Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Flo LAURIN (SINBREED) - Myslím si, že třetí deska je zlomová

Ten jeden rok, kdy jsem si poprvé povídal s kytaristou a hlavní postavou speedových Sinbreed Flo Laurinem, byl pro kapelu zjevně docela hektický. Nejdřív Sinbreed opustil kytarista Marcus Siepen, potom kapela vydala své třetí (a opět výborné) album „Master Creator“ a aktuálně u Sinbreed plánují evropské turné, které svou zastávku bude mít i v České republice. Nejen o těchto událostech se opět rozpovídal Flo Laurin.

V jednom rozhovoru jsi uvedl, že když jsi začínal, tak tvým cílem bylo vydat tři alba. To jsi právě teď s „Master Creator“ splnil. Takže jaké nové cíle máš aktuálně se Sinbreed?
Tohle jsem fakt řekl (smích)? Myslím, že máš pravdu, no, asi jo. Vždycky jsem chtěl udělat alespoň tři alba. Jelikož Sinbreed jsou na tom fakt dobře a máme před sebou ještě spoustu zábavy, tak já to zdvojnásobím aspoň na šest desek (smích). Sice to dneska zní šíleně, ale můžu vás ujistit, že jsem stále hladový!

Můžeš představit album „Master Creator“? S jakými plány a úmysly jste vstupovali do studia před jeho nahráváním a podařilo se vám tyhle představy beze zbytku naplnit? Můžeš mě provést procesem vzniku alba, co bylo největším úskalím a co ti při tvorbě přineslo největší radost?
„Master Creator“ je nejkomplexnější album Sinbreed, věřím, že se nám podařilo zvýraznit naše poznávací znamení ještě víc, než na „Shadows“. Rozvinuli jsme svůj styl a použili některé nové věci, jako třeba čistou kytaru „Moonlit Night“ a podobně. Měli jsme v plánu dostat trochu víc rozmanitosti do našeho zvuku, jako třeba v „At The Gate“ a s výsledkem jsem velice spokojený.

Sinbreed mají hodně atmosférické obaly alb. Považuješ obálky alb za důležité a co pro tebe symbolizuje ta aktuální?
Děkuji. Ano, myslím, že máme jakýsi náš vlastní styl, pokud jde o obálky, i když máme venku zatím jen tři alba. Je důležité, když fanoušci můžou svou oblíbenou kapelu poznat hned, na první pohled. Obal „Master Creator“ vytvořil, stejně jako ostatní obálky alb Sinbreed, Felipe Machado Franco. Na vinylu vypadá ten obrázek úžasně. Představuje „Stvořitele“, ale ne jako stroj nebo něco podobného, jak by se mohlo zdát. Ne, hlavní tvůrce jsi ty a já a obal ukazuje, že neustále něco vzniká, ale nikdo neví co nebo kde je míst vzniku.

Kdybys měl porovnat „Master Creator“ s předchozí tvorbou, kde vidíš spojitosti a kde naopak rozdíly?
Jak jsem zmínil, rozdíly jsou v nových prvcích, ať už v čistých kytarách, v baladě, která je velice dobrá, a určitě také v produkci – ta se stala naší obchodní značkou: moderní a ultra heavy, ale ne příliš nablýskaná. A samozřejmě speed (smích), to je to, co mají všechny tři CD společná.

Vloni odešel z kapely Marcus Siepen. Co se v kapele změnilo s jeho odchodem? Neuvažoval jsi po odchodu Marcuse Siepena o angažování druhého kytaristy?
Určitě, pro živá vystoupení jsme našli výbornou náhradu, je jí Manuel Seoane. Nahrávání proběhlo bez problémů, protože jsem měl dost času zaměřit se na kytarové party, takže v době příprav „Master Creator“ jsme o novém kytaristovi neuvažovali. Samozřejmě, že jsme museli zacelit díru po Marcusovi při psaní písní, ale protože všichni čtyři členové kapely se podíleli na psaní nových písní, ani tohle nebyl žádný velký problém.

Na videoklip jste vybrali skladbu Moonlit Night, proč právě ji?
Taková důležitá rozhodnutí dělá celá kapela. Chtěli jsme ukázat rozličnost naší kapely, to byl důvod výběru „Moonlit Night“. Ta píseň je i velmi chytlavá, takže si myslím, že to byla správná volba. Stejně tak text dává dostatek prostoru pro vizuální ztvárnění písně, a řekl bych, že ta se nám povedla udělat dostatečně děsivá.

Minule jsem se tě ptal, zda věříš teorii o důležitosti třetího alba, ty jsi uváděl, že jde o stereotyp, který někdy platí a někdy ne. Třetí album máte na kontě, takže se musím zeptat znovu. Zafungoval tenhle stereotyp u Sinbreed a co tedy podle tebe „Master Creator“ znamená pro Sinbreed?
Ano, myslím si, že třetí deska je zlomová. Se Sinbreed je všechno v pohodě, nyní jsme oznámili svoje první evropské turné společně se Serious Black. Věřím tomu, že je to možné díky tomu, že máme nové a zároveň třetí album. Takže ano, věřím na důležitost třetího alba.

Jaké akce chystáte na podporu nového alba? Co letní festivalová sezóna, už se rýsují nějaké plán? A objeví se v v nich konečně nějaká koncertní zastávka v České republice?
Určitě. V rámci zmíněného turné budeme hrát v Praze v říjnu a průběžně pracujeme na nějakých festivalových vystoupeních. Propagace pro „Master Creator“ probíhá průběžně.

Kromě svých aktivit v Sinbreed se věnuješ i IT profesi. Jsi schopen své zkušenosti z IT využít i pro Sinbreed, třeba ve využití nových technologií, nebo jsou tyhle dva světy od sebe natolik vzdálené, že si u Sinbreed můžeš odpočinout od práce a naopak?
To je dobrá otázka. No, já jsem IT-manažer s technickými znalostmi. A fungující kapela má hodně co do činění s řízením a vedením týmu (smích). Takže určitě, když se musím postarat o IT projekty nebo další Sinbreed nahrávku, musím mít stanovený plán. Ve skutečnosti mám nachystaný jízdní řád a přesné instrukce pro členy kapely – kdo má co udělat, kdy to má udělat a tak (smích). Věřím tomu, že si kluci myslí, že jsem asi blázen, ale takhle to funguje každý den (smích). Taky je dobré to, že si dokážu přirozeně poradit s počítačem při pořizování záznamu a podobných činnostech. Můžu říct, že se nikdy nestalo, aby Sinbreed přišli o nějaké záznamy kvůli chybě harddisku, protože se vždycky sám starám o pořizování záloh (smích). Takže IT je můj denní job, ale zároveň neustále myslím na Sinbreed a jsem šťastný, že můžu kombinovat obojí.

S AFM Records jste podepsali smlouvu před vydáním alba „Shadows“, vydali jste u nich i letošní desku. Jak to ovlivnilo kapelní život a hudbu? Kontroluje label přísně to, co skládáte, nebo vám nechává dostatek prostoru? A je pro tebe jednodušší mít za zády silný label než být úplně nezávislý?
AFM nám nechává ve všem volnou ruku. Ale, a to se mi velice líbilo, o nové nahrávce jsme vedli velice otevřenou debatu už v předstihu. Firma nám ukázala nějaké nápady a návrhy, což jsem velmi uvítal. Jsem přesvědčen o tom, že pokud label nenutí kapelu do něčeho, co sama nechce, když si společně vyměníme informace. Pokud firma a kapela dělají dobrou práci, tak na tom obě strany vždycky mohou profitovat.

Děkuju za rozhovor a teď máš ještě prostor na závěrečná slova.
Já děkuju tobě a zdravím fanoušky v České republice, už na podzim se uvidíme na tour!

Savapip             


sinbreed.com

Související články

Foto: archiv Sinbreed a Flo Laurina


Vydáno: 01.05.2016
Přečteno: 2303x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09069 sekund.