RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EPICA - The Holographic Principle


7/10 - Ivos155

Nová Epica hlavně postrádá ve většímmnožství něco opravdu odlišného, nějaké vyčnívající hudení nápady co se vybaví i po několika letech..Minulá deska jich byla plná, novinka je ve všem o něco slabší. Rozhodně není špatná, ale pokaždé když jí otočím mám pocit něčeho kvalitního-leč několikrát slyšeného. To samé platí třeba pro nové Dark Tranquillity - Atoma. Profesionální, dobře odvedená práce ale bez momentu překvapení

12. 11. 2016 17:30

- Supermartonátor

Docela mě překvapuje takový odpor vůči symfo-metalu (a co FA, Septicflesh nebo Hollenthon?) a k samotné Epice. Když už tak, sice to je opravdu metalový mainstream...ale pořád jsou hodně metaloví, zvlášt nová deska. Popové melodie sice také někde řpítomny jsou, ale k čertu no a co? A termín "agro metal či agro sračky"..co to sakra je?:-)) Nepřijde mi, že by zrovna Epica měla texty o zemědělcích. Podle mně je nová deska hodně metalová a kapele to fakt šlape. Vše je holt otázka vkusu...a asi nejsem prostě dostatečně ortodoxní metalista aby mě sralo, že kapela nevyznává opravdu jen ty "die hard" metalové postupy. Volbeat je zajímavý příklad....je fakt, že u nás nejsou zrovna na prvních příčkách hitparád, jako v ostatních zemích. Ale nechápu proč jsou zrovna oni tak úspěšní. Mně se od nich líbí jen ty "thrashověší" skladby..nicméně je pravda, že i to jejich rockabilly má něco do sebe.

7. 11. 2016 19:20

- Ferda

a nevím, jak to maj nastavený Volbeat, ale to je takovej problém místo do Blavy jet do Vídně? Nebo tam taky nehrajou, protože na to nejso lidi?

7. 11. 2016 18:35

- Ferda

to Meresz: ode mne to byla ironie, to si vážně myslíš, že Epicu živí východňáři???

7. 11. 2016 18:31

- Meresz

Ferda, to je len naša hanba že podporujeme tieto agro sračky. Napríklad vynikajúca moderná kapela VOLBEAT žne veľké úspechy na západe, zatiaľ čo tu ich už nemáme šancu vidieť, lebo tu nie sú fanúšikovia. Presne tí, pre ktorých tu hrajú 2 až 3 krát ročne SABATON.

7. 11. 2016 18:01

Když - B.wolf

už baba v metalu, tak aspoň dablice z Nervosy, nebo Marta Leather Gabriel z Crystal Viper. Tyhle symfo srance ani omylem.

7. 11. 2016 17:51

- Ferda

každopádně je super, že "bývalý východný blok Európy" je pro firmy a kapely natolik zajímavý trh, že se jim vyplatí cpát prachy do toho přeprodukovaného nic, když na ně ty zápaďáci totálně dlabou a jen nás, východní opice to zajímá :D

7. 11. 2016 17:27

- Meresz

Máš 100% pravdu. Tento humus môže žrať len bývalý východný blok Európy.

7. 11. 2016 17:12

- orre

Tolik vášně pro co? Pokud je na dnešní metalové scéně něco odpudivého, tak je to symfonický metal! Samá vyjící kobyla a popující melodie? To je metal? Podstata metalu byla vždy o něčem jiném! Doro v 80tkách, drsný hlas! Pop nemá v metalu co dělat a ty zpěvačky jsou prostě popové! To mi nikdo nevymluví. Sabaton, Powerwolf, Epica, Nightwish, Edguy atd. Velké přeprodukované nic a perou je do nás vrchem dolem! Musel jsem to ze sebe dostat!:-) Sorry

7. 11. 2016 17:01

- Mikka

Zvláštní, kam až se můžeme diskuzí dostat. Nicméně VH to napsal výstižně, o srovnání s Game of Thrones mi skutečně nešlo, spíš je to takový nevinný "easter egg". Jak to někoho může urazit, nechápu ... :)

6. 11. 2016 17:43

- VH

Je jedno, kolik jsi toho přečetl, ale osobně nechci odhadovat, jak ono čtení bylo efektivní. "Hra o trůny" je tu pouze použita jako aktualizovaný výraz v publicistickém stylu. :-) Tedy výraz, co má text ozvláštnit, občerstvit. Klasický čtenář by měl pochopit, že o post krále žánru bojuje zkrátka mnoho skupin a Epica je jednou z nich. Tedy doufám, že jsi pojem král pochopil jako "ten, co je na vrcholu" :-) Koneckonců jsem na pochybách, že G. R. R. Martin byl oním prvním, kdo slovní spojení "hra o trůny" použil. :-) Jinak tvůj názor o (ne)kvalitě Hry o trůny (resp. Písně ledu a ohně) je čistě tvůj subjektivní a do jisté míry bezvýznamný. Úspěch (jak kritický, tak fanouškovský) tohoto seriálu a knih jistě tvrdí opak. :-) A nechápu, proč to tu řešíš, zde nejsou novinky.cz :-)

6. 11. 2016 11:06

- Griffith

Tak Hra o trůny = seriál, Píseň Ledu a Ohně = knižní série, pokud někdo řekne Hra o Trůny - myslí samozřejmě TV Show, navíc knihy jsou dobré, ale sotva se to řadí k top fantasy, co jsem četl, a že jsem toho četl, seriál je pak sračka. Paranoidní jsem těžko, když někdo napíše: "Hra o trůny mezi symfonicko-metalovými skupinami se zpěvačkou za mikrofonem pokračuje" Tak to prostě pro mě je zdrcující kritika hned na začátek. Nebudu se v tom šťourat, ale autor by si měl na tohle dávat.

6. 11. 2016 10:50

- Tomík

Haha, jsem smazán? Ubožaci, fakt :)

6. 11. 2016 10:44

- Bubak

Griffith- zřejmě si dost paranoidní, protože autor v kontextu s tímto příměrem, stoprocentně neměl na mysli srovnávání s filmem Hra o trůny. Apropo, už vůbec tam nezaznělo něco o filmu a Hra o trůny v knižní předloze je jedno z nejlepších fantasi děl vůbec.

6. 11. 2016 9:15

- VH

To se ještě divím, že jsi nepřečetl Sansa Simons... :-)

5. 11. 2016 18:31

- Griffith

"Hra o trůny mezi symfonicko-metalovými skupinami se zpěvačkou za mikrofonem pokračuje." Řekl bych, že umím číst a tohle mi dost evokuje nějaký příměr ke Hře o Trůny, pokud to tak není, tak se autorce samozřejmě omlouvám.

5. 11. 2016 14:06

- Ferda

kde a čím je Epica srovnávaná nebo přirovnávaná ke GoT??? umíš číst???

5. 11. 2016 13:51

GoT - Griffith

Hned srovnávní s Hrou o Trůny je pro mě urážka Epicy. Hra o Trůny je scénaristická sračka s dost mizernými hereckými výkony, i když se nás media snaží přesvědčit o opaku. Dal bych si na takové přirovnání dost bacha, protože Hra o Trůny je jednoduchý konzum pro stádo, to si myslím, že Epica není a jejich hudba není jednoduchá jako právě Hra o Trůny.

5. 11. 2016 13:45

- Mikka

Tybláho, s tím srovnáním se Science and Religion jsi to trefil. Pořád jsem nemohl přijít na to, co mi to připomíná. :)) Dobrý postřeh!

4. 11. 2016 16:25

- VH

Opravdu výborná deska. Mé dojmy jsou takřka totožné, jako to bylo v případě alba The Quantum Enigma. V obou případech první poslech nevyvolal nějaké závratné nadšení, ale postupně docházelo k odhalování karet. Výsledkem je, že poslední měsíc takřka nemohu nic jiného poslouchat. Jako vrchol desky spatřuji semknutý triptych Divide and Conquer, Beyond the Matrix a Once Upon a Nightmare (jejíž intro mi radostně připomíná Science and Religion od Zimmera); závěrečná (a eponymní) The Holographic Principle se snadno může zařadit k rozsáhlým epickým klenotům typu Kingdom of Heaven, Design Your Universe či The Divine Conspiracy. Mohu též vychválit úchvatný artwork. Epica každopádně opět dokazuje, že mezi symfonickými kapelami dneška nemá vážnější konkurenci.

4. 11. 2016 9:58

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08473 sekund.