RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PARADISE LOST - Medusa


- Savapip

za mě je novinka jejich bezkonkrenčně nejlepší deska !

7. 05. 2020 10:36

- Pepsi Stone

Právě tebou jmenované desky, zejména Symbol Of Life, mám hodně rád, to je podle mě jejich poslední velká deska. Za mě to rozseknutí totálním retrem na The Plague Within způsobilo, že jsem tu kapelu skoro odmával. Ta éra 1991 až 2002 je prostě nedotknutelná.

7. 05. 2020 10:29

- Ivos

Je pravda, že legendární počiny samozřejmě nepřekonají. Já osobně nejvíce cením Icon/Draconian Times. Na druhou stranu přijde mi, že po svém návratu od elektroniky k metalu se v tom tak nějak plácali. Od Symbol of Life až po Tragic Idol. Takový sice solidně vymyšlený, ale vesměs neškodný "metálek". Z těch desek si pamatuji vždycky jen pár věcí. Na Plague to rozsekli totálním retrem a za mě dobře udělali. Plague i Medusa má zase svůj ksicht. A novinka mi přijde ještě lepší. Uvidíme po čase. :)

7. 05. 2020 10:21

- Pepsi Stone

Někdy retro úplně tak nevadí, ale u Paradise Lost je problém ten, že když má kapela na kontě desky jako Gothic, Icon, Draconian Times, One Second nebo i Host, tak je naprosto zbytečné vracet se až někam před ně. Ten vývoj na téhle kapele byl jednu dobu okouzlující a pak jsou ty návraty o to složitější.

7. 05. 2020 10:15

- Ivos

Super. Mě přijdou všechny tři desky zpětně velmi dobré. Docenil jsem je až teď s novinkou. V podstatě zopakovali svůj vývoj Gothic/Icon/Draconian Times a zasadili ho do takové moderní intepretace a trilogie. Já osobně nesnáším trend retrodesek a vracení ke kořenům, skoro vždy je to paskvil a nudná imitace. Ale PL se to prostě povedlo a beru to.

7. 05. 2020 9:41

- Pepsi Stone

Recenze samozřejmě bude. Oficiálně deska vychází za týden, tak si se závěry na to počkáme. Ale myslím, že tentokrát bude recenze přívětivější než na poslední dvě alba.

7. 05. 2020 8:50

Nová deska - Ivos

Doufám, že bude recenze na novinku Obsidian. Za mě je super, že se odvážili po retro dvojbloku Plague/Medusa zase změnit směr. Na první singl Fall From Grace vůbec nedejte, působí jak něco co zbylo z předchozích let. Zbytek alba je taková moderní verze Draconian Times.

7. 05. 2020 8:44

PL - rumcajs

Podivuji se nad označováním Shades of God jako nad nepřístupnou deskou. To mi v tomhle směru přijdou náročnější Gothic a Icon. No a samozřejmě poslední dvě desky. Osobně preferuji Tragic Idol a Faith Divides Us, ty má za jejich top, spolu s One Second a právě Shades of God.

9. 09. 2017 23:50

- orre

A One Second? Já mám velký problém s nahrávkami, co zní jako něco(kdo) a One Second tam k mé nelibosti patří. PL byli do té doby naprostý originál a One Second poprvé zněla jako někdo. Tenkrát jsem to nepochopil. Dneska už je to lepší a uznávám určité kvality nahrávky:-)

9. 09. 2017 19:40

- orre

Gothic je každopádně kult a absolutní stylotvůrce! Byla to první deska PL co jsem slyšel jako novinku. Shades Of God je docela náročná na poslech, celkem nepřístupná, ale po letech naprostá klasika a taky nejoblíbenější Mackintoshova deska.:-)

9. 09. 2017 19:35

- DIURD

Tahle deska se mi zpočátku vůbec nelíbila - nevýrazné skladby, nikde nic výjimečného... Ale jak psal někdo pode mnou, tohle se musí hodně naposlouchat. Momentálně si to pouštím dost často a nechápu, že jsem v tom ty monumentální hity neslyšel hned.

9. 09. 2017 18:33

- Pepsi Stone

Shades Of God mě nikdy dvakrát nebavila, to jsem měl vždycky radši spíš Gothic (desku). O Icon a Draconian Times se není třeba bavit, to jsou zásadní díla celého metalu. Mám moc rád i One Second a ani Host neberu jako špatnou desku, i když určitě ne jejich nejlepší. Z novějších alb si nejvíce vážím Symbol Of Life a nakonec i Tragic Idol.

9. 09. 2017 14:19

- orre

Já jsem naopak hodně rád, že upustili od toho strašného depešáckého období a podobných samplovaných vlivů. Ten cukrlátkový hlásek Nickovi fakt neseděl. Svatá trojice? Shades Of God, Icon a Draconian Times! Jsem rád, že máme zase Paradise lost.

9. 09. 2017 14:16

- Pepsi Stone

Ale ale, naposlouchal. ta deska mi prostě nesedí, ale to bude tím, že mi nesedí ani současná tvář Paradise Lost. Nelíbila se mi ani The Plague Within, kterou do top 3 určitě řadit nemůžu a neoslovila mě ani Medusa. A není to jen tím, že Holmes v drtivé většině používá murmur, který mi k PL už dávno nepasuje, ale tím, že prostě věci jako Gothic (myslím skladbu) nebo As I Die už dnes nenapíšou (když jsme teda u toho metalového období).

9. 09. 2017 13:56

- Supermartonátor

Tak předchozí deska mi sedla rozhdoně víc...aůe novinak má své kouzlo. Rozhodně zajímavý krok kapely, která jeden čas zkoušela synth pop....u mě tedy za 7,5/10, protože když má člověk náladu na takovou muziku, je Medusa hodně povedené album

8. 09. 2017 16:20

- orre

Ale ale, tady zase někdo pořádně nenaposlouchal! Mé první dojmy byly úplně stejné, ale tady vůbec nejde o žádné hymny, ale celkovou ponurou atmosféru a progres. Nikdy nenahrajou stejnou desku a novinka to jen potvrzuje. Tak 10 poslechů a můžem se bavit. Pokud něco zaujme hned, stojí to většinou za hovno. Podobně to mám s Arch Enemy. Během prvního poslechu jsem to v půlce vypnul a dneska?

8. 09. 2017 14:52

- Demonick

Ani mne novinka extra nešmakuje, jednoducho mi strašne chybaju typicke melodie, ci uz sa bavime o speve alebo o gitarovej stranke. Je to zväčša pomale, miestami nezaživne s občasnym svetlym momentom. Pritom The Plague Within mam strasne rad, ma krasne hymnicke pecky(no hope, return, victims, atd) i rychly narez (Flesh from bone), toto je proste jednoliata a ťažkopreniknutelna nuda. 6,5/10 ale netvrdim ze to nemoze časom porásť.

8. 09. 2017 9:17

- V.

„The Plague Within nakonec ukázala, že si své místo v diskografii přece jen zaslouží, i když se nemůže rozhodně řadit vedle zmíněných monolitů z poloviny devadesátých let, ani mezi zdrařilejší alba let pozdějších." Nesouhlasím, pro mě osobně je to deska minimálně z top 3 od PL. A znám i další fanoušky, co to mají stejně...

8. 09. 2017 8:46

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08535 sekund.