ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NIGHTWISH - Human. :II: Nature.


Mě vždycky - Ivan

u podobného alba napadne jenom jedno. Měl bych to přece poslouchat... Dyť jsou to přece... Nightwish (nebo jiní, každý si dosadí podle svého). Nedávno jsem slyšel Floor sólo. Bylo to v holandštině, ale to je jedno. Byla to fakt paráda a hned se ukázalo, jak je v továrně Nightwish úmělecky zabitá. Emppu... Jak píše Petronius. Už nám dávno ukázal jak skvělej kytarista to je. Ale teď už mu zbývá jen vrzat něco na kytaru abychom hráli jakože pořád metal... Ale jde těžko vymyslet něco zapamatováníhodného při tomhle kompozičním vzorci kapelníka Tuomase... Rozpusťte to děcka. Každý máte sám o sobě co nabídnout. I ten Marko... (výborní Tarot) A aby to neznělelo jen jako anti-Tuomas... The Life and Times... mám hodně rád.

2. 06. 2020 19:07

3/10 - Ivos

Bodově je to tak na 3 z 10 a to hlavně za druhý disk a mužské vokály. Jinak nic. Neměl jsem problém s Dark Passion Play ani Imaginaerum, Endless Forms už mi přišlo dost vyšeptalé a novinka je vysloveně zoufalá.

7. 05. 2020 9:36

- Ivos

Mě přijde, že i maistreamový metal se dá dělat vkusně, viz poslední desky Trivium nebo Slipknot. A i metalový pop může být zábavný viz poslední desky Within Temptation. Human/Nature první disk je čirá bezradnost skladatele, skáče to od motivu k motivu a žádný se nechytá. Je to blbý metal, blbý pop a poprvé v historii NW i blbé symfo. Druhý disk je alespoň zajímavý. Z hlediska uměleckého, by to měl Tuomas zapíchnout a věnovat se hudbě ve stylu své sólové desky.. Tam je pořád silný. V metalové/rockové/popové hudbě se absolutně vyčerpal až do uplné vaty a nemá už on an i NW co říct...

7. 05. 2020 8:53

- Crust

s Kaiem je potíž, že je to sice technicky zručnější bubeník než Jukka (přeci jen hrál v Rotten Sound a Wintersun), ale nastoupil do NW v době už pokročilého zjednodušení instrumentálních výkonů kapely. V éře s Tarjou do byla přeci jen instrumentálně výrazně ambicióznější kapela. Taky se nějak nemůžu dostat přes ten umělěj, plochej a upozaděnej zvuk bicích na posledních dvou deskách. Takže za mě Jukka vyhrává nad Kaiem jednoznačně.

29. 04. 2020 17:12

- ov42

Takovaj Daniel Erlandsson taky nevypadá na bicíma nějak echt živě, poměrně tam ležérně sedí bez nějaké mimiky, jenže jeho ruce a nohy pracují dokonale.

29. 04. 2020 16:35

Popularita - kvalita skladeb. - lukáš

To Crust : Myslím , že Metallica měla 5 alb, které se dostali hned od vydání na vrchol žebříčků. Ano, Nightwish mají popularitu, taky se na ní vypracovali. Prostě krok po kroku. Možná jsou na vrcholu s popularitou, ale ne s písněmi. Tuomas by měl konečně nechat skládat Empa, Floor nebo Marca. Polsední deska mi přijde stejně , jako první deska comebacku Running wild. Skládá to jeden člověka a bohužel je to znát. To Ov42 : Možná to dává s prstem v nose, ale je to prostě jen novej bubeník. Asi na to má žaludek. Další deska Nightwish : Osobně si myslím, že bude celá soundtracková. Tuomas mele z posledního.

29. 04. 2020 16:15

Hahto - ov42

Hahto nevypadá za bicími tak živelně proto, že Jukkovy party, do kterých on musel dát všechno, dává Kai levou zadní. Srovnávat prodej Nightwish v USA s Metallikou úplně nejde, pozice Nightwish na americkém hudebním trhu je úplně jiná, než v Evropě. Již Once bylo po vydání nejprodávanějším albem na světě pár dní, ale USA se na to podílely jen malou částí. Hrajou v USA dodnes v sálech pro tisíc, dva tisíce lidí. Album jsem očekával s velkým napětím a ukrutně mě zklamalo. Kapela má nejlepší zpěvačku na světě a udělá album z poloviny instrumentální a ještě na album zpívaném jednu píseň kompletně nazpívá dudák a jedna je vylepšeným bubenickým sólem. Tak 3-4 dobré skladby, ale v dobách Once by byly i ty tak jako bonus na singlu. První Noise je ještě nejlepší, ujde Pan, Music a závěrečná pomalejší věc, kde je duet Marka s Floor. Jinak dost slabá deska. Nejhorší, co kdy Nightwish vytvořili a druhý disk nemá s Nightwish společného vůbec nic.

29. 04. 2020 14:03

- Crust

Jen bych rád podotkl, že třeba St.Anger taky bodovalo v žebříčcích. Jasně, že konečná bilance prodejů byla pak dost odlišná od Black alba, ale pokud se kapela dostane na nějakou úroveň popularity, jsou očekávání veřejnosti velká a prostě není možné, aby se album v prvních týdnech po vydání neumístilo vysoko v žebříčcích. Tolik tedy ke vztahu kvalita hudby a první místa v prodejích. Korelace tam není veskrze žádná.

29. 04. 2020 12:54

- V.

Nevím, jestli je takto zanedbatelný rozdíl měřítkem. Každopádně WT na USA vyloženě cílí, Nightwish jsou přece jen víc proevropská kapela. Ale nevím, jsou to mé domněnky, které nikomu nepodsouvám :-)

28. 04. 2020 10:09

- warrior

No, neřekl bych, loňské album WT na 129. místě...Luky, prodej neznamená kvalitu, souhlasím, nicméně jistým důkazem popularity nesporně je. Jsem již pamětníkem, takže od Metallicy i BG mám nejraději ranou tvorbu, tj. do roku 1991, resp. 1998. Měj se.

28. 04. 2020 9:57

- V.

Mám pocit, že WT jsem v USA populárnější než Nightwish, takže těžko říct, kdo je větší kapela...

28. 04. 2020 7:57

- Luiz

to čeeeši do toho: nesnaží se být za každou cenu symfonické album? To si doufám děláš legraci. Symfonické nástroje hrají v posledních albech více a více, v každé skladbě. A CD 2 je pouze orchestrální. A v tom se právě lišíme. Zatímco já považuji každou desku za "měkčí", ty ve své podstatě za tvrdší a metalovější :). V tom se prostě neshodneme. Ale to, že se mně (a asi většině v diskuzi) líbí album méně, vůbec neznamená, že bude album neúspěšné! Najde si nové fanoušky, kterým se symfonický power metal s Tarjou nelíbil (byl pro ně příliš tvrdý). No a ty jsi toho nakonec zářným příkladem. A já na ně nakonec také úplně nezanevřu, zas tak špatné to není. No a tak nás "fanoušků" přibývá :)

27. 04. 2020 21:21

Within T .. není tak populární - lukáš

To Warrior : Within T .. není tak populární. Tak mě napadla Metallica. Skvělý prodej desek neznamená , že kapela je dobrá ! Jak poslední Metallica, tak i Nightwish natočili prostě slabé alba. Ale pokud dotyčný má hodně rád Nightwish, tak mu to brát nebudu. Jen doufám že se slabou deskou nepřijdou třeba moje miláčkové Blind Guardian ! Zatím každá jejich deska nebyla slabá. A to jsem rád.

27. 04. 2020 16:06

- warrior

Srovnání s popularitou Metallicy je zcela mimo mísu. Zde diskutované album v USA na "krásném" 110. místě prodejní hitparády.

27. 04. 2020 14:41

- Meres

Prečo do každej debaty na metalforever zaťahuješ Metallicu? Urobili ti niečo zlé? Máš z nich komplexy?

27. 04. 2020 13:22

Nightwish mají hodně fandů ! - lukáš

To češi do toho : Nightwish je dnes velká instituce. Nemají tolik fandů jako Metallica, ale těch fandů jejich je opravdu hodně ! Dnes když hodně populární kapela vydá novou desku, tak se hodně prodá. To je fakt. Metallica to má stejné - vydá novou desku a všude vítězí v žebříčkách prodeje desek. Poslední Metallica mě hodně zklamala a přesto se jí prodal přes milion ….

27. 04. 2020 12:57

jak to tedy je? - čéééši do toho

... a proto, že to je (podle některých tady) tak nepovedená deska, tak proto trhá prodejní rekordy :D. Já třeba nemám rád období s Tarjou, opravdu mě zaujalo až období s Anette a nové album se mi líbí právě proto, že nekopíruje ty staré a nesnaží se být za každou cenu symfonické (čímž by začali vykrádat sami sebe) a je ve své podstatě tvrdší a metalovější než ty předchozí

27. 04. 2020 11:34

To Lukáš: - Petronius

Pokud je to tak, jak píšeš, jsem tomu rád. Jukka Nevalainen býval za aparátem pokaždé živelný, jeho nástupce Kai Hahto (mmch Jukkův příležitostný mentor) je sice bicmen technicky precizní, ale opravdu působí tak nějak profesorsky, odtažitě.

26. 04. 2020 22:06

- Luiz

Po minulé desce jsem nic zásadně lepšího nečekal, směr kapely je i nadále jasný a obávám se, že metalovější už to nebude. Takže překvapený zas tak nejsem, i když při prvním poslechu jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, kam až to zašlo. Při dalších už to bylo naštěstí trochu lepší. Závěr skladby Shoemakeru se líbí, připomíná období s Tarjou a jejím operním zpěvem. Ale Holopainen se dříve vyjádřil, že tímto směrem dále jít nechce, takže moc takových pasáží asi slyšet nebudeme. S recenzí souhlasím, a také se mi snad více líbí CD 2, ale samozřejmě za předpokladu, že rezignuji na metalového fanouška. Ale jako relaxační hudba to není špatné. Co z tohoto alba ovšem chtějí hrát na koncertech? Max. pár skladeb, pokud nechtějí posluchače uspat. Protože drtivá většina skladeb má v určitém úseku pomalé a tiché pasáže. Ještě že mají z čeho čerpat z minulosti... 5/10

26. 04. 2020 22:01

Vyléčený bubeník ! - lukáš

Pokud mě opravdu potěšila aspoň jedna věc od Nightwish roku 2020, tak je to vyléčení bývalého bubeníkaz Insomnie ! Nevím jak se tělo může přizpůsobit turné, tedy dlouhému turné ? Asi se k Nightwish nevrátí, přesto to je můj oblíbený bubeník ! |Ten novej kterej je v Nightwish tu hru vůbec neprožívá. Je vidět že vzal želo po bývalém bubeníkovi, ale z jeho hry není vidět žádné nadšení.

26. 04. 2020 21:21

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08389 sekund.