ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2


reakce - Miloš Doležal

vinyl vyjde 17.1. a má mix s větší dynamikou, dělal jsem 2 mixy, jeden pro cd a jeden pro vinyl...ale to si nejdříve ověřte, jestli je to pro vás dostačující rozdíl...jinak podle firemních informací i generace 50+ má první kontakt s novými deskami přes telefon....pak se rozhodují, jestli je to vůbec zajímá a objednají si to, nebo si pro to dojdou do obchodu....zdravím vás boys , nějak jsem vyčerpal vše, co jsem chtěl k tématu napsat... bavilo mě to...čus

1. 01. 2020 22:44

Hudba z telefonu - b!dak99

Moje generace (50+) hudbu z telefonu neposlouchá. Kupuje si vinyly, streamuje master kvalitu v Tidalu, možná někdo roztočí i CD. Zemětřesení je deska pro 50+, k mladším lidem s iPhony se dostane přes nás dědky. Já slibuji, že jestli vyjde hifi edice na vinylu, budu první, kdo si ji objedná.

1. 01. 2020 22:21

reakce - Miloš Doležal

existenčně závislý na prodeji desek vůbec nejsem, ale žádné desky z dnešní produkce nejsou točeny nemastrované z dynamikou 10 db...a tu dynamiku 10 db bych chtěl tedy vidět....asi mám oba jiné měřáky...já mám studiové a poslouchám tem neustále a vše kontroluji...takže zkusím vysvětlit ještě jednou ten trend....když dnes kdokoliv natočí nahrávku s velkou dynamikou, tak valná většina posluchačů řekne první dojem "to nehraje" a je to rozsudek daleko horší, než "hraje to moc ! " :-)....rozumíme si ? opravdu u každé produkce zvažuji vše...je to věčnej kompromis...to rozhodování je těžké, ale vím přesně co dělám...nic není improvizace, nebo náhoda...naprosto většinová reakce dnešních posluchačů, by měla být "hraje to"....to je měřítko i na firmách....u starých desek fakt není problém si to zesílit...s tím se tak nějak počítá, když to je nahrávka z roku 1970...jinak remastery třeba beatles, nebo hendrixe kreslí slušně...rvali vše do pásu na max, aby jim to hrálo...třeba queen ve studiu zalepili nejdříve všechny měřáky, a nechali vše dokud to nekreslilo slyšitelně....protže chtěli, aby to hrálo...nebylo k dispozici tolik techniky jako dnes....trend zvuku se vyvíjí a pokud máte pocit, že hrají jen staré narhrávky, poslouchejte jen staré...jiná cesta pro vás není, a nemyslím to vůbec zle....je zvláštní, že na mou poznámku, že vyrobíme speciální edici pro hifisty si vůbec nereagoval..a to je přesně důvod, proč to je zbytečné...snažím se pochopit vaše argumenty, ale vy nechcete vůbec chápat moje...vy jen posloucháte a kritizujete, já to vyrábím...řekněte mi, co děláte, já si něco o tom načtu a začnu vám vykládát, že to chci jinak a pak budete mít teprve srovnání ...poslední nahrávky black sabbth jsou tak natlačené, že to ani víc nejde ! a přesto se nevrací ke starému soundu, protže to už kdysi dělali, stejně jako já jsem dělal kdysi nahrávky, které nebyly mastrované...doba je jinde, požadavky taky, hudba se neposlouchala z telefonu....zdravím boys

1. 01. 2020 21:07

- JonathanGray

To je úplně zvrácená logika. Neříkejte pane Doležale, že jste existenčně závislý na těch pár tisících prodaných desek? Tak proč to neudělat pořádně a at si to ti telefonisti a řidiči zesílí. Daleko lepší přístup než to zdeformovat k hranici poslouchatelnosti a pak radit lidem, kteří si koupí originál, aby si to zeslabili. Všichni to dělají, tak to taky budu dělat. Já třeba na koncerty chodím minimálně a daleko radši si pouštím desky. Co byste mi tedy poradil? Závěrem pár tvrdých dat. Staré desky Black Sabbath a DP, kde se snad shodneme, že se opírají do strun, mají dynamiku okolo 10 decibelů. Tak kde je problém?

1. 01. 2020 20:46

reakce - Miloš Doležal

Zdravím vás všechny kluci diskutující...pokud vám nebude vadit připíšu pár postřehů z mého pohledu...nemám problém vstoupit do jakékoliv diskuze...takže - co se týče vašich poznámek ohledně masteringu,máte pravdu, že nahrávka je natlačená podle současného trendu, který je prostě světovým standardem ...zarputilí hifisté asi mají své připomínky, ale situace je taková, že nahrávky si v drtivé většině pořizují fans, kteří poslouchají hudbu na telefonech, nebo poslouchají v autě...proto je správná poznámka, že z telefonu a v autě to bude v pořádku...pokud má někdo pocit, že ho ve sluchátkách bolí uši, zeslabte si to ! :-)...jinak ty diskuze ohledně hlasitostí používají v mnoha případech stejné fráze, tak vás mnohé podezřívám, že to máte jen vyčtené....nebyl by vůbec problém, vyrobit pro hifisty omezenou serii třeba 300 cd a 100 vinylů, které budou splňovat vaše náročné požadavky ohledně dynamiky, ale obávám se, že by to dopadlo tak, že si to možná jeden pořídí a zbytek si to stáhne někde zdarma a vinyly zůstanou na skladě a prodají se stejně ty už vyrobené...což mi osobně vůbec nevadí, studiová nahrávka má pozvat na koncert....diskuzí ohledně masteringu a remasteringu jsem četl dost...úsměvný je tady komentář ohledně remastru pink floyd, kde vlastně nikdy pořádně ty nástroje nezmáčkli, protže jejich hudba je opravdu naprosto klidná...tam se ta dynamika fakt stlačit nedá...názor ohledně slayer 86 je taky úsměvný, poslechněte si slayer na posledních deskách...stlačená nahrávka se samlovanými bubny...tam aby člověk dynamiku pohledal...co je naprosto zajímavé, že na téma remasteringů se vedou hluboké diskuze, ale že vám na festivalech už mnohé hvězdné kapely hrají z počítače vám nevadí....pokud je cd pozvánka na koncert, tak u mých produkcí máte jistotu, že to live uslyšíte opravdu živě s dynamikou, kterou vyžadujete z nahrávek....zdravím vás !

1. 01. 2020 14:25

- V.

Já jsem zvědavý na zvuk vinylu. Pokud to nebude dynamický, bude to velká škoda...

28. 12. 2019 8:59

- JonathanGray

Tak nemusíme mávat hned světovými kapelami, stačí vzít Vzhůru přes oceán. To je štavnatej steak po zvukové stránce. Chápu to dilema, jak to dnes udělat, když takhle točí desky už i jazzový vyhlášený labely jako Chesky Records anebo třeba ZZ top z druhého konce spektra. Je to blbý, ale jde se na ruku zvukově horším nahrávkám. Já bych si to udělal naopak, s pěknou dynamikou jako dělají remastery třeba Pink Floyd. Ti už remasterují katalog asi potřetí a pořád to hraje skvěle. Bohužel kupní síla v Ćesku je tak malá a ještě to z 99% neřeší. Začarovaný kruh

27. 12. 2019 19:57

Reign in blood . - lukáš

Jako dobrej zvuk desky vnímám u Slayer - rok 1986. Kdyby toto album udělal Dodo stejně jako Zemětřesení 2, tak by mu to metalisti omlátili o hlavu ! Slayer - roku 1986 má nějakejch 28 minut, nářez jako prase a přesto z toho nebolej uši. Proč asi ?!

27. 12. 2019 19:29

- Elizz

Pro Lukase-Pane Lukasi, vazne me fascinuje, jak Vy dovedete vystihnout dobrou a spatnou praci a jeste si ji i obodujete, dle Vasi stupnice. Idealne jeste srovnani s nejakou kapelou, pro Vas idealne Blind Guardian. Muzu se zeptat, zda vubec umite hrat na nejaky nastroj? Samozrejme, pravo na nazor mit muzete, to nikdo neupira, ale o co se ty Vase nazory opiraji? Jen o to, ze se to urodilo v hlave a nebo mate s necim nejakou zkusenost?

27. 12. 2019 17:18

Jako Death magnetic ! - lukáš

CD mám doma. Zpěvák je výbornej. Bohužel zvuk je na prd. Když si cd pustím hodně nahlas, tak mě bolej uši ! Jako death magnetic - nabušená produkce !! Kdyby cd mělo zvuk jako zemětřesení 1, tak neřeknu ani popel. Takhle je to pro mě velké zklamání. Doufám, že nová deska Blind Guardian nebude mít takovej zvuk ! Písně 8,5 , zvuk ,produkce - 2 z 10.

27. 12. 2019 14:34

- JonathanGray

Tyhle argumenty že každý může být producent, mi lezou krkem. Já si koupil originální CD a můžu si říkat svoje názory horem dolem, na rozdíl od 90% chytráků, kteří to ukradli na netu. Hudba velmi dobrá, skladby se povedly. Výkony zúčastněných špičkové, ostatně to uměl Dodo vždy. Líbí se mi, jak se povedla přenést ta sedmdesátková nálada a přesto zní deska současně. Zpěvák výborný, až se vkrádají myšlenky, že Schelinger se neutopil a někde si v klidu žil a tuhle desku nazpíval. Tak je to autentické. K čemu mám trochu výhrady, je zvuk. Nejsem hudební producent, ale už jsem pár tisíc desek slyšel. Nástroje jsou pěkně odseparované, ale jako celek to je hrozně plochý a opět se to vše odehrává v 5 dB jako většina současné produkce. Takže to bude dobře hrát v autě a v mobilu, ale jakmile to dáte do lepší sestavy s adekvátní reprobednou, bude to půlmetrová koule bez prostoru. Je to velikánská škoda, protože skladatelsky jsou to povedené kousky. Musím to zhodnotit jako kdysi v krasobruslení. Umělecká známka za 8 a technická za 4.

27. 12. 2019 11:26

- Pepsi Stone

Dolezalova produkce mi v tomto pripade vubec nevadi. Nemuzes v roce 2019 vydavat desky s produkci a la rok 1980.

27. 12. 2019 9:49

- Janek

4Avram-produkce Doda je takova, jaka je, nekomu se libi, druhemu nelibi. Ostatne kazdy ma pravo,a by se z nej stal hudebni producent...:-)

27. 12. 2019 8:39

- Avram

Mně na tom dost vadí ta hrozně umělá produkce. Nechci být za každou cenu staromilec, ale když si ty skladby (i ty, které skládal Dodo, který je podepsaný pod produkcí) představím se starou pro Schelingera typickou produkcí, vyšly by z toho o dost lépe.

27. 12. 2019 8:22

- orre

Přesně tak! Aleš by to už dneska nedal na takové úrovni a ty písničky si zasluhovaly být zveřejněny. Vlasta je Vlasta, tady se ničemu nedivím. Zpěv je výborný a hodící se k materiálu dokonale. Kdo jiný, Vojtek, Toužimský či Kolář? Ne, tady nebyla jiná volba. Není to kapela, ale Schelingerovo-Čechové songy.

25. 12. 2019 10:15

- Janek

Musime si uvedomit jednu vec, co bylo, to bylo. Dneska je Brichta hlasove tak bidne, ze uz jen neco povida a pomahaji mu dalsi clenove kapely a nebo hoste. V projektu Zemetreseni nikdy neslo o Brichtu,Henycha,Smetacka ci Dolezala.Vzdy slo o odkaz na Schelingera...Tehdy to vyslo dokonale,ale psal se rok 93, dneska mame 2019,nyni to vyslo temer dokonale...

25. 12. 2019 8:17

- Pepsi Stone

V singlu je ten hlas skutečně nejslabší. Když jsem to slyšel poprvé,tak se mi to taky moc nezdálo, ale dej tomu víc šancí a ono to pěkně poporoste a v řadě jiných skladeb je skutečně právě zpěv velice silnou složkou.

25. 12. 2019 6:58

Z2 - rumcajs

No, já teda dvojku neslyšel, ale na pilotním singlu mi právě nejvíc vadil zpěvák, ta kopírka Schelingera tam je příliš okatá a nepříliš povedená. Aleš tomu u první desky dodal své originální charisma, které tady nejvíce chybí. Desku zkusím přejet celou a až pak zhodnotit, ale docela si myslím, že to právě kvůli zpěvu celé nedám.

25. 12. 2019 0:52

<< 1 2 3

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08103 sekund.