ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SIX DEGREES OF SEPARATION - Triotus, Tricephalus And Tribadism

Přiznám se, že o hudbu této velmi zajímavé kapelky jsem zavadil až při poslechu právě recenzovaného počinu. Také se musím přiznat, že jsem do poslechu nebyl zrovna tak žhavý, jak bych nejspíš měl být…
Jaká to chyba!!! Hned, jak se totiž rozběhla první věc „Shade Of Triotus“, tak mi spadla čelist až někam k mým chlupatým lýtkům. V tu ráno jsem byl ve světě SDOS. Hltal každou skladbu a básnil nad kvalitami tohoto kotoučku. Tak silnou nahrávku jsem totiž už pěkně dlouho neslyšel.
Četl jsem, že se SDOS pohybovali někde ve vodách doom metalu. Těmto dobám nejspíš již odzvonilo. Skladby jsou značně heavy. Občas mi přišel na mysl THERION někdy kolem roku 1995. Ve své podstatě si to však SDOS hrnou svojí cestou. Deska má neuvěřitelný spád. Není tajemstvím, že nemám moc v oblibě dlouhé nahrávky. Tady mi ta hodina připadá ještě krátká… Celé to totiž uteče nějak rychle. Mezery mezi skladbami jsou minimální, takže to prostě jede. „Masterpiece Of Pain“ se lomí s prvním kousek takovým způsobem, že si říkáte, jak krásně „Shade Of Pain“ v závěru graduje. A hle, on to další kousek…
SDOS mají výrazný cit pro melodii a vygradování skladeb. Za vše mluví poklidnější „So Bitter, So Wrong“, která pluje na pomalé vlně, které za zády hučí pořádná bouře. Pravá gradace je zastoupená ve skladbě „This Night Is Mine“, která doslova bere dech. Je těžké o nějaké skladbě říci, že v ní deska vrcholí, ale nejspíš tato chvíle přichází sedmou „Evening Star“. Při refrénu „Thank you for the madness, thank you for the blasphemy…“ mi zvesela běhal mráz po zádech.
Musím se také zmínit o bonusové „Lonesome“, která je určitě nejkontroverznější. Jasně se celému CD vymyká, protože díky viole nabírá symfonické rozměry. Na mysl se vkrádá díky Zuzaně Lípové smečka DYING PASSION. Budu si za tím stát, ale tenhle kousek je z celého kompletu nejchytlavější a nejhitovější. Tak krásnou skladbu jsem opravdu dlouho neslyšel. Kdyby se kapela chtěla ubírat v budoucnu tímto směrem, tak bych nebyl proti. Když se připojí Zuzka, tak je prostě vymalováno. Je to krása…
Na druhou stranu, to je celá deska. Od parádního zvuku, přes zajímavý obal, po dechberoucí hudební obsah… Nemám slov, tohle se nedá popsat slovy. Uchopte neuchopitelné. Už teď hrdě volám – Deska roku!!!!

P.S. – Chlapci, Chuck může být spokojen…

Venca Votruba             

Musím se přiznat, že o této kapele sem nikdy neslyšel a o to větší šok pro mě byl poslech jejich druhého dlouhohrajícího cd se zvláštním názvem „Triotus, Tricephalus And Tribadism“. Kolega Venca mě sice na tohle album upozorňoval, ale to co se na mě vyvalilo po spuštění jsem opravdu nečekal. Obrovská porce melodického, energií nabitého metalu v tom nejvyšším tempu, která vás nenechá až do závěrečných sekund vydechnout …a to má album skoro 60 minut!
Kdyby se mě někdo zeptal jaký styl kapela hraje, tak bych nebyl schopen odpovědět, je to mix snad všech metalových žánrů s převahou doomu a deathu, který dohromady dává naprosto ohromující hudbu. Každá skladba je hitem, já osobně bych vyzdvihnul třetí věc „Insanity“ a sedmou „Evening Star“. Na druhou stranu celkový dojem z alba sráží tak trochu poslední bonusová skladba „Lonesome“ s hostující zpěvačkou Zuzanou Lípovou, která je sice také výborná, ale do tohohle cd vůbec nezapadá.
Jinak ale není albu co vytknout ...skvělá práce kluci!!

btw na stránkách Elysion si můžete stáhnout skvělý videoklip ke skladbě „Light hates me“
vadder 10

www.triotus.com

Seznam skladeb:
1.Shade Of Triotus
2.Masterpiece Of Pain
3.Insanity
4.So Bitter, So Wrong
5.This Night Is Mine
6.Light Hates Me
7.Evening Star
8.Separated
9.From Twilight To Dusk
10.Bound
11.Lonesome (Bonus Track)

rok vydání: 2005
Čas: 59:37


Vydáno: 17.08.2005
Přečteno: 4166x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09869 sekund.