měsíc či rok, prostě se jela muzika co nás bavila. Skuhrat nad tím, jestli nějaký styl byl modní a zabil rock, je nesmysl, hlavně že se hudba poslouchá dál a mladý si k rocku metalu stále hledají cestu, jen to znamená, že žije dál. Dříve poslouchali tvrdou hudbu jen mladý (vesměs), ale teď je to už hudba pro lidi od plácnu 15ti až po 50-tníky, stačí jít na nějaký festival, koncert. Za Nirvanu jsem já osobně rád, byť pro mě neznamenala zas bůhví co, prostě jen další dobrá kapela / muzika.

2. 12. 2015 10:32

- ToPi

adrian: Všichni doufám ne, ale docela věřím tomu, že nezanedbatelná část těch, co dnes chodí na metalové koncerty a fesťáky, možná ano. Ale je to jen taková hypotéza.

29. 11. 2015 18:44

- adrian

Aha, ja uz jsem se lekl, ze nebyt pana Kurta, tak dneska jeste porad vsichni poslouchame DJ Boba :-)

29. 11. 2015 13:46

- Pepsi Stone

Přežil by i bez ní, ale rozhodně mu píchla životabudič.

29. 11. 2015 12:48

- adrian

Jo tak ve finale jeste Nirvana zachranila rock and roll :-)))

29. 11. 2015 11:24

- ToPi

Jinak, zatímco tady probíhá hádka o tom, kterak vlna grunge zničila metal, já bych nabídl i jiný pohled. V době slávy Nirvany jsem pobýval na internátu a lidí, co poslouchali metal, nás tam bylo opravdu naprosté minimum (když odešli kluci o 3 roky starší, tak jsem to byl skoro jenom já). Takže jsem pak mohl pozorovat, jak Nirvana postupně vzbuzovala ve všech těch diskofilácích a fanoušcích DJ Boba zájem o kytarovou muziku. Otázka je, kolika z nich to vydrželo, ale je možné mít i teorii, že vlna grunge kytarovou muziku dost možná zachránila a umožnila jí vrátit se za pár let (když se grunge vyždímal) ve velké síle.

29. 11. 2015 10:10

- ToPi

Deris: To by ta sledovanost na Youtube byla asi trochu větší :-)

29. 11. 2015 10:06

- Deris

Že by se ti fandové Iron Maiden tenkrát dali na grunge ? https://www.youtube.com/watch?v=U1t_YM8dpKw

28. 11. 2015 16:30

- adrian

V: A co takhle odchod Bruce a Adriana z kapely? Prijde ti to jako dostatecny duvod k odlivu fanousku?

27. 11. 2015 18:48

to adrian - Anonim

Nemáš pravdu. Postavení metalu v 80. letech a v současnosti se nedá srovnávat a současný kapely jako Sabaton bych sem vůbec netahal. V 80. letech byl metal prostě in a přilákal hromadu trendy fanoušků. Ovšem tihle nestálí fans hned na začátku 90.let převlékli kabát a už se k metalu nikdy nevrátili. Tenkrát trendy určovala právě MTV a radia. Dneska je situace díky internetu úplně jiná. Za to že na přeživší kapely z 80.let chodí zase víc lidí může právě internet a nová generace fanoušků, která má právě díky netu možnost najít si kvalitní hudbu, která jim vyhovuje a nemusí se tolik ohlížet na módní trendy.

27. 11. 2015 17:33

- htaedas

Podle mého názoru zrovna u Iron Maiden a Judes Priest byl úpadek v návštěvnosti zapříčiněn tím, že se zrovna v té době rozešli se svými frontmany-zpěváky a dočasní náhradníci je holt nedokázali pně nahradit.

27. 11. 2015 17:07

- V.

To je sice hezký, ale já se tě ptám, kde byli ti fanoušci Iron Maiden? Proč se najednou všichni vešli do malé haly? Nemá prostě i metal plno trendy fanoušků, jako měl grunge, punk a všechny úspěšné žánry? A neřešíme tady beztak kraviny? :-)))

27. 11. 2015 15:55

Velké haly a stadiony - Kolík

Když měla Nirvana na začátku 90. let jet turné s Metallicou a GNR, tak promotéři došli k názoru, že toho prostě Cobain a spol. nejsou schopni (nikoliv, že to Cobain odmítl z nějakých ušlechtilých pohnutek, jak se občas uvádí). Místo nich pak přizvali Faith No More. Takže jaké malé haly pro metalové kapely? Jenom pro ty, které přišli o přízeň médií a promotérů (a taky části poblázněných fanoušků), což ovšem trvalo jen několik málo let. Některých, jako je např. Metallica, se to vůbec nedotklo, jiní jako Maiden, se dokázali vrátit po několika málo letech. Proč? Protože grunge jednoduše vyšuměl jako módní krátkodobá záležitost, která už neměla co říci.

27. 11. 2015 15:21

To V. - Kolík

Nevím, jak jsi to přesně myslel, ale právě zmiňovaný Gary Moore pokračoval v období grunge v natáčení skvělých bluesových alb a fanoušků měl pořád kvadrilion. A to i přesto, že ho v MTV netočili furt dokola jako grunge kapely.

27. 11. 2015 15:10

- Pepsi Stone

Nebylo to míněný tak, jestli je Cobain lepší než Dickinson nebo obráceně. Nedá se to zvážit nebo změřit, tak to nejde ani říct. Je to otázka vkusu. Ale určitě bych Cobaina zařadil mezi dvacet nejvlivnějších rockových a metalových muzikantů všech dob. Určitě to není tak, jak jsem tu někde četl, že se Cobain zviditelnil malinko vydáním Nevermind, tou deskou se z něj stala megahvězda. MTV tehdy jako nástroj propagace používali všichni, to bych taky žádné kapele nevyčítal. A už jen podle toho, jak tu o něm diskutujeme, je vidět, že jeho vliv stále trvá. Mně osobně by třeba zajímalo, co by tvořil dneska. Viděl bych to na folkaře s akustikou...

27. 11. 2015 14:25

- adrian

V: Jo tak to jsi napsal presne. Bohuzel, i v metalu se najde spousta "trendy - fandu". Zarnym prikladem jsou treba fanousci Sabaton.

27. 11. 2015 11:21

- htaedas

Je pravda, že vliv Nirvany na hudební scénu byl nepoměrně větší, než u většiny metalových kapel, ale to, jak jsi to podal, vyznělo tak, že Cobain je, respektive byl lepší než těch 90%. Možná příště lépe volit formulaci.

27. 11. 2015 10:34

- V.

Já bych na to jen navázal takhle... Kde byly ty davy metalistů, když nastoupil grunge, a kapely jako Iron Maiden či Dio hrály v malých halách? Proč najednou lecjaké thrashové kapely oblékly flanelové košile? Kam se všichni ti lidé ztratili? To je pro mě záhada... Protože já jestli miluju třeba Garyho Moora, tak může na scéně řádit 20 Cobainů, být v televizi každý den, ale na mém fanouškovství k Moorovi to nic nezmění. Nebo ano? Grunge žádný metal nezabil. Prostě se jen oddělilo zrno od plev... Je rozdíl mezi fanouškem srdcařem a fanouškem trendařem :-)

27. 11. 2015 9:17

- Pepsi Stone

A ještě bych podotkl, že tohle říkám jako člověk, který v době cobainomanie Nirvanu bytostně nesnášel.

27. 11. 2015 7:58

- Pepsi Stone

Přehnal? To si nemyslím... Podle mě se Nirvana může klidně řadit vedle Iron Maiden nebo Judas Priest ve svém vlivu na scénu, v dopadu na další kapely a v neposlední řadě i samozřejmě v komerčním úspěchu (kde obě tyto kapely převyšuje, ale v tomto případě je to skutečně vedlejší). Je opravdu jen málo kapel z klasicky metalového ražení (do toho samozřejmě nepočítám průkopníky typu Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Rolling Stones a další), které by ve svém vlivu dokázaly s Nirvanou soupeřit. Hlavně nesrovnávejme vliv Nirvany s Nightwish nebo Manowar...

27. 11. 2015 7:56

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07765 sekund.