TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MERCYFUL FATE - Mellisa


30 let - Kreyson - Anděl ! - lukáš

To Pepsi stone : Moc bych si přál abyste v redakci udělali speciální článek o Kreyson ??!! Je to toiž už 30 let , kdy podle mě v česku vznikla nejlepší metalová deska- Kreyson Anděl na útěku. Předem díky .

29. 05. 2020 14:29

Venom je rock n roll ! - lukáš

To Pepsi stone : Venom je rock n roll ! Ale hraný od podlahy ! Zkus si Pepsi odmyslet texty a dáš mi za pravdu.Spíš od vzniku Venom začali hrát metalové party hrát extrémnější muziku . Venom jednoznačně přispěli, že slayer začal hrát muziku jakou hraje dodnes. Nejvíc je to znát na desce Hell awaits. To samé si myslím o kapele Death. Třebaže by hodně lidí napsalo, že je ovlivnila hlavně Possesed a jejich album seven churches.

29. 05. 2020 13:47

- Pepsi Stone

Jediným spolehlivým měřítkem jsou v tomto případě uši. A já tam ten black metal neslyším ani náhodou. Hudebně Mercyful Fate podle mě mají nejblíž k Nové vlně britského heavy metalu, k čemuž přidali posléze progresivní vlivy. Pokud se o prvním blacku budeme bavit o Venom (s čímž souhlasím) a po další linii v případě Bathory a Mayhem, tak MF zní přece úplně jinak než tyhle kapely. Specifickým je pak Diamondův zpěv, který do žádné škatulky zapadnout nemůže. Ani blackmetalové ani ke klasickému heavy metalu.

29. 05. 2020 13:27

oprava. - lukáš

V nadpisu má být - První black byl Venom.

29. 05. 2020 12:52

Henych - první Black byl Torr. - lukáš

Vlasta Henych v jednom rozhovoru říká, že první black metal byl Venom - Venom pro něho je první black, protože Black metal se jmenuje jejich deska ! A Venom byli první kdo nazvali desku Black metal !

29. 05. 2020 12:51

K MF a black metalu - rumcajs

https://en.wikipedia.org/wiki/Mercyful_Fate https://metalinjection.net/black-metal-chronicles/black-metal-history-month/essential-black-metal-listening-mercyful-fate-melissa Pepsi a Kolíku, kde berete tu jistotu?

29. 05. 2020 12:34

Osobně mám raději... - Kolík

...prvních pět Diamondových alb, ale uznávám, že obě alba MF jsou zásadní a ve své době znamenala velký přelom v metalu. O žádný black metal se pochopitelně nejedná, to Pepsi definoval správně. MF a KD jsou kategorie sama pro sebe. Za mě pro Mellisu 8,5/10.

29. 05. 2020 8:46

Tenhle - b.wolf

debutem je takový nářez, že mě na dlouho přikoval k přehrávači a dodnes jsem se Medonosky nenabažil. Absolutní top, 10/10

28. 05. 2020 19:42

Kult a black. - lukáš

Mercyful fate jsou hlavně texty Kinga Diamonda. A přidejte si k tomu nadčasovou hudbu. Mnoho stylů metalu ještě nevzniklo . Jeden fanda napíše , že black stvořili Venom, protože jejich album se jmenuje Black metal. druhý fanda napíše Bathory a jejich debut. A poslední napíše Mercyful fate . Pravdu má každý fanda. Bathory, Mercyful, Venom každý přinesl něco svého a tím obohatil tento styl. Osobně si myslím, že je naprostá kravina tady určovat, kdo je pravý black. Buďme rádi že ty kapely vznikli.

28. 05. 2020 18:17

- V,

S názorem, že Mercyful Fate byli extrémní metal, se setkávám poměrně často. Osobně s tím nesouhlasím, byl to jednoduše heavy metal, byť vymykající se...

28. 05. 2020 10:40

- Pepsi Stone

Já na hudbě MF nevidím vůbec nic blackmetalového. Když to porovnáš s Bathory, kteří začínali v té době, tak ten rozdíl je tam slyšitelný. Blackmetalové jsou jedině tak texty.

28. 05. 2020 8:30

Debut jako hrom - David Svoboda

Příchod Krále diamantů ve velkém stylu. Ačkoliv Don´t Break The Oath a ostatní alba Mercyful Fate, potažmo King Diamond z devadesátých a nultých let mám raději,tak šlo o hromový vstup na scénu. Jen škoda letošního Brutalu. Když jsem zjistil,že MF přijedou,málem jsem dostal infarkt. Snad příští rok. Každopádně Mellisa 10/10.

28. 05. 2020 6:44

MF Melissa - rumcajs

Tak já první dvě alba MF vždycky za blackmetalová považoval a považovat budu, i přes rozhodné upozornění Pepsiho v recenzi. Koneckonců, na internetu se o tom vedou celkem zajímavé debaty, a tak mám za to, že MF do blacku klidně zařadit jde a podobná upozornění jsou celkem nemístná. Jinak s recenzí souhlasím, včetně bodového hodnocení. V rámci své diskografie MF debut překonali, za mě alespoň ve dvou případech, což ale Melisse neubírá nic na působivosti a zásadním dopadu na metalovou scénu. Debut, jak má být. Zároveň musím pochválit redakci za to, že nastartovali ku...sky silnou sérii recenzí - Mercyful Fate a Moonspell - paráda!

28. 05. 2020 0:36

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08782 sekund.