DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PUHDYS - Es War schön


Pro GNT - opět - RoBertino

Já to měl naprosto jednoduché - konec roku 1976, v televizi dávali Einmal im Jahr, na scéně skupina - Harry se svým afro účesem jako ikonická postava v pozadí a potom Hertrampf a Alt wie ein Baum. A už mě měli! Krátce nato mi spolužák (trouba jeden) rád a ochotně odprodal Die großen Erfolge a nebylo co řešit... Pravda pravdoucí: zjevili se, lapli a nepustili. Dodnes.

26. 01. 2023 14:56

to Robertino: - GNT

To jo, byli dobří, ale takových bylo víc. Hledám to něco, co člověka zasáhne na první dobrou někde uvnitř (tak to bylo u mě). Puhdys se mě líbili víc než Beatles - např. jejich expedice RnR u mě neobstála ve srovnání s rokenroly od Puhdys (pokud rokenrol tak jedině ve verzi Puhdys, vše ostatní je pro mě "dřevité", případně je "elektrifikované" country).

26. 01. 2023 14:52

Pro GNT - RoBertino

Nebude to prostě a jenom tím, že byli fakt dobří? :-)

26. 01. 2023 14:27

- GNT

Ale stále jsme "nerozkryli" to, čím nás to vlastně Puhdys lapili, co je to za nepojmenovatelné kouzlo? K žádné jiné kapele (a mám jich rád hodně) jsem neměl a nemám podobný osobní vztah, který se nebojím nazvat až láskou (v dnešní době musí člověk s některými všelidskými pojmy zacházet opatrně).

26. 01. 2023 14:23

Pro GNT - RoBertino

Podobná věc mě napadla už tolikrát a ono se nějak podezřele posouvá do mysli přesvědčení, že to nelze udělat jen proto, aby si někteří lidé nemuseli přiznat, že i tehdy se dělaly dobré i výborné věci...

26. 01. 2023 13:59

Super počtení, - b.wolf

díky za obsáhlé recenze... zamáčkl jsem slzu a vytáhl po delší době fošnu Sturmvogel...

26. 01. 2023 13:58

- GNT

Puhdys - moje ranné mládí, některé písně nemohu slyšet, aniž bych byl dojat a neměl poněkud sentimentální náladu. Třeba se zbývající členové kapely ještě udobří. Vlastně já zatím nevím, jaké měli mezi sebou vztahy v dobách největší slávy. A taky děkuji za recenze. Nevím, proč se nikdo, žádná TV, nechopí těchto východních kapel (ale i filmové a jiné tvorby - desítky let jsem neviděl spoustu filmů, které jsem znal ze svého dětství, např. všechny ty hist.dobr. velkofilmy a seriály), a nevysílá je v nějakých tématických pořadech.

26. 01. 2023 13:49

Osobnosti - RoBertino

To GNT - Birr určitě vytvořil podstatnou část repertoáru, i když ten konec to trochu pokazil. Každopádně bych ale maximálně vyzdvihl Harryho, bez jehož fantastických schopností by skupina skončila mnohem dříve - a to všichni členové souhlasně potvrzují.

26. 01. 2023 12:07

Poděkování - RoBertino

Chtěl bych touto cestou Jirkovi vzdát hold, že se chopil ne zrovna lehkého úkolu, ale dosáhl minimálně toho, že Puhdys navzdory všemu zase vstoupili výrazněji do našeho podvědomí. Ať už máme na písničky stejný či odlišný názor, přinejmenším mnozí vytáhli staré a pozapomenuté desky - a to je určitě fajn.

26. 01. 2023 12:06

2019 - RoBertino

Jen malý dovětek k onomu setkání - nebylo až tak a priori brané jako výročí vzniku skupiny, nýbrž oslava prvního koncertu ve Freibergu, neboť jak bude zmíněno v knížce, ty začátky (jako u mnoha skupin) byly hodně komplikované a propletené.

26. 01. 2023 12:04

- GNT

V podstatě druhé nejakustičtější album Puhdys. Pro zůstávají Puhdys navždy v paměti svými prvními 8 alby, ty jsou pro mě nesmrtelné, z dalších desek bych (krom Alles hat seine Zeit) už vybíral spíše jednotlivé skladby. Ano, je to legenda, legenda svébytná (žádná náhražka za tehdy nedostupné západní kapely, jak se občas píše). Puhdys mě uváděli do světa rockové hudby, nikdy nezapomenu na skvělé chvíle při poslechu jejich písní. Škoda toho konce a rozhádání. Nicméně bez Birra by žádní Puhdys nebyli.

26. 01. 2023 11:58

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08199 sekund.