RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Jekyll & Hyde


- Losers and Winners

Zdravím do Cabaret Voltaire.

19. 06. 2019 13:27

Arakain - Sagi

Že zrovna já budu hájit Arakain bych nevěřil, ale to co se zde na něj sype, mně k tomu nutí... Takže kapela je na scéně přes 30 let, vydala spoustu alb, prošla pestrým vývojem (v 80tkách hard rock, poté ortodoxní i technothrash, power metal amerického střihu). Autorsky to táhne po celou dobu hlavně trojka Urban, Kub, Mach, ano na posledce poněkud vykrádají sami sebe (akustické rozjezdy ala Kamenej anděl jsou do uší bijící), ale po těch letech na to mají zkrátka nárok, a pořád dali do kupy ucházející komplet.

19. 06. 2019 13:26

Jeckyll - 10 z 10 možných !!! - lukáš

Je nová recenze na i prima cz. Jeckyll dostal 10 z 10 možných !! Možná dostanou prostor v Top staru ….

19. 06. 2019 11:35

Arakain - b.wolf

byl pro mě kdysi absolutní bombou, výměnu Alese za Koláře jsem ještě jakztakz snesl, ale Restart to už je průser na entou. A navíc se k nim pořád sere ta ciganka Zanáková, to absolutně nepobiram... Jekylla jsem poslechl a nic... Demonick to napsal za me... Jak smutný pád super smečky.

19. 06. 2019 6:47

Bílá ??!! - lukáš

Bohužel dnes je v situaci, že když Bílá " si ráda zase zazpívá ", tak Arakain je rád. Bohužel se ale zapomíná na staré fandy. Nerad jezdím p festivalech a různých akcí. Já si koupím lístek na Ládví na Arakain a tím to hasne. Ano, hodně koukám co na posledních koncertech Arakain hraje za písně. Bohužel Arakain nechápe, že se i najde fanoušek kterej nesnáší Bílou. K 30 . výročí prosím. Ale proč k 33. roku a dalších . Bílá zpívá ďábelskou hru, Apage Satanas,Metalomanii. Tohle to tato kapela nemá zapotřebí . Tohle už je parodie. Někde Arakain říkal , že Metalomanii hrát nebudou , protože je dětinská … Doufám, že na Ládví Bílá nebude.

18. 06. 2019 16:52

- orre

Dnešní metalisti jsou sice daleko tolerantnější, ale fakt si někdo myslí, že tuhle sortu lidí zajímá Bílá? Tohle je ze strany Arakainu přinejmenším podivný krok. Mě to naopak odpuzuje a to nejsem typický metalista či rocker. Hrat u nás za rohem Arakain s Bílou nejdu, protože bych si tam připadal trapně a nedokážu se toho pocitu zbavit.

18. 06. 2019 14:40

kalkul - Tomas

Já si tak trochu myslím, ze se Arakain snaží znít jako Dymytry. Protože to je v současnosti kapela, na kterou přijdou lidi. Na Arakain nikoliv. Poznámka o loajálnosti Bíle je k smíchu, protože její loajálnost končí tam, kde končí honorář. Celé mi to přijde jako jeden kalkul, jak na sklonku existence vydojit co nejvíc. Jenže se to hodně moc nepovedlo.

18. 06. 2019 12:16

- Martin

Kdyby se kluci na ty desky vysrali a vydali jedno album za 5 let s deseti skladbami, tak nebudu mít problém, ale polouchat sračky typu Vyděšenej, Nic neříkám, Diesel, Tisíckrát, Právo máš... to se fakt nedá!

13. 06. 2019 18:41

- Petr Z.

Souhlasím, že tohle album je zkrátka slabé. Není v něm nic, co by ho dělalo zajímavým. Je to prostě další album Arakainu. Kde jsou sakra nějaké eponymní hity jako "Kamennej anděl", "Apage Satanas", "Farao", "Nenávidím" nebo "Duše"? Vše se drží naporsto zajetých kolejí a nikam se ani trošku nevybočuje. V devadesátých letech jste sí pustili píseň a přesně jste věděli z jaké desky je. Ted si pustíte něco s Honzou a nevíte z jaké desky je, protože všechno se drží v jedné koleji. Je to škoda a obrovská.

13. 06. 2019 18:37

Nová etapa ??!! - lukáš

Po příchodu Koláře si kluci z Arakainu dali dárek v podobě Metalmorfozy. Už trochu s modernou koketovali na Forrestovi, něco na projektu Kain. Arakain měl před sebou novou etapu a vlastně " přestali hrát obyčejnej bigbít" . Já naproti tomu miluju tvorbu 85 - 88. Na Metalmorfoze se představil nový Arakain. Bylo více "coru ". Na Warningu moderna se zlepšila. A taky hitovky z této desky se povedly, prestože " starý arakain " prakticky skončil. Ovšem u na této desce bylo znát , že se Arakain opakuje . Přišel Labyrint a z Arakainu se stala thrash corová kapela. Na desce byl i Prospektor a Honzova muzika začala se probouzet. Labyrint je opravdu nabušené album , ale za Arakainu se stala úplně jiná kapela. Přestože se mi po 10 letech Restart líbí, tak už na něm sou velké muzikantské průsery. Hommo, Adre, Arakad … Opět průsery a hlavně nemyslitelná věc - albumy vcelku nejsou dobré. Jeckyll - Arakain bohužel z pasti nevystoupil. A myslím si že kdyby " skládal jako zastara ", tak nová deska bude přinejmenším třikrát tak dobrá.

13. 06. 2019 16:53

- Posluchac

Me by zas zajimalo, proc Honza sisla(Ja znal bych rad) a neni to poprve. Nechce se mi verit, ze by ve svem veku nosil zubni protezu a na druhou skladbu si ji zapomel nasadit.Haha :-)

13. 06. 2019 16:41

- Jekyll

Kam se poděla schopnost napsat tak hitové, přesto řemeslně precizní skladby? Arakain v tom byl jedinečný, ale vzal to bohužel čas...

13. 06. 2019 15:51

nuda na N-tú 5/10 - Demonick

ARAKAIN pre mňa roky patril medzi úplný TOP českej scény, a je mi úplne jedno, či za mikrofónom stojí pán Brichta, Kolař či Toužímský. Neriešim minulosť. Radšej ma vždy zaujímala kvalita výkonov, ponúkaný hudobný materiál a kvalitné koncerty. Na keci typu "No Brichta = No Arakain" to proste u mňa neplatí. Naopak, taká prelomová Metalmorfóza je pre mňa takmer dokonalá doska a vskutku fantastická moderná groovy vec, kde každá skladba môže byť potenciálnym hitom. Podobne je na tom Warning, či brutálnym zvukom okorenená Labyrint. S príchodom Restart to už ale žiaľ začína byť všelijaké... Čoraz častejšie sa na albumoch vyskytujú slabšie piesne, no hlavne obrovský skladateľský STEREOTYP! Chápem, že chlapi majú väčšinou po 50tke a na nejaké experimenty sú "asi" starí, lenže tam kde pôsobili spomínané Metalmorfoza/Warning ako závan čerstvé vzduchu, je dnes iba vákuum. Dôkazy? Stopážou neuveriteľne prestrelená a nudná Arakadabra a žiaľ i aktuálny Jakyll. V minulosti bolo vydanie novej dosky Arakain veľkou udalosťou, dnes som ledva zaregistroval, že niečo vyšlo. Obal? Už asi 3. alebo 4. kotúč v poradí, kde je takmer rovnaký artwork! Hrôza!!! Sound? Skoro totožný. Hit? Žiaden. Skladby? Klasicky neprekročíme dĺžku 3 až 4 minút a väčšina si je podobná ako vajce vajcu. Teda nič nového na svete za posledných 10 až 15 rokov! To je taký problém napísať inštrumentálku? Prípadne zaradiť akustickú gitaru alebo skúsiť nejakú 7 až 8 minútovú epickú suitu? Veď taká titulka si o väčšiu dramatizáciu priam žiada! Takto je to pre mňa len ďalší disk Arakain, ktorý ide jedným uchom dnu a druhým von. K tomu ten monotónny Honzov spev... ach. Kapela, ktorú som miloval a cestoval na jej koncerty ma dnes takmer nezaujíma... PS: sorry za tento výlev...

13. 06. 2019 13:42

standart, jiné české kapely - Sagi

Za mně slušný Arakainovský standart, bez většího průšvihu - 8. Jinak v Čechách určitě jsou dobré i novější kapely, ale chce se to pídit, protože promotéři jim šanci nedaj. Zmíním např: Cruadalach, Alchemist, lnaopak letitou trvalkou pro fajnšmekry jsou techno thrasheři Asmodeus či deatheři Pandemia

13. 06. 2019 12:38

Kapela v letech. - lukáš

To Bubák : Zrovna včera jsem poslouchal demo z roku 1987 a desku S.O.S. a tam, byl hit na hitu, kromě písní Lucky. Nechceš, Půlnoční Hollywood, Motýl noci a jiné. Arakain v jedné věci je asi nejlepší na světě - kupa písní a až na pár průserů, se musí člověk sklonit před jejich skladatelským uměním !! Například Debustrol se mi přestal líbit už od alba Vyhlazení, Brian vydal jen jednu desku, Loretta na desce Návrat je totálně skladatelsky vyčpělá. Kreyson na Návratu krále ukázal, jak se padá na dno propasti. Naprosto hrozná deska. Kapela v letech : Píše se rok 2019 a Urbanovi je 60 let, Kubovi 55, Machovi 55 let také a Brichtovi za dva měsíce 60 let. A nové kvalitní kapely aby člověk hledal lupou. Pokud Dymytry budou nástupci Arakainu , tak je něco shnilého ve sátě českém. Metalisti které stále posloucháme stárnou. Je smutné ale je to tak, přestanu poslouchat nový český metal a bude ze mně retro metalista. To Jeckyll : Jeckylla také musíme brát , že ho stvořili chlapy kterým je v průměru přes 55 let. Ale tipuju pokud vydrří kytaristům zdraví, tak by mohli hrát do 75 let jako Janda.

13. 06. 2019 11:05

- Bubak

Tak, když jsem desku slyšel poprvé, blesklo mi hlavou, že se Arakain asi dočista zbláznili Příšerný rádoby vtipný texty a jak už někdo zmiňoval, zcela monotóní zpěv Honzy. Deska bez hitu. Postupem času jsem toto album lehce přehodnotil, ale i tak, za mě nejslabší deska s Honzou. 6/10.

13. 06. 2019 5:51

pro Davida - Supermartonátor

Jasný, v poho. :-)

12. 06. 2019 16:56

Pro Supermartorator - David

Jo, musim se ti omluvitm. Jednak tu recenci napsal Pagan, kde pise, ze Hrich patri mezi ty "zaporne" a jednak mas samozrejme pravdu. Kazdy at ma svuj nazor, o tom zadna. To je tak, kdyz clovek reaguje unaveny po nocni :-) A ta prezdivka: po vysvetleni uz mi taky prijde zabavnejsi ;-) Takze vsechno dobre, beru vse zpet ;-)

12. 06. 2019 15:58

Hathor - ach tak. - Lukáš

Tak to sem nevěděl. To víš , tak zase jiné věci co nesouvisejí s hudbou. Titulní věc : Připomíná mi těmi přechody bicích a atmosférou Rainbow. Bohužel opět se krádá v mysl, to už člověk někde slyšel. Více písní Jeckyll .. : Mrzí mě ale že pokud kluci říkali, že měli připravených 20 věcí, proč místo hrozné písně pro Bílou , nepřihodili dvě písně navíc. Nemusí jich být 16 , ale že si koupím album a objeví se tam i píseň pro Bílou byla hrůza .

12. 06. 2019 11:15

- Pamětník z Barči

Album velmi slušné, ale čekal jsem více(už po několikáté). Výborný zvuk, místy solidní riffy. Na druhé straně nevýrazné refrény, monotónní pěvecký projev, některé texty doslova zoufalé(zejména ty od Macků).

12. 06. 2019 11:08

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.091 sekund.