MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WISHMASTERS - Afterworld


Tady se nehraje fér - Robert Čapek

Nejhorší podle mého soudu jsou na recenzi tři věci: 1) pokud recenzent nectí žánr, 2) jestliže si protiřečí, 3) když hází pózu a 4) není férový a objekltivní. V této recenzi si užijeme všeho bohatě. Add 1) Napsat, že "není nutné z obýváku vyhánět babičku... produkce Whismasters je totálně přívětivá a neškodná" platí o téměř každé veličině symfonického metalu s ženskou zpěvačkou, včetně NIGHTWISH, AFTER FOREVER, XANDRIE a mnoha dalších. Co recenzent čekal? Nějaký black? Ona kritizovaná "zvuková jemnost a uhlazenost" k žánru patří, tohle není garážový rock. Recenzent prostě kritizuje nejen tyto věci, které ale jsou pro žánr vlastní a tím ukazuje vlastní ignoranci. Add 2) Kdo chce psa bít, hůl si najde. Divím se, že po přečtení některých vět nejde recenzent na vyšetření kvůli schizofrenii. Dobrou ilustrací je věta: "Hezky se poslouchá také balada „Magic“... kde věta mluví o "přirozeně vtahujícím vokálním zhoupnutím" aby nakonec skončila "vlezlou zapatlaností". Tak co vlastně platí, do psí díry: poslouchá se to hezky NEBO je to vlezle zapatlané? Má recenzent kařé ucho jiné? A s tím souvisí bod 3). Nesnáším, když si recenzent na něco hraje. Znám mnohé, kteří trsají na AMARANTHE, až jim háro lítá a pak dělají machry a plivou po nich, protože se to zkrátka mezi "true metalisty" patří. Stejná ubohost čiší z receneze. Přece nebude recenzent šetřit nějaké líbezné zpěvy a "neakčnost", když on je vlastně ten "metlák". Když chceš akci, poslouchej SLAYER, oni chytrej. A co má znamenat spojení "sotva mírně nadprůměrný"? Není být nad průměrem znakem kvality? Stejný recenzent, který psal: "budete pravděpodobně u nahrávky "Beatrice" příst radostí" nyní kydá hnůj na o mnoho lepší nahrávku. O několik levelů lepší a to jak vokálně, tak hudebně i produkčně. Nechci psát, že tomu rozumí jak prdel navigaci parníku, i když je to dost dobře možné. Je to ještě horší: totiž, ta recenze není férová. Hanba by měla fackovat někoho, kdo tohle záměrně udělá.

27. 11. 2018 17:24

Chce to nadhled - Tom

Nevím, ale na domácí scéně nemají obdoby, natož konkurenci. To není špatný začátek. Tohle nejsou žádné rychlokvašky ze Superstar, děti nebo známí někoho známého, ani módní hiphopeři bez nápadu a melodie. Na mě působili vždy skromně (až na původní zpěvačku, ta mi byla spíš protivná) a to, co některým připadá jako pýcha a ješitnost, je podle mě spíš zápal a nadšení pro věc. Pamatuji ještě nedávnou dobu, jak např. koncertovali u nás na maloměstě u letní hospody se vstupným zdarma. To už dnes asi nedělají, ale i to svědčí o tom, že jim cestičku nikdo neumetal. Co se týče kritiky, je přece jasné, že nejvíce diskutovat mají vždy potřebu prudiči a nespokojenci (se vším a čímkoliv), kteří sami dokážou všechno nejlíp…

27. 11. 2018 15:26

- SimN

Ferda: S tím naprosto souhlasím, to kapela opravdu nevychytala. mašek: ha ha ha vtipné. Meresz: A ty jsi to CD slyšel? Pochybuju. A mimochodem jsem holka, tak se nauč číst.

26. 11. 2018 8:27

- Meresz

Milý SimN, diskusie ohľadom "objektívnosti" recenzie už zasrali nejednu diskusiu pod článkom naprieč celým spektrom ČS hudobných webov, tak si to dajme ešte raz: recenzia je SUBJEKTÍVNY názor hodnotiteľa a proste pokiaľ sa mu daný album NEPÁČI a napáli mu PRIEMERNÉ hodnotenie, tak je to JEHO NÁZOR, ktorý ty NEZMENÍŠ a musíš sa s ním ZMIERIŤ. Pochopil si to už konečne alebo to potrebuješ mať napísané po čínsky?

25. 11. 2018 19:28

- mašek

jak říká SimN, minule tady Wishmasters měli 7,5. Je zvláštní, že tenkrát ti Wishmástrbijci neřešili, proč to autor tak brutálně nadhodnotil :-)

25. 11. 2018 17:06

- Ferda

to SimN: samochvála Wishmasters? dlouho očekávaná senzace, jak o sobě kapela tvrdí. Ani dlouho, ani očekávaná a už vůbec ne senzace

25. 11. 2018 11:55

- SimN

Celkem neobjektivní recenze ne? Když už se rozebírá nová zpěvačka, proč tam není, že na rozdíl od té předchozí má brilantní výslovnost angličtiny, neklepe se ji hlas, narozdíl od předchozí zpívá emotivně a má vyšší rozsah? Jen samá negativa. Divné. Album mi včera konečně přišlo. poslechla jsem si ho a je na úplně jiné úrovni než Beatrice, která tu má 7,5. Tady bych dala minimálně 8. Nechápu jak může mít méně, když je jasně lepší než to předchozí. Když mi kamarád na tuhle recenzi poslal odkaz, měla jsem pocit, že je psaná na jiné album. Něco tu smrdí...

25. 11. 2018 9:09

- Fanda

Merest asi nevi o čem mluví, si myslím jestli bejvala zpěvačka WM nesedí za klávesnici a vzteky nekomentuje (anonymně)

25. 11. 2018 8:52

- Meresz

Chlapci, tento Wishmasters a kapely ako toto, to už nikam nevedie. To je už prežitá vlna, ktorá má svoj vrchol za sebou už veľmi dávno (a ani ten nestál za veľa). Taký nový album Američanov GRAVESHADOW je female fronted metal, ktorý má zmysel hrať a ktorý je prostý všetkých tých debilných klišé, ktoré robia z WM a im podobných kapiel nepočúvateľné popové srajdy.

25. 11. 2018 0:29

- NSR

Je to neuveritelne originalne, v zivote som este nic take nepocul, bravooo chce to viacej takych skupin aspon dalsich 50 do kazdej obce, perfektne.

24. 11. 2018 23:46

- Rostislav

Orre (anonym, nečekaně) A zrovna by asi ne

24. 11. 2018 23:30

- orre

Asi 2! Cooožeee!!:-))

24. 11. 2018 23:23

Aha - Rostislav

By me zajímalo kolik lidí, z těch co tady komentují, slyšelo doopravdy CD

24. 11. 2018 22:43

- adrian

Naopak souhlasim s recenzi. Nic vic, nez stokrat omlete postupy s nijak zajimavym zpevem. Podle proma by clovek cekal pecku, ale dostane leda prumerny blabol, ktery je pro nasince zajimavy leda puvodem.

24. 11. 2018 17:50

- Franta Škopek

Ta recenze je až moc kritická. Slyšel jsem je, jak s Ivetou, tak i s tou novou a musím říct, že ta Taliánka je fakt dobrá. Zpěv úplně někde jinde. To album se mi moc líbí. V Česku to nemá obdoby a i ve světě by v pohodě prorazili. Vyloženě ta recenze je poplyvala a dost neoprávněně. Běžte na ně na živo, změníte názor.

24. 11. 2018 15:46

- Bobo

Dle mého názoru, velmi neobjektivní a snad i zaujatá recenze.

24. 11. 2018 12:24

- Pagan

Jelikož firma žádné konkrétní informace nedodala, vycházel jsem z oficiální facebookové stránky kapely, kde jsou zpěvy uvedeny pouze u Martina Havla.

24. 11. 2018 12:06

Really?! - Verča

Co to psalo za debila? Jen při poslechu City of Emrei je slyšet jak zpěvačka je úplně někde jinde, byla jsem na křtu a na rozdíl od předešlé, ta holčina odzpivá celý koncert na pohodu, bez toho aby při tom vypadala jak sexu-žíznivá prostitutka. Samá negativa...to se mně nechce věřit, že to píše nestranný člověk Ps. Mimochodem, pane chytrý, kdyby jste kapelu alespoň trochu sledoval, nebo přečetl si něco, tak by jste si všiml že čistý hlas zpívá Petr nikoliv Martin :) Pps. Alespoň ty chyby opravte.

24. 11. 2018 11:23

- orre

To bych neřekl. Snad jen konečně má někdo rozum!! Třeba začít oddělovat zrna od plev a to se samozřejmě netýká jen tuzemských revivalů!

23. 11. 2018 19:43

Běžte dělat něco užitečného - Jiří Pácalt

Pan recenzent zřejmě nemá zdravý rozum

23. 11. 2018 19:35

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09267 sekund.