ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DIRTY GAME – Flame Of Loneliness

O DIRTY GAME poslední dobou slyším jen samé superlativy. Progresivní metal není u nás příliš probádaný styl, proto je vítaný každý odvážlivec, který se pustí na poměrně tenký led. O to více, když příbuzný heavy metal v českých rukou skřípe jak nepromazaný stroj. Na debut „Flame Of Loneliness“ jsem byl tedy patřičně zvědavý.

Dost profi vyhlížející kapela, Studio Kreyson... Čekal jsem vážně velmi slušnou práci, ale bohužel, potenciál by byl, ale ještě chybí to hlavní – vydatné nápady. První, co mě výrazně zklamalo, je naprosto neškodný a nevýrazný zvuk. Láďa Křížek se při masteringu příliš nevyznamenal. Snad jen doufat, že podobným směrem nepůjde ani jeho KREYSON. Místo pořádných drápů dravé šelmy vás pohladí koťátko. Je pravda, že progresivita není o agresivitě, ale i tak by neuškodilo občas posluchače pořádně protáhnout. Takhle hrozí jedno velké zívnutí. Zcela evidentní je to hned při úvodní „Empty Vision“, kdy čekáte tah na branku a kapela přitom hraje ve své obraně.

Bohužel, výrazné nejsou ani samotné skladby. Uznáte, že kapela zcela evidentně umí na své nástroje šáhnout, ale víc věcí už vás mile nepřekvapí. Sem tam se objeví nějaký pěkný moment, ale to na utáhnutí celé desky nestačí. Pro srovnání jsem si za sebou pustil DIRTY GAME, FATES WARNING a pro zpestření CONTROL DENIED, našinci bohužel zněli jako hodně chudý bratříček.

Co mi na desce chybí? Třeba nějaké pořádné kytarové sólo, které by si člověk zapamatoval. Co takhle i nějaký ploužák? Nevím, přijde mi to všechno v jednom tempu. Zmínil bych snad jen poměrně slušnou koncertní pecku „Here I Am“. Nerozumějte mi špatně, DIRTY GAME jsou na naše poměry třída. Výborný muzikanti, slušný zpěvák (což už u nás znamená krok do přední ligy), dobře nastartovaná kariéra... „Flame Of Loneliness“ beru jako první nesmělý krůček. Věřím, že z kapely v budoucnu vypadnou daleko silnější věci. Takhle zatím jen průměr. Bojím se pánové, že tímhle byste ty DREAM THEATER příliš neohromili.

Venca Votruba             

Při úvodní "Empty Vision" mi naskočila na displeji jména jako Chrome Shift, Alias Eye či Astra. Jinak řečeno poměrně přístupný progresivní metal, který ale rozhodně není záležitostí na první ucho. Největší práci mi dalo akceptovat kontrastní vokál Petra Dolénka. Tak, jak je radost poslouchat jeho čistý hlas, o to víc s ním zápasím v hrubé poloze. Že by šlo jen o zvyk a srovnání se s poměrně neobvyklým krokem? No, zatím jsem si úplně nezvykl... Výraznost skladeb bych v tomto případě bral jako velice ošidné měřítko. Až na "Empty Vision", která mi do uší vklouzla velice snadno a stala se pro mě největším tahákem desky, je zbytečné očekávat okázalou chytlavost. Spíš napjatá, lehce tajemná atmosféra (občas rušená drsným vokálem) a výrazné instrumentální schonosti jsou tím kouzlem, které si musíte vydolovat a které jen tak snadno do klína nespadne.

V porovnání s výše jmenovanými kolegy Dirty Game nedopadli vůbec špatně. Naopak. Takže s ohledem na to, jak dopadlo bodování u zahraničních melodických progresivistů, u mě je to dneska bez mhouření očí za čistých 7.
Savapip 7/10

www.dirtygame.cz

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Empty Vision
3. Time To Pay
4. Never Thought
5. Here I Am
6. Dirty Game
7. Loosing My Soul
8. I Can´t Wait

Sestava:
Petr Dolének - zpěv
Petr Voháňka - kytara
Jiří Markvart - klávesy
Martin Voděra - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 42:54
Studio: Alma, Studio Kreyson
Label: Music i-POT Records
Země: Česká republika

Související články:
ARAKAIN, DIRTY GAME, EMPIRE - 12.4.2008, Hradec Králové, U Cikána
Petr DOLÉNEK (DIRTY GAME) - Zahrát si s Dream Theater a zemřít!


Vydáno: 25.04.2008
Přečteno: 7095x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dirty GameSe zvukem bych...25. 04. 2008 11:33 Michal


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0898 sekund.