TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KREYSON - Návrat krále


- Pepsi Stone

Já bych Kreyson do jednoho pytle s těmahle kapelama neházel. Ty vole, ještě napiš Salamandru :-D Jdu si pustit akustickou sólovku Izzyho Stradlina...

24. 10. 2013 10:38

české kapely - čéééši do toho

Mě by zajímalo koho považujete za kvalitního představitele české heavy/power metalové špičky? Když totiž porovnám tuto desky Kreysounu s deskami kapel jako jsou Eagleheart, Sebastien, Ascendancy, Seven, Neutral nebo Porta Inferi tak ten výsledek dopadl pro Kreyson dost tristně. A zvuk to nezachrání, protože tyhle všechny nové kapely mají zvuk na stejně kvalitní úrovni

24. 10. 2013 10:27

- Pepsi Stone

Už ze Švejka víme, že českej lid byl v kecání vždycky přeborníkem...

24. 10. 2013 10:10

- Gazza

tak hlavně že je tu dost odborníků co tomu rozumí a mají touhu se vyjadřovat k něčemu i když je to vlastně nebaví. Tomu fakt nerozumím, urážet a hanět umí každý ale něco udělat to už je problém že Kolík a spol.

24. 10. 2013 10:08

- Pepsi Stone

Jo to máš pravdu, proto těch příšernejch revivalů je tady halda a jsou absolutně nesmyslný. Kapelu, která hraje vlastní tvorbu každej ignoruje, protože holt jim nezahraje ty odrhovačky co znají z hospody a jde se na Alkehol revival. To je fakt hrůza. Jinak politika mě u umělců nezajímá, to bych pak nemohl poslouchat nikoho, protože drtivá většina jich sympatizuje s těma zločincema z ODS.

24. 10. 2013 9:42

- Hellhammer

Hele,mě vadí na Davidovi,že je to komouš,jinak jeho muzika mi nevadí,neposlouchám ji,lidi to očividně pořád bere a já mu to přeju ten úspěch na starý kolena...Ale to co nechápu,je právě ta obliba různých revivalů..Zažil jsem situaci,kdy byli lidi z okolí líní jet 20km do Českých Budějovic na Kabáty(opět nic proti originálním Kabátů,neposlouchám neřeším..), a radši šli další den do kulturáku na Kabát revival,že tam nebylo k hnutí...To mě fascinuje,ta česká obliba něčeho fejkového,napodobenin atd...Vždyť i ta slovutná Škodovka,známá to automobilka po celém světě a jedna z nevýznačnejších českých firem, je dneska jen levnější a horší kopie Volkswagenu...

24. 10. 2013 9:24

- Pepsi Stone

Ona celkově česká kultura je dost specifická a její příznivci mi přijdou jako masochisti ukájející se kreaturami typu Davida, Džambulky a Vondráčkové. Tohle je to pravý blitivo.

24. 10. 2013 9:15

To F.Šafr - Hellhammer

Jinak Walda Gang je opravdu extrémně trapná kapela,která hraje vesncký bigbít opravdu pajzlové kategorie..To už radši nějaké starš cd Alekoholu,to je alepoň místy legrační v textech.A ,že se to líbí?No my Češi máme extrémní oblibu různých revivalů,napodobenin,vykrádačů melodií,parodíí a podobně (viz extrémní počet Kabát revivalů,Michal David Revivalů a podobných buranských uskupení jako je WG),tak bych se ani té popularitě nedivil.V Česku,obzvláště na vesnicích,(také jsem na venkově 19 let žil,vím jak to chodí), máme vůbec radši tresku ale losos,než lososa,radši si koupíme fejkové značkové věci,než koupit kvalitní a neznačkové a radši se jdeme podívat do kulturáku na Michal David revival,než zvednout prdel a jet se podivat do Prahy na skutečného soudruha Davida...Takže úspěch Walda Gangu po českých vesnicích je zaručen

24. 10. 2013 9:12

- Hellhammer

Kreyson opravdu patří do stejné ligy jako Kabát,Alkehol,Harlej,jen hrají na oko víc tvrdě...Jako takové,je cd v rámci tuzemského bigboše docela slušné,dobrá produkce zvuk atd.Za mě 5,5/10,tenhle žánr neposlouchám,ale věřím,že fanouškům se to může líbit

24. 10. 2013 9:05

- Pepsi Stone

Ale to je v pořádku... Každej, kdo přijde s čímkoliv veřejně, jde s kůží na trh a musí počítat i s negativními ohlasy. Já jsem řekl svůj názor, ty taky. Řekl jsem ho na Kreyson a třeba taky na Chrise Holmese, který vypotil tak totálně vychlastanou píčovinu, což by se nepovedlo ani zmíněnýmu Alkeholu.

24. 10. 2013 9:02

TO: Kolík - František Šafr

Já ale pořád nechápu, co je na tom špatného. Člověk, který nemá kapelu Alkehol rád, tak si recenzi může přečíst, ale proč by ji řešil? Kapela Alkehol (jak snad každému došlo) je tu jen pro to, aby se lidé bavili. Nenese žádná poselství. Nebere se vážně. Nesnaží se dělat majestátní hudbu, kterou vytře zrak. Jen si hraje písně pro radost, na které se dá pěkně pařit a odreagovat se. To hned znamená, že je to špatně? Já zase nemám rád tvorbu kapely Metallica za posledních 20 let a pokud se někomu líbí, tak mu nebudu jeho názor vyvracet a psát, že Metallica dělá jen sračky. Vy v tom (podle mě) hledáte strašnou vědu a štve Vás, že kapely jako Alkehol, Harlej či Walda Gang jsou u nás poměrně úspěšné a lidé na ně chodí. Člověk někdy rád vypne mozek, zabéká si jednoduché pecky a zapomene na život plný starostí a jen si užívá. ...ale to už zabočuji někam jinam. Přejděme zpět ke Kreysonu. Pro mě je Kreyson pojem a přestože Láďu Křížka jako člověka příliš nemusím (neznám ho osobně, ale mluvím o jeho projevech), tak nové album se mi prostě líbí a nemám s ním problém. Samozřejmě mohlo být lepší. Více melodiky, méně "damienovských" vložek (homosexuální refrén "Stoupáš" či vsuvka u "Tvá zář"), ale já tam neslyším žádnou špatnou skladbu. Nevýhodu prostě vidím v některých textech a v tom, že po 18 letech člověk čekal neskutečnou bombu a přišlo standardní (nadprůměrné) album Kreysonu. Nostalgie tam však je a poslouchá se to příjemně.

24. 10. 2013 4:21

To F. Šafr - Kolík

To je ono! Alkehol! To jsem ani nečetl, určitě to bude mimořádná agropecka! :-). Jen tak dál, chlapci, jen tak dál, každý neseme svou kůži na trh s rizikem, že s to někomu nebude líbit. Já vám svobodu projevu moc přeji. A pozor, to o tom debilovi jsem neřekl já... :-)

23. 10. 2013 23:40

To Pepsi - Kolík

Když si za tím stojíš, tak si dej hodnocení, jaké uznáš za vhodné. Máme přece svobodu projevu. Tu má nakonec i Křížek. :-) Pak se ale nediv, pokud si část čtenářů udělá na tvou recenzi podobný názor, jako na album Kreysonu. Ale jinak nic ve zlém... :-)

23. 10. 2013 23:29

Hodnocení - František Šafr

Označovat kapelu Kreyson za okresní přebor mi přijde skutečně zcestné. Kreyson je (s Arakain, Citron, Olympic...) jedna z nejlepších českých kapel tvrdého žánru a přestože nové album je odlišné jak debut, tak kdo tady očekával album "Anděl na útěku, Part 2"? Je to 23 let stará deska a navíc nahrána v absolutně jiné sestavě. Nová deska působí velmi jednotně. Všechny skladby na sebe navazují a jedinou výtku vidím na textech, ale hudebně je to velmi silná deska (v mnohém souhlasím s Pepsi Stone a Lukášem). A hodnocení alb Alkehol, Harlej apod. To je přece individuální. Já jsem fanoušek kapel jako Helloween, Edguy, Judas Priest, ale i českých kapel jako Alkehol, Arakain, Sagittari, Citron apod a to, že jsem dal poslednímu Alkeholu a Judas Priest 7/10, tak to jsem jako debil? Beru to z pohledu diskografie kapel a podle toho, jak se mi album jako fanouškovi líbí. Ten, který má rád Alkehol, tak hned bude vědět, že to album není špatné. Ten, kdo Alkehol neposlouchá, tak bude vědět, že vydal další "zbytečné" album. Sto lidí, sto chutí. Ale nechápu tu přehnanou kritiku.

23. 10. 2013 23:24

lukáš - Hylf

Můj názor na píseň Tvá zář. Kytary a basa šlapou, refrén hroznej, normálně to zní jak Petr Muk a hlavně první i druhá sloka je vykradená z To se nesmí stát od Vitacitu. Aspoň já mám takovej pocit.

23. 10. 2013 23:20

recenze od Pepsi - Hylf

Sám jsem čekal víc, novej Kreyson je pro mě zklamání, ale psát o písni Kde se Touláš, spojitost s trash metalem, tomu už nerozumím. To je asi jako přirovnat Evu a Vaška k Ozzymu a Litě Ford.

23. 10. 2013 23:07

- Pepsi Stone

Kolík: Jo a nový Korn jsem ohodnotil níž než Kreyson i Pretty Maids a novým Reckless Love jsem dal plnej počet...

23. 10. 2013 22:37

- Aldys

Jděte už někam s tím srovnáváním alb jednotlivých kapel.....hodnotím album, nikoliv srovnávám kapely.... proto když dám jedný 7/10 a druhý taky 7/10, neznamená to, že obě jsou na stejný úrovni ,-) je to jen čistě pocitové hodnocení jednotlivých songů a cca průměr z toho udělaný....aspoň já to teda tak dělával....přece když se mi u kapely A líbí 10 písniček z 10, tak nemám problém dát 10/10 a to stejný , když pak přijde např. ( opravdu jen pro příklad ) Kreyson a líbí se mi 10 z 10 a dám mu 10/10, tak je to špatně??? proč??? líbí se mi mi obě alba, tak nemůžu hodnotit přece jednu 10/10 a druhou, protože vy s tím tady máte problém a mám si říct.... aha, Kreyson je přece odpad a i přesto, že se mi to líbí, tak dám 3/10?? :)))) trošku pokory by to chtělo ,-)

23. 10. 2013 20:54

Mezi... - Kolík

...Návratem Křížka a Pandemoniem je vzdálenost světelných let. Pandemonium je liga mistrů, Křížek je okresní přebor. Nic proti okresnímu přeboru, to co mi vadí je, že se Křížek a někteří jeho fanoušci tváří, že jde minimálně o extraligu. :-)

23. 10. 2013 17:58

Výborné album , málo melodií. - lukáš

Návrat krále se mi od Kreysonu hodně líbí !! Ale jedno velká ale, jsou melodie !! Pokud fanoušek Anděla na útěku, který slyšel jen toto album a žádné jiné další od Kreysonu, bude hodně překvapený, neřku - naštvaný. Na albu je skutečně hodně málo melodických linek, které byly poznávacím znamením Anděla !! Ti co znají i Křižáky, Zákon džungle , atd. tak nové album se jim " musí " líbit !! Jediná výtka je , že Kreyson na Návratu krále, nezní ani jako z jiných desek kromě Anděla !! Takže tu fanda má "nový Kreyson " roku 2013 - Super intro a outro !! škoda že nejsou namluvená !! Takhle by byla fantastická !! Archanděl Michael , má thrash metalové riffy, ale jako muzikant musím zdůraznit, že riff není úplně totožný jako Promiňte slečno !! Riff je možná podobný rychlostí kytary, ale ne riffů !! Stoupáš je výborná pohodovka, ale opět s minimem melodií !! Ztrácím je podle mě bohužel nejslabší věcí, snad za celou dobu Kreysonu, možná jen některé písně z Elixíru života jsou horší !! My jo a vy, skutečně připomíná heavy metalový Alkehol, odsýpá ale dobře !! Ovšem má až moc jednoduchý kytarový základ . Kde se touláš je jedna z nejlepších písní na albu - opět to ale - je hodně jednoduchá, přesto mi trochu připomíná Není mažné žít, nebo Dej nám sílu žít, akorát ne ve speed meatlovém tempu, ale rock n rolovém tempu. Potud všechno ok, jen ten text do ní nepasuje !! DRuhá nejlepší aspoň podle je Možná . Tady cítím trochu udělat hit ve stylu Skalp, Nejde vrátit čas, tady melodie už přicházejí . Otevři oči je snad z období, kdy Láďa působil v TAmu, odsýpá výborně, jen je moc dorock n rolu. Dávej , dej - další nádherná věc, kde je je kýči blízko, ale Láďa z toho vybruslil . Skutečně výborná věc !! Tvá zář - fenomenální věc, krásný refrén !! Hodnotil sem album na hodně webech, ale musí říct - 4 písně skvělé, další normální slušné rychlosti , jedna krásná polobalada. Dvě vycpávky . ZA mě 7 z 10 možných. Nemůžu si pomoct ale Tvá zář je prostě super pecka !!

23. 10. 2013 17:48

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08355 sekund.