ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CONQUEST - Empire

V recenzi na předešlé album „Frozen Sky“ jsem tuto ukrajinskou partu strhal jak nasranej fotr plakáty svýho pubertálního syna, jelikož jsem po prvotřídním debutu „Endless Power“ očekával stejně, nebo alespoň podobně vydařeného následovníka. Jenže CONQUEST tenkrát neskutečně vyměkli a po energii, která svojí sytostí kořenila první album nezbylo ani památky. Tuto kapelu jsem tehdy odepsal. Jenže čas schladí i ty nejvypjatější emoce a navíc má tendenci z minulosti vypichovat pěkné momenty před těmi špatnými. Takže když jsem se dozvěděl o novém album této kapely, zjistil jsem, že ohromení z debutové desky na mě svoji setrvačností stále značně působí a začal jsem být velmi zvědavý, zdali se přece jenom nepodařilo oživit její mocné kouzlo. Zároveň jsem ale nezapomněl na rozčarování z poslechu druhého alba a k novince jsem tak přistupoval víceméně nezaujatě s tím, že můžu být pouze příjemně překvapen.

A jisté překvapení opravdu nastalo, a to přesto, že esenciální dravost desky „Endless Power“ oživena nebyla. CONQUEST jsou už zkrátka definitivně někde jinde a je třeba se s tím smířit. Otázka je, jak se s touto novou, jemněji oholenou tváří dokážou tito Ukrajinci hudebně „ksichtit“, zda s agresivním ústupem nenastal také pokles tvůrčí. Druhé album v tomto ohledu zůstalo stát v půli cesty, sice obsahovalo pár povedených kousků, jejich lesk byl ale velmi zakalen zmíněným rozčarováním z dramatického úbytku hudební osobitosti. Nová placka sice není žádnou bombou, vydařených momentů je na ní ovšem o poznání více.

Z pomyslného průměru (do kterého spadá i zpěv kytaristy W. Angela) vyváží desku silná erupce melodického magmatu. Produkce (také W. Angel) je poplatná zjemnělému hudebnímu výrazu, který se nyní drží zejména melodického speed/power metalu s podstatně rockovějším základem. Spídové odškrtnutí si můžeme udělat u třech položek: úvodní „It Begins From Your Heart“, „Prisoner Of The Universe“ a nejtvrdší (=debutu nejbližší) „The Never-Ending Quest Will End“. Tyto songy disponují žánrovou promakaností vysokého stupně a všechny jsou doslova k sežrání (tedy k uposlouchání). Zbytek desky pak sice ubere z rychlosti, ale nikoli z melodické nápaditosti, která nás už sice úplně neomráčí, ale velmi příjemně se poslouchá a občas dokonce „trpí“ hitovou přitažlivostí (za všechny např. refrén titulní písně či sólová vyhrávka v baladické „When Skies Fall“).

Celkový dojem z této desky oslazuje hořkou pachuť, která zůstala na patře po minulém zářezu „Frozen Sky“. Osvěžující temperament debutu „Endless Power“ je tedy potvrzenou minulostí, nicméně již není třeba dále upadat do smutku, neboť reputace byla napravena velmi povedeným způsobem.

Petr Štěpnička             


www.conquest-ua.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. In The Darkness
2. It Begins From Your Heart
3. Far Beyond
4. Prisoner Of The Universe
5. We Have Returned
6. When The Skies Fall
7. We Are The Ones
8. Faith Within
9. The Never-Ending Quest Will End
10. Empire

Sestava:
W. Angel - kytara, zpěv
Lady Dea - klávesy
Andrey Karpov - baskytara
Erland - bicí

Žánr: heavy/speed/power/rock
Rok vydání: 2009
Čas: 46:49
Label: Metalism Records
Země: Ukrajina

Diskografie:
2000 - Endless Power
2005 - Frozen Sky
2009 - Empire

Související články:
CONQUEST - Endless Power
CONQUEST - Frozen Sky


Vydáno: 02.02.2010
Přečteno: 2825x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09035 sekund.