Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AETHER REALM - Redneck Vikings From Hell

Takhle to dopadne, když máte dobré nápady, smysl pro humor, odvahu tak moc nedodržovat stylová pravidla a chuť lehce experimentovat. Že se pak může zdát, že vznikne dílo, které nedrží až tak úplně pohromadě? Že využitím netradičního nástroje už předem signalizujete ortodoxním stylovým příznivcům, že jim možná krapet zabrnkáte na nervy (nebo na bránici)? Amíci Aether Realm se na svém třetím albu s poťouchlým názvem „Redneck Vikings From Hell“ zjevně vyřádili a připravili kolekci, která vám v pohodě dá na výběr, jestli si užít velmi funkční pohanské melodeathové pompézní řežby, působivé zdrsněle romantické vyprávění, nebo dát přednost sáhodlouhé propracované kompozici. A která zároveň odpoví na otázku, jak funkční může být v metalu banjo, či zda jedenáctiminutová přemýšlivá instrumentálka zafunguje jako finále metalové desky.

Je možná trochu krátkozraké řešit otázku, zda máte chuť na metalovém albu slyšet píseň s názvem „Buranští vikingové z pekla“, v níž se proplétá folk metal s death metalem a ve které intenzivně cvrliká banjo. Přesně touhle kombinací, ze které jsou cítit Ensiferum či Alestorm, ze které stříká nabíjející pozitivismus a ve zpěvně chytlavém refrénu klíčí rozvernost, stejně jako přirozená chuť natáhnout se po krýglu, totiž Aether Realm celé album otvírají. Ale ony ty momenty, v nichž se greenvillská čtveřice obratně vysmekává ze stylových hranic (až humpolácky taneční odlehčenost v „Goodbye“, piáno a hluboký čistý hlas snad až odkudsi z temnoty gotického rocku ve vláčné „Guardian“, která je totálním pocitovým zlomem v okolní nekompromisní řeži, závěrečná instrumentálka „Craft and the Creator“, která ve své klidnější pasáži přenese posluchače do radikálně jiné dimenze, aby explodovala do velkolepého představení, či „Cycle“, která si na chvíli zakoketuje až s art-rockem), nakonec budou závažím, které bude hrát hlavní roli při náhledu na toto album. Devastující střely typu „Hunger“ s heroickými sbory, silně kousavou kytarou a našlápnutou rytmikou, či přímočará agrese ve zdivočelé „She`s Back“ totiž nabídnou natolik strhující energii, melodickou přístupnost i důrazné provedení, aby o kvalitě tradičnějších prvků nebylo sebemenších pochyb.

„Redneck Vikings From Hell“ nejen vyžaduje, ale zároveň i zasluhuje přístup s otevřenou hlavou. Pak totiž ty zdánlivě neslučitelné světy začnou postupně zapadat do smysluplného celku a vyleze z toho hodně povedená zábava. Nemluvě o tom, že z banja se navíc vyklube i parádní zbraň pro metalovou kapelu!

Savapip             


FB AETHER REALM

YouTube ukázka - Goodbye

Seznam skladeb:
1. Redneck Vikings from Hell
2. Goodbye
3. Lean into the Wind
4. Hunger
5. Guardian
6. One Hollow Word
7. She`s Back
8. Slave to the Riff
9. Cycle
10. TMHC
11. Craft and the Creator

Sestava:
Vincent Jones – zpěv, baskytara, orchestrace
Heinrich Arnold – kytara, zpěv
Donny Burbage - kytara
Tyler Gresham - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 53:24
Label: Napalm Records
Země: USA

Diskografie:
2013 – One Chosen By The Gods
2017 – Tarot
2020 – Redneck Vikings From Hell

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.07.2020
Přečteno: 1405x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16038 sekund.