ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Black Jack


- Petr Z.

Co se to tady zase mele? Já fakt nechápu, proč nějakým kapelám vytýkat, že hledal inspiraci ke své tvorbě jinde. To bych pak nemohl poslouchat žádný power/speed metal, protože tento styl vznikl díkyy Helloween a ostatní je jen kopírují... A co?! Mně jde o dobrý pocit z poslechu dané tvorby a je mi u zadku, jestli je to hospodský rock nebo heavy metal z Británie. Arakain v osmdesátých a devadesátých letech znamenal pro českou základnu fandů modlu a má na kontě tolik hitů, že si o tom může kdejaká světová kapela akorát nechat zdát! A že čerpali ze zahraničních kapel? Ano, jako miliony dalších hudebníků, kteří se ovlivnili svými oblíbenými kapelami.

6. 09. 2019 17:53

Pepsimu Stoneovi - Starej metálista

Tvůj příspěvek postrádá logiku, tudíž je sám zcestným. Dle tebou strukturované věty občan Kolík jakousi svou činností kdesi označuje internetové nuly ...Já názor o Arakainu nerozporuji, sám mám nejraději první tři alba...Právě Kolík označil Kreator a Exodus za třetí ligu(lze dohledat), pročež svou výtku o zcestnosti takovéhoto tvrzení směřuj na jeho bedra. Sám zde přiznal, že k poslechu druhého alba "Áček" se dobral po dvaceti letech od vydání. Sám tento fakt příliš nekoreluje s větami, jimiž hodnotíš údajný hudební rozhled a znalosti předmětného jedince. Měj se.

6. 09. 2019 17:24

- Pepsi Stone

V tomhle případě bych se rád zastal Kolíka a jeho označování internetových nul. Už mnohokrát svými příspěvky dokázal, že rockové hudbě rozumí a jeho znalosti rozhodně nejsou omezené. Navíc s jeho názorem se dá souhlasit a co se týče tvorby Arakainu, tak mezinárodní kvalitu jeho desek lze spatřovat rozhodně v prvních dvou, maximálně v prvních čtyřech. Poznámka o Kreator nebo Exodus je zcestná, stačí si porovnat alba všech tří jmenovaných kapel za posledních, dejme tomu, pokud se bavíme o současnosti, za posledních deset let.

6. 09. 2019 16:42

- xyz

Mne sa na tych ceskych ale aj slovenskych kapelach ako Arakain, Tublatanka, Kreyson paci ako vedeli z tej zapadnej produkcie vyselektovat to najlepsie, preto nemaju na ich najlepsich albumoch prakticky ziadnu vatu

6. 09. 2019 13:41

Bavím se - Aldys83

Arakain neposlouchám, ale už jenom kvůli některým komentářům sem prostě musím chodit :)))))))) občas si až říkám, jestli pan L je skutečný nebo jen schválně provokuje, ale musí to být neskutečná diagnoza :)))))

6. 09. 2019 13:15

8.5/10 - Demonick

Mne maličký žánrový posun (najmä vo zvuku) vôbec nevadil, skôr ma mrzia niektoré slabšie skladby (Labyrint, High Attack, Ty Se Nezdáš), ktoré kazia celkový, inač veľmi dobrý, dojem z tejto nahrávky. Čo mi ešte trošku vadí je máličko utopený spev - horšia zrozumiteľnosť. PS: aj vám príde až zarážajúca podobnosť Ukolebávky s Last Entertainment od CORONER? :-)

6. 09. 2019 12:45

- Petr Z.

Kolíku, proč sem vůbec lezeš, když Tě Česká hudba nezajímá? To mi hlava nebere. Já taky nelezu do diskuze o death metalu a nepíšu tam, že je to hrozná muzika, protože zrovna MNE se nelíbí. Zamysli se maličko nad sebou a pochop, že recenze jsou subjektivním obrazem redaktorů. Nevím, co je špatného na tom, že se někomu líbí Alkehol, Kabát, Limetal a tak dále.

6. 09. 2019 11:20

- Starej metálista

Kolíku, chlapče nešťastná, nezapomeň dodat, že dle tvého názoru jsou pod mezinárodní úrovní i Kreator, Exodus atd. Dobré nebe, tyhlety výlevy internetových nul...

6. 09. 2019 9:16

To Lukáš - Kolík

Tak si napiš tu recenzi sám zde do diskuse. Bude mít snad menší hodnotu? :-) Myslím že ne, tipnu si, že z ní bude cítit stejné falešné nadšení, jako z většiny recenzí českých desek zdejších autorů (vždyť tu se opěvují i sračky jako Alkehol:-). Většina ze skladeb Arakainu, které uvádíš, jsou někde na rozhraní tancovačkového bigbítu a polokopií nebo kopií zahraniční produkce, kterou se Arakain v dané době více než inspiroval. Mezi nimi je občas nějaká slušná nahrávka, ale jen občas. I ten Black Jack je pojat jako kopie Countdown s českými texty, to přece každý, kdo má uši, slyší. Smiř se s tím, že český bigboš to zřídka kdy dotáhl na mezinárodní úroveň (Schizofrenie), ale většinou se nachází hluboko pod její úrovní. To se netýká jen Arakainu, ale i všech ostatních - Citronu, Kreysonu, Titanicu... o dalších ani nemluvě. :-)

6. 09. 2019 8:03

TO: Lukáš - Pepa z Depa

Lukáši, uklidní se, proboha! Je snad na samotných redaktorech, co zrecenzuji a co ne. Jsem si 100 % jistý, že jak oni, tak drtivá většina fanoušků kapely zná tyto staré klenoty, ale na tomto serveru se zkrátka recenzují studiová alba, tak to pochop. Samozřejmě souhlasím, že skladby jako "Proč", "Gladiator", "Jsem trochu jako" apod. jsou geniální kousky a zejména 15ky jsou perfektní alba s mega zvukem! Zde jsou ale prezentovaná studiová, řadová alba kapely. Nikdo přece nepíše, že staré skladby Arakainu = špatně skladby!

5. 09. 2019 22:47

Jde o kvalitní písně !! - lukáš

Vykřičníky nic neznamenají. Ale proč proboha nenapsat něco o písních, které jsou prostě kvalitní. Arakain je hrál, je to jeho velký kus historie . Byl blbej Brichta, když zpíval na 25 Eden Gladiátora ?? Byl Arakain blbej , že tyto věci hrál a fandové byli blbí , že na ně na koncertě skandovali ? Taková Metallica nikdy nepřidávala na best off staré písně !! Nevydala nikdy živák, kde by byly nikdy nevydané písně !! A těch kapel je hodně !

5. 09. 2019 21:58

- ToPi

Myslím, že ty agresivní příspěvky s desítkami vykřičníků určitě autory recenzí přesvědčí, aby se s radostí pustili do recenzí toho, co autor takových příspěvků požaduje :-) A pokud ne, možná by pomohlo pár nadávek a nějaká ta výhrůžka oběšením či něco podobného. Jinak, Black Jack je skvělé album, ostatně jako všechna do Metalmorfózy. Jak už jsem psal, já to mám za 10 prakticky všechno. Na ten "odklon" mám trochu jiný pohled než jiní diskutující. Odklon byla vlastně alba Thrash The Trash a Schizofrenie (která byla samozřejmě skvělá). Ale Black Jack je vlastně návrat k normálu. :-)

5. 09. 2019 21:49

Nevydáno zhruba 16 písní !! - lukáš

Nechápu , že se kašle na písně Hostory live. Na 15 -ckách bude to stejné , Archeology také !!!!!!!!!! Quasimodo, Kat , Poseidon, Půlnoční hollywood, Ruce zla , Vstávej, Rebel, Den potom , Dymfonie ...Nechceš,Nechceš si hrát, Gladiator a hlavně Excalibur ................ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opravdu si tyto písně nezaslouží samostatnou recenzi ???????????????????????????????????? Například - Nevydané věci na skutečném album .. Zaslouží si to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5. 09. 2019 21:24

- htaedas

Živáky se zde skutečně nerecenzují, ale výroční History Live s dříve nevydanými skladbami v rámci seriálu by si to zasloužil. Minimálně bychom aspoň znali názor recenzenta na prvotní tvorbu Arakainu. Pokud zde bude recenzováno Archeology, když je zde uvedeno v diskografii, o to víc budu kroutit hlavou, že byl vynechán nejen ten živák, ale hlavně 15 vol.

5. 09. 2019 21:00

- xyz

Ja som mal vzdy radsej to komercnejsie obdobie arakainu pocnuc salto mortale po apage satanas, mozno aj preto ,ze tie peve trashove desky neboli v najlepsej kvalite ked som ich mal napalene na mp3 :-)

5. 09. 2019 20:03

- V.

Dneska jsem si to po letech pustil a prostě ne, po Schizofrenii sešup dolů. Salto Mortale mi přijde daleko povedenější. Každopádně Kolonie termitů a Zapomeň geniální!

5. 09. 2019 19:41

- Pepa z Depa

Arakain v 80. letech vydat studiové album nemohl a skladeb měl plno. Na živáku k 10. letům se jich hrálo spoustu, ale zkrátka na jednu stranu kazety by se všechny nevešly. Další pak vyšly k 15. letům a ke 20. letům. Zde na webzinu se recenzuji výhradně pouze studiové počiny v podobě alb (případně EP). Alespoň jsem si osobně nevšiml, že by nekdy vyšla recenze na zivak.

5. 09. 2019 18:49

Kabát spoustu věcí nehrál na k - lukáš

Kabát spoustu věcí nehrál na koncertě !! Za to Arakain ano !! A v žádném případě to nejsou špatné písně, spíše skvělé !! Kdyby Arakain první desku vydal v roce - 85 - 87, tak ty písně tam jsou !! A jště jedna věc - jsou to kultovní písně !!

5. 09. 2019 18:27

- htaedas

Jak se mi na Schizofrenii nelíbil zvuk bicích, tak tady úplný opak, samozřejmě včetně Žežulkova umu. Překvapil chlapec tehdy neznámý :-) Kolonie a Quijote jasně nejlepší skladby. Ukolébavka mě nikdy nebrala, i když Jandovo sólování paráda. Ostatní skladby Arakain standard kvalita, ale vydřený jsem z toho nebyl. Jako album celek se mi rozhodně více líbilo History Live a to jsem ty skladby nikdy před tím neslyšel (kromě Gladiatora na singlu), takže to vlastně pro mě bylo normální řadové album. Skutečně je škoda, že tu není recenze. Mimochodem živák má výborný zvuk, kde jsou krásně čitelné všechny nástroje.

5. 09. 2019 18:02

Black Jack ´92 - UrbyPT

Desku u mě hrozně sráží zvuk, který je strašně utopený. Jinak samotné songy jako Labyrint, Zapomeň a Kolonie termitů u mě patří k TOP v rámci Arakainu.

5. 09. 2019 17:34

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08377 sekund.