RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WHITESNAKE - Whitesnake


- Pepsi Stone

Ty klipy patřily k té době a nevidím na nich z historického kontextu vůbec nič špatného. I když uznávám, že Ozzy s trvalou je fakt bizár :-D

18. 02. 2021 14:37

- V.

No, ty klipy jsou fakt děs. Kroutící ženský ještě dejme tomu, ale vlnící se David Coverdale, Steve Vai nebo Paul Stanley... Do toho Ozzy s trvalou. Uff :-)

18. 02. 2021 14:23

- minstrell

Ach ty sladké osumdesátky. Nikdy před tím ani nikdy potom už nevzniklo tolik rockových a metalových hitů, co sbouraliy hitparády. Některé kapely pak takových hitů měli i více. Proto se taky o osumdesátkách mluví jako o dekádě metalu. Všechny ty Deff Leppard, Bon Jovi, Kiss, Motley Crue. . . . a samozřejmě i Whitesnake. Těžko říct, proč David změnil styl a z bluesmana se stal macho a velmistr hairmetalu. Dnes už zřejmě můžeme jen odhadovat, jestli do toho byl dotlačený manažery vydavatelské firmy, nebo jestli si sám David uvědomoval, odkud se pohrnou zlaťáčky a nezměrná popularita, nebo jestli tohle všechno tak nějak vyplynulo z přirozeného vývoje. Spíš si myslím, že kombinace prvních dvou, podobně jako tomu bylo třeba i u Alice Coopera o dva roky později (album Thrash a hit Poison). Osumdesátkové hairmetalové desky to jsou nablýskané produkce, co slibují nablýskané pozlacené a diamantové desky pověšené na zdech manažerů jako trofeje z lovu. Počítám, že většina lidí přišla k Whitesnake právě díky tomuto albu a možná konkrétně díky hitu Here i go again. Osobně jsem se s nimi seznámil až někdy v druhé polovině devadesátek a tak k nim nemám vybudovaný vztah, ale pokud váš hudební styl vychází z 80-tých let, tak na tohle album prostě nejde nenarazit. PS: Společně s hairmetalem jsou spojené i klipy s většou spoře oděnými ženami. Jak moc se jedná o přežité klišé je otázka vkusu každého z nás. Jeden podobný (už nevím konkrétně který to byl, ono je to jedno, dosadit si můžete téměř kterýkoliv z té doby) jsem před cca rokem pouštěl svému desetiletému synovi. Pozorně poslouchal a vypadalo, že se mu hudba docela líbí. Pak se na mě otočil a povídá: „Tati, co tam dělá ta ženská?“ Suše jsem polkl a řekl, že cvičí. Děvče mělo totiž na sobě klasický aerobic úbor a provádělo všelijaké pohyby. Následovala další otázka: „No jo, ale proč tam cvičí, když ta písnička není o cvičení?“ Snažil jsem se mu vysvětlit, že tehdy se to tak dělalo a do videoklipů bývaly obsazované hezké děvčata. V ten moment se slečna na obrazovce svíjela na zemi, a všelijak roztahovala nohy. Viděl jsem mladému na očích, že má ještě asi pár dotazů v merku, ale po mém zoufalém pohledu to naštěstí vzdal. Neměl jsem odvahu, sílu, ani dostatek inspirace mu vysvětlit proč ta nešťastná žába nosí pod jednodílnými plavkami legíny a proč proboha má na kotnících ustřihnuté sibiřky. :-) Upřímně, do té doby jsem o těchto klipech nikdy nepřemýšlel v těchto souvislostech a nepřišly mi závadné.

18. 02. 2021 13:17

- mr.deadhead

Já se k němu dostal až jako dospívající někdy okolo roku 2006 a nic moc (spíš nic) jsem tehdy o Whitesnake nevěděl. Ale hned po prvním poslechu mi bylo jasný, že tohle není jen tak. Prototyp "srdcovky". Nedám na něj dopustit. Hodnotit asi netřeba.

18. 02. 2021 9:30

- V.

Nejlepší hair album 80. let. Jen se člověk nesmí dívat na oslizlé klipy :-D

18. 02. 2021 8:04

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07682 sekund.