ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TWILIGHT FORCE - Heroes of Mighty Magic


- Metamorphic Dreamer

Nemůžu si pomoct, pouštím si to teď pravidelně v autě a jsem spokojený, hoši si s tím jistě práci dali a jejich "christmas metal" je skvělý, doporučuji si pustit na youtube obrazový doprovod z Pána prstenů https://www.youtube.com/watch?v=UvSGG1sG-lA Snad bude příště lepší zvuk!

2. 03. 2018 8:16

To GNT - htaedas

Pokud o přemýšlíš o nových Astralion, tak to spíš mohu doporučit nový Titanium. Pro mě docela letošní překvapení. Stačí, když napíšu, že hlavní skladatel je tam kytarista a spoluskladatel Pathfinder a třeba toho provedli se Stratovarius https://www.youtube.com/watch?v=MprxTuZNbNk.

7. 12. 2016 11:37

Stilverlight - htaedas

Se Stilverlight mohu jedině souhlasit. Sice speedovky taky nemaj podle GNT měřítek, ale i tak je to nadupaný až po okraj a že tu neproběhla recenze je veliká škoda.

7. 12. 2016 11:30

- GNT

Adrian: díky za tip, ale nevím, zda to budou mít v Bontonlandu, jinde nebudu mít čas jít. Ještě přemýšlím o nových Astralion, jdu se podívat na recenzi a komenty.

7. 12. 2016 10:10

- adrian

GNT: Sice uz je to dva roky stara vec, ale tohle http://www.metal-archives.com/albums/Stilverlight/Stilverlight/474490 je podle me lepsi album, nez 90% zde recenzovanych. Neskutecnej debut.

7. 12. 2016 10:05

- GNT

Chtěl jsem si tohle CD v pátek, kdy jedu do Prahy, koupit, ale nekoupím, nedisponuji tak dobrým aparátem, abych ocenil superdynamiku této nahrávky. No jo, co ale kromě nových F. Call koupit?

7. 12. 2016 7:11

- Metamorphic Dreamer

Ježiš, tohle jsem nechtěl rozpoutat :-)

6. 12. 2016 21:36

- GNT

htaedas: tak jsi popsal speedové skladby TF, tak dnes vypadají takřka všechny. A rychlý nástup má dnes kdeco, i písně úplně pomalý. Dřív se dalo předpokládat, že když skladba začne divoce, bude taková i dál. Dnes se nedá předpokládat nic. Jako kdyby co píseň, to malá opera.

6. 12. 2016 13:56

- htaedas

Já osobně jsem se smířil s tím, že speedovky všeobecně vždy nejsou speed po celou dobu, ale u TF mi to však připadá více bijící do očí (uší), jelikož tak mají skoro každý úvod do rychlé skladby, hlavně s tou táhlou vokální linkou, která mi připadá skoro vždy stejná.

6. 12. 2016 13:48

- GNT

Dovolím si citovat Htaedase: "Mě u TF (na obou albech) hlavně irituje jejich dokola se opakující skladatelský postup zvláště u speedovek. Skladba má vždy rychlý nástup, pak se zpomalí, zpěvák začne táhle zpívat a pak se to zase rozjede. A takto snad pokaždé." Ano, tohle je letitý problém takřka všech novější pokusů o speedovou skladbu. V takovém pojetí obsahuje rádoby speedovka všechny možné rytmické polohy až na samotný "kvalt" zbyde tak max. 1/3 stopáže, přičemž aranžérsky to už některý mají vychytaný tak, že střídají tempa u slok a refrénů v jedné skladbě, tzn. že třeba první refrén je speedový a druhý už ve střední tempu a třetí vystřídá temp třeba několik. Někdo u toho možná chrochtá blahem, já obvykle mívám pocit "rozsypanosti", nedrží to moc pohromadě, jsou to jen aranžérský hříčky a možná i schválnosti. Něco takového čeká člověk u progu, tam to beru.

6. 12. 2016 10:20

- htaedas

Mě u TF (na obou albech) hlavně irituje jejich dokola se opakující skladatelský postup zvláště u speedovek. Skladba má vždy rychlý nástup, pak se zpomalí, zpěvák začne táhle zpívat a pak se to zase rozjede. A takto snad pokaždé. Zvláště u toho táhlého zpěvu mi připadá, že to je pokaždé stejné. Naštěstí aspoň refrény jsou odlišné a jde podle nich skladby identifikovat. Jinak TF jsou melodický, svižný, to je v pořádku, ale na novém albu to s tou orchestrací na úkor kytar a bicích prostě přehnali a o žádnou Dynamic Range nejde. Prostě kytary jsou slyšet jen při sólech, doprovodnou si jen domýšlím a bicí jsou ploché.

6. 12. 2016 10:01

- Pagan

Na otázku se sluší odpovědět, takže za mě: k desce se už v podstatě nevracím, a to kvůli překážce uvedené v recenzi. Stojím si za tím, že jde o nejhůře produkované (ozvučené) album pod velkým labelem posledních několika let. Možná vlastně úplně nejhorší.

6. 12. 2016 8:17

- Metamorphic Dreamer

Tak jak na desku nahlížíte s mírným odstupem? Mně se fajnově poslouchá...i v autě :-) Songy 4,5,6,9 protočím i opakovaně...a to jsem prvotinu tolik nežral.

5. 12. 2016 22:34

Ousiodes, Vivaldi - Hermes

Mirec: Vez, recenze na obe desky se na nasem webu jiz v brzke dobe objevi. :)

19. 09. 2016 22:11

- Mirec

Zdravím, keďže sa tu roztočila zaujímavá diskusia, rád by som prispel trochou amatérskeho názoru. Od prvého počutia tohto albumu si stále hovorím " bomba " . Stále ho mám v hlave a akokoľvek sa snažím ho dostať von inou hudbou, nejde to. Podľa mňa je to na Album Roku. Je fakt, že ten zvuk je akosi čudný, ale zvykol som si. Čo sa týka recenzie, obe sú perfektné a vystihujú podstatu, ja však ako obyčajný amatérsky poslucháč dávam 10. Keďže neviem kde to napísať, dávam do pozornosti a zároveň návrh na recenziu: Vivaldi Metal Project - The Four Seasons, a Ousiodes - Angel, obidva tohoročné novinky.

19. 09. 2016 21:28

- Lars Larsen

Ten obal je ale fakt příšernej :)

14. 09. 2016 22:52

- Lars Larsen

Tak mi to připadá,že kdyby tohle cd Pagan vychvalil az do nebe a dal10-tku,tak by si tady snad ani nikdo nestěžoval.Nic proti Paganovi - čtu jenom jeho recenze a všechny a několikrát! Mě osobně se album líbí moc - zvuk i obsah.To jen tak okrajově,kdyby snad někoho recenze odradila od poslechu.

14. 09. 2016 22:50

- adrian

Jo to je jasna vec, Evergrey jsou zpatky. I kdyz predchozi album se mi libilo vic, tak novinka je taky vyborna. Ale to neberu jako power metal :-)

14. 09. 2016 17:43

- Supermartonátor

Adrian: sice to není vyloženě klasický power metal (více do progu), ale rozhodně letos potěšili Evergrey.

14. 09. 2016 17:26

- adrian

Jinak, co se tyce power metalu, tak posledni dobou to je pro me jedno zklamani za druhym. Nastesti se blizi nova deska Theocracy a tam ma clovek zaruku spickove kvality.

14. 09. 2016 16:44

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09027 sekund.