RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku JUDAS PRIEST - Firepower


TOP3 - J.A.N.

Tak po 4 rokoch neustáleho počúvania, za mňa v top 3 naj albumov od JP a určite jeden z najlepších metalových za posledných 10 rokov. Ani jedno slabé miesto. Po uvedení do RNR siene slávy len potajme dúfam, aby sa KK spojil s JP.

7. 11. 2022 20:16

Po delší době... - Kolík

...vstřebávání této desky musím uznat, že se mi líbí stále více. Proto musím zvýšit své původní hodnocení až na 9/10. Opravdu jde o nejlepší album JP od dob Painkillera. Obsahuje jen dvě vyloženě slabší skladby - otravná Necromancer a Flame Thrower s mizerným refrénem, jak správně píše Pepsi. Naopak recenzentem kritizovaná Spectre rozhodně patří mezi ty nejlepší songy. Fakt klobouk dolů za to, co JP v roce 2018 vytvořili, i když je to na více poslechů. Těším se, že další album už bude za deset.

13. 09. 2020 17:29

Síla ohně jak se sluší a patří - Fík

Tak toto být poslední deska Judas priest, tak by skončili s úctou. Já neměl problém s Nostradamem ani s předešlým počinem, kde mám pár oblíbených skladeb, ale toto album se u mne řadí hned za Painkilera. Tak má vypadat deska legendy. Minulá deska byla slušná vzhledem k věku muzikantů, kde jim to táhne na 70.let ale na tuhle desku se mohou z velké dálky koukat někteří interpreti a mlatšího věku a jen tiše závidět, jak to starým jidášům šlape. Možná se opakuji, ale poslední alba mých oblíbených kapel mi dělají radost a tak utracím spotěšením za originální CD :-)

4. 07. 2018 23:42

- Martin

Tak po mnoha a mnoha posleších musím změnit svoje hodnocení. Ta deska je fakt víc než jen dobrá. Stále se mi nelíbí ty „urputně, za každou cenu metal, skladby“ (Flame Thrower beru snad vyloženě jako vtip), ale vše ostaní je absolutní bomba. Jako skalní fanda doufám, že je to poslední deska Priest, protože toto je mnohem víc než důstojné rozloučení za legendou Judas Priest. 9/10

9. 04. 2018 22:23

to Losers and Winners - Pavel

Díky moc za vysvětlení, opravdu jsem si všiml tohoto slova v těchto souvislostech teprve nedávno. Jsem zase o něco moudřejší :-)

21. 03. 2018 7:54

- Losers and Winners

Píseň pokračuje schématem 2.sloka(verze), refrén, mezihra(kyt.sólo), 3.sloka(verze), refrén. Po krátké mezihře skladbu ukončuje opakování dominantní myšlenky textu (v tomto případě přímo názvu písně)... Pokusil jsem se stručně zodpovědět meritum tvého dotazu. Pokud se mi to nepodařilo, omlouvám se, jsem dnes ve službě (proto ta časová prodleva mezi mými příspěvky).

21. 03. 2018 2:01

- Losers and Winners

V předmětné skladbě kapely Riot tedy v první sloce (verzi) po krátké předehře zaznívají slova - In the Land of the Dark and Brave atd... Poté následuje refrén - Rise up...

21. 03. 2018 1:57

- Losers and Winners

Verze je vlastně jen jiným názvem pro sloku, tedy tu část skladby, jež předchází refrénu. Většina skladeb je tvořena schématem sloka, refrén, sloka, refrén atd. Pokud je skladba otextována, je ve slokách postupně rozvíjen příběh, zatímco v refrénu se většinou opakuje vůdčí myšlenka.

21. 03. 2018 1:23

to Losers and Winners - Pavel

Mimo téma Judas Priest, prosím, už několikrát jsem to četl třeba ve Sparku, co znamená termín "ve verzích". Díky za odpověď.

20. 03. 2018 19:39

Architects - b.wolf

Paula DiAnna je neskutečný flak, je pravda, že k takovému nářezu má JP daleko. Na letošní novinku Riot V se moc těším, páč poslední fošny jsou fantastické!!!! To Pepsi Stone: Tygers of PanTang mají parádní první dvě desky, pak až Ambush a poslední. The Cage mně nikdy neoslovilo.

20. 03. 2018 12:26

- rainmaker

Pepsi stone: do teď jsem o Architects of chaoz nevěděl, po tvým příspěvků jsem si album poslechl a už nepřestal :) rozhodně lepší jak Firepower

20. 03. 2018 11:17

- Pepsi Stone

Tygers Of Oan Tang vydali dobrou desku, o tom žádná, ale už bych je asi nenazýval ryzím heavy metalem. Jejich nejlepšímu albu The Cage se ale úplně nepřiblížili, ale ostudu si neudělali. Z těch starých pardálů NWOBHM bych ale vytáhl jiné jméno. Paula DiAnna! Ten udělal fantastickou desku s projektem Architects Of Chaoz. Podle mě tam podal mnohem lepší výkon než Dickinson na Book Of Souls.

19. 03. 2018 16:34

- Losers and Winners

Až na tu kopírku The Trooper ve verzích to zní slibně.

19. 03. 2018 16:28

- Pagan

Pokud se známých jmen týká, neměli bychom zapomenout na RIOT (dnes RIOT V), kteří na posledních dvou fošnách předvedli mistrovský výkon, na který se novinka JP (nebo Saxon) dle mého vůbec nechytá. A podle zatím jediné zveřejněné ukázky z nadcházejícího alba bude co oslavovat i letos :-)

19. 03. 2018 16:14

JP - rumcajs

Z Firepower mám zatím rozporuplný pocit. Celkově mě asi baví míň než Redeemer, i když zvuk desky a Robův výkon jsou na Firepower přesvědčivější. Nejpřesvědčivější novým albem starých pardálů NWOBHM je pro mě zatím eponymní deska smečky Tygers of Pan Tang. Mejdni už jsou dávno někde za hranicí poslouchatelnosti a ani noví Saxon mě zatím nepřesvědčili.

19. 03. 2018 15:16

- orre

Tak hmatník kytary je jen jeden a kolik je na světě kapel? Pravděpodobnost podobnosti je velmi vysoká.:-)

19. 03. 2018 15:07

Arakain - blitzer

Když tu byla řeč o Arakainu... všimli jste si úvodního riffu Necromancer?... Že by Angláni poslouchali Promiňte slečno :D

19. 03. 2018 13:12

Nejsem zdejší František :) - František Šafr

Chci jen upozornit, že František, který zde píše, nejsem já. :-) ...ale s jeho názorem víceméně souhlasím. Dickinson je ikonou heavy metalu a býval skvělým zpěvákem. PS: Firepower je podle mě skvělá deska, jen tak mimochodem. :-) Vyřadit 2-3 songy, tak má ode mne plný počet.

17. 03. 2018 23:03

- V.

František má pravdu. Stačí se podívat na youtubu na zábery z koncertů, je to bída. Mělo by se to přizpůsobit jeho věku, stejně jako to už udělali před 20 lety Deep Purple s Gillanen. A Book Of Soul originální? To nemůžeš myslet vážně, fádní deska bez energie. A pozor, jsem fanoušek Iron Maiden... Jen ne natolik ortodoxní, abych od nich vyzdvihoval všechno :-)

17. 03. 2018 11:23

To - b.wolf

mně se podařilo dokompletovat alba Holy Martyr, tu bandu mám moc rád.:)

17. 03. 2018 11:18

1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09953 sekund.