RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Radim PAŘÍZEK (CITRON) - Jsem přesvědčen, že s Láďou tu káru dotáhneme do konce


- ToPi

No, Pařízek ví, jak mě přilákat na koncert. Na AXXIS se moc těším, možná to dám dvakrát. Jsem zvědavý, jestli po jejich setu nastane stejný úprk publika jako v Klatovech po Bonfire a v Plzni po Brichtovi :-)

5. 03. 2017 17:08

- JonathanGray

Axxis neni powermetalovou legendou. Axxis je legendou hardrockovou za jejich prvni tři excelentni zpevna alba. Priklonem k power metalu na dalsich albech se stali obyčejnými. Že jedou jako predkapela me neudivuje. To je česká specialita. Vzpomente kdyz Kabatum jeli jako predkapela daleko známější DAD.

5. 03. 2017 13:19

autorství - Honza

Pro "znalce" problematiky autorství v Citronu: zapomněl jsi dodat, že na reedicích Plni energie a Radegast jsou u všech písních uvedení jednotliví autoři, takže žádné označení Citron, ale konkrétní jména. To co tvrdíš ty, že tvořili skladby společně, by znamenalo, že Pařízek je také spoluautorem písní, pod kterými jsou podepsaní pouze Vlasák s Bartoněm a to jaksi druhá strana už netvrdí. Ano, v 80.letech skutečně bylo na deskách uvedeno autorství pod obecnou značkou Citron, ale po znovuzrození staré sestavy se vše dalo do pořádku a na ose jsou přihlášení konkrétní praví autoři - viz již zmíněné redice desek!

5. 03. 2017 10:43

- Anonim

to Losers and Winners: Podle mě každá kapela, která hraje déle než 25 let bez přerušení, si zaslouží označení legenda. Axxis hrají heavy/power metal. to Savapip: Super, budu se těšit.

5. 03. 2017 10:20

- Thomson

Anonim-Podle starých nosičů kdo je autorem hudby nebo textu, to dává za pravdu Pařezovi. OSA u té nevím.

4. 03. 2017 14:01

- Savapip

to Anonym: pokud vše dopadne podle představ, slibuju, že tahle otázka alespoň směrem k Berniemu padne ;-)

4. 03. 2017 13:34

- Losers and Winners

Axxis rozhodně nejsou žádnou legendou, powermetalovou už vůbec ne.

4. 03. 2017 13:19

- Pepsi Stone

V době, kdy jsem Radimovi Pařízkovi posílal otázky, nebylo vůbec potvrzeno, že další část turné bude předkapela Citronu Axxis. Tak proto tam otázka na tohle téma nepadla.

4. 03. 2017 12:24

- Anonim

Přečetl jsem oba rozhovory i diskuze a neubráním se vlastnímu postřehu. Je potřeba připomenout, že Pařízek je úspěšný a nechutně prachatý podnikatel, který si může dovolit zaplatit neskutečnou sumu za PR. Opravdu si nepamatuji, že by někdy nějaká česká metalová kapela měla tak masivní propagaci nové desky či turné jako teď Citron. Vůbec se nedivím, že mají na koncertech narváno, když kamkoliv se člověk podívá, vyskočí na něj Citron. To že to dojde až tak daleko, že si jako předkapelu zaplatí Axxis, to by mě ani ve snu nenapadlo. Je velká škoda, že v rozhovoru na tohle téma nepadla řeč. Fakt by mě zajímalo, co vede německou power metalovou legendu k tomu, že v roli předkapely začne objíždět české vesničky. To jim musel Pařez vysolit fakt balík. To že Pařízek ve svých televizních a rozhlasových kanálech nehraje Limetal mu nelze mít za zlé, ale jestli je pravda to, co se tady v diskuzi píše, že obírá své ex spoluhráče o autorství, tak je to fakt hajzl.

4. 03. 2017 10:42

zajímavá debata - gormit

nemůžum si pomoct, ale tahle diskuse je fakt zrůdná ... vůbec nechápu, že někomu může stát za to dlouze vymejšlet kopání do Pařízka, nebo do Limetalu. Počítám, že všichni účastníci sporu mají tyhle storky úplně na háku. Z mého pohledu je současný Citron rozhodně více Citron než je tomu u Limetalu. Ať se pánové nezlobí, ale Limetal, při všech kvalitách, působí jako truc podnik. Neříkám, že jsem z rebelie nadšenej, bohužel spíše naopak, deska působí strašně nesourodě a je tam několik děsivých kusů, přesto je o dost lepší než deska Limetalu. Jestli je celá éra rebile pouze pokusem (úspěšným) jak vydělat ... ukáže až čas ... např. to jestli ještě něco další ta sestavička vypotí :) ...

4. 03. 2017 7:59

- Thomson

Přesně, to co píšeš souhlasí. Od alba vypusťte psy už bylo psáno co kdo složil. Anglická verze 1992 radegasta má také už autory a později i remastry. Například plní energie rok 2012. A všichni se pod to podepisovali. Co má OSA zapsané nevím. Mám rad obě kapely, ale spory ať si řeší sami. Pro mně je podstatná hudba a ne kdo mi je k srdci blíž. Užijme si je konec dinosaurů se blíží.

3. 03. 2017 19:16

autor - čéééši do toho

Na desce Plni energie je uveden jako autor hudby Citron a texty Citron, Zbyšek Malý a Václav Hons. Na Radegastu už jsou vypsáni konkrétní jména. Na remastrech nevím, ale podstné je to, co je zapsáno na OSA. Jen pro úplnost nemám společné nic ani s jednou stranou sporu. Jan mě to prstě zajímá a všechny tyto informace jsou z veřejných zdrojů.

3. 03. 2017 18:23

Citron - Thomson

Ted tomu moc nerozumím, když za totality i na remast. bylo napsáno kdo co složil.

3. 03. 2017 13:20

Pařízek a autor?? - čéééši do toho

Tady nejde vůbec o jméno kapely, ale o autorství skladeb a to je velký rozdíl. Obecně to fungovalo tak, že pokud se na skladbách podílela celá kapela, tak se napsalo, že autory byla kapela Citron a tím pádem v tom byli zahrnuti všichni aktuální muzikanti (běžný postup u nás i v zahraničí). Pak ale, při "dělení" Citronu, přišel Pařízek a zaregistroval si sám na sebe autorský pseudonym "Citron" a tím se formálně prohlásil za výhradního autora skladeb (kdo tomuto věří??) a vyšachoval tak ostatní hráče z rozhodování o povolování hraní skladeb a z příjmu financí z OSA. Tento postup je tak "zvláštní", že si s ním neví rady ani samotná OSA a o autorství (tedy o tom kdo ve skutečnosti byl "Citron" a kdo skutečně skladby složil) bude muset rozhodnout asi až soud. Obecně se předpokládá, že právo (minimálně morální) je na straně Bartoně, Vlasáka (a také rodin Hranického a Kvity, kteří by měli být dědici práv po zemřelých spoluhráčích). Je otázkou jakou fintu a na jakém právním základě postavil "autor Citron" Pařízek svoji registraci a jeho armáda právníků. Proto Limetal hraje staré skladby s původní hudbou (protože je předpoklad, že soud uzná to, že Pařízek není výhradní autor, ale autory jsou všichni muzikanti) ale s novými texty, protože u starých je jako autor napsaný přímo Pařízek.

3. 03. 2017 11:43

- Thomson

Na všechny né protože by Limetal nehral asi žádné. On sám tvrdí na hudbu a texty, které považuje za své. Ve světě se to děje také, protože jen u nás vím o dvou obdobných případech. Zrovna včera jsem četl takový podobný případ a byli v tom miliony.

2. 03. 2017 8:21

- Bubak

No Honzo, ještě si zapomněl napsat, kdy si až tu značku registroval na sebe a na všecky skladby. Ale to je jedno, to neřeším, já řeším to co dělal a dělá dál. Zřejmě, když víš tohle, mohl by jsi vědět i věci další. A jestli ano, je to podle tebe normální? Protože to nemá ve světě obdoby.....

2. 03. 2017 6:38

- Honza

Přesně takhle vznikají ty lži a polopravdy! Bylo už několikrát potvrzeno samotným zakladatelem Petrem Michalíkem, že Pařízkovi kapelu i se značkou v roce 1981 předal. V té době tam ještě Bartoň ani Vlasák nebyli, takže nemohl ukrást název sám sobě!

2. 03. 2017 4:51

- Bubák

orre: to už záleží na tobě, jestli tě to zajímá, nebo ne. Pokud ano, určitě odpovědi na otázky najdeš, pokuď ne, neřeš to. Tebe zajímá výsledek a ten se podle tebe podařil. ;-) podle mě ne, ale to je zřejmě můj problém. Jen mi přijde naprosto zcestný srovnávat tenhle výplod s Radegastem a už vůbec s Apage Satanas. To jsou narozdíl od tohodle naprostý pecky.

1. 03. 2017 21:54

- orre

Je to složité. Proto se raději zajímám jen o muziku a raději zákulisí nevidět. Možná to je u mě zakořeněno v tom, že od pubertálních let když slyším Citron, vybaví se mi vždycky první Pařízek. To je jako kdyby Maiden vykopli Harrise, ale pokračovali by jako Maiden. Bezpochyby je ale pravda, že Pařízek je především businessman jako třeba Simons.

1. 03. 2017 20:06

- Bubák

orre: já myslím, že kdybys věděl všecko, co Pařez dělal, bylo by ti z toho zle. Víš jak, muzika je plná rozchodů. Žel i toho, že členové přišli o název, protože si ho jeden z kapely ukradl pro sebel. Není to košer, ale podle paragrafu se to smí. Jak zde zaznělo. Ale neslyšel sem o situaci, kdy někdo dělal to, co Pařez. To je zkrátka přes čáru a hodně. Jistě podle práva to jistě dělat mohl. Ale z hlediska nějakýho lidsví je to silně amorální. Možná to vidíš jinak. Možná jsem nepoužil zcela vhodný termín. Možná by byl lepší: ,,morální bahno,,. A nějaký soud? Pravdu ukáže čas ;-)

1. 03. 2017 18:27

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08025 sekund.