ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku POSTCARDS FROM ARKHAM - Manta


- Supermartonátor

Rosie....opravdu máš pravdu, že je tam uveden jako pomocník právě u tohoto textu.

19. 10. 2017 16:36

Oprava - Rosie

Text k poslední písni "Her Cosmic Song" napsal Ondřej Šmejkal, jak se píše na CD.

19. 10. 2017 16:24

... - Daniel

Osobně si myslím, že i v českém prostředí a to i v té zcela nekomerční sféře se řadě kapel daří udělat zvuk na světové úrovni, nakonec výtečných studií je u nás dost. Obávám se, že ani finanční rozdíl nebude velký, jestli vůbec nějaký, ale tady očividně vítězí přátelské vztahy nad výsledkem. Zahraniční label bych tedy rád neviděl kvůli tomu, že u nás to nikdo neumí, ale dokud k tomu někdo Frodyse nedonutí, tak se asi z místa nehne a sám je očividně spokojený. Je to věčná škoda, protože v náležitém zvukovém hávu a s lepším producentem by album mělo bez jakýchkoliv debat světovou úroveň.

6. 09. 2017 15:32

- Supermartonátor

Mám už docela naposloucháno a smyčce zní dle mého dobře. Máš pravdu, že by každopádně zvuk mohl být ještě lepší a ano, určo by na tom PFA byli jinak, kdyby měli podporu zahraničního labelu. Ale že by to bylo zbytečné průkopnictví? Nemyslíš, že by byla škoda s takhle kvalitním materiálem čekat na zázrak v podobě peněz na lepšího producenta studio? To by takhle mohli čekat třeba celou věčnost. Je to asi na úhlu pohledu, ale furt je pro mě zásadnější kvalitní hudební nápln než nejdokonalejší zvuk. A tady se opravdu o žádnou zvukovou katastrofu nejedná.

5. 09. 2017 16:25

... - Daniel

Pokud se nestane nic zásadního, půjde vždy jen o ohromný příslib do budoucna. Vzhledem k tomu, že PFA vystupují živě a ne málo, je nepochopitelné, že album je stále produktem jediného člověka. Přestože je nesmírně talentovaný a dělá, co se dá, bohužel je to na výsledku, stejně jako na drtivé většině takto vznikajících nahrávek, znát. Kompozičně bych neměl prakticky žádné připomínky, ovšem z nástrojů vycházejí opravdu dobře jen kytary, takto krásný materiál by potřeboval kapelu složenou z výtečných muzikantů. Bohužel především bicí mají pro mě nezajímavý zvuk a hra by měla být mnohem propracovanější a pestřejší. Nelze nepřipomenout třeba skvělé Fjoergyn, kdysi také one man project, dnes plnohodnotnou kapelu složenou ze skvělých muzikantů. A bohužel ne zrovna ideálně vychází spojení produkce a zvuku do jedné osoby. Tento člověk bohužel odvádí zcela průměrný výkon především v roli zvukaře, dnešní zvukové možnosti jsou opravdu někde jinde. Zvuk není vysloveně špatný, ale podobně pestrá muzika potřebuje zvukaře o dva řády lepšího. Zvuk je celkově nevýrazný, nazvučení smyčců je vysloveně mizerné. Nemohu nepřipomenout poslední alba Ulver nebo Rogera Waterse, které se doslova mazlí s každým detailem a přitom působí dokonale jako celek. Bez ohledu na jiný žánr by byl potřeba přesně tento přístup. Věčná škoda, potíž není v materiálu, ten je výtečný, ale v provedení. Bylo by potřeba, aby PFA podepsala nějaká větší zahraniční firma a zaplatila dobrého producenta a zvukaře. Potom se budou dít opravdu velké věci. Takto se bohužel jedná o zcela zbytečné průkopnictví v době, kdy řada nic moc nahrávek má výborný zvuk a produkci, tady je to přesně naopak.

5. 09. 2017 12:30

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08241 sekund.